6 fordele ved kanel til planter

Kanel er en fantastisk allieret til havearbejde, når det kommer til at beskytte planter fra skadedyr og plager.
6 fordele ved kanel til planter

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kanel er en fantastisk allieret til havearbejde, når det kommer til at beskytte planter fra skadedyr og plager. Det har ikke blot en anti-svampe effekt, men det forsyner også jordbunden med næringsstoffer. Som om det ikke var nok, holder den stærke duft, den udsender, også skadedyr væk. Har du hørt om fordelene ved kanel til planter?

Kanel er blevet brugt i tusindvis af år, både i gastronomien og som naturligt medicin. De færreste af os kender dog til, at det er en fantastisk allieret, der holder haveplanter sunde, uden behovet for at bruge skadelige kemikalier. Nedenfor, kan du finde ud af nogle af fordelene ved kanel til planter.

Selvom der på nuværende tidspunkt er kunstgødning og pesticider, til at holde haven i super form, har mange valgt at begynde at bruge kanel som erstatning. Det er ikke blot billigere end konventionelle, kommercielle muligheder, men det er også 100% miljøvenligt og sikkert. 

Desuden, er det bedste, at det vil løse adskillige problemer, og som konsekvens heraf, vil du ikke være nødt til at bruge specifikke midler mod hvert problem.

Fortsæt med at læse for at vide mere om detaljerne omkring, hvordan du kan bruge effekterne fra kanel som dit bedste våben i haven.

Fordele ved kanel til planter

Kanelpulver har interessante anvendelsesmuligheder i havearbejde. Mens vi alle er blevet vant til udelukkende at bruge det i køkkenet, er det faktisk meget alsidigt i mange andre opgaver i huset.

Vil du gerne holde dine planter i din have sunde? Find ud af nedenfor, hvordan du kan gøre det.

1. Kontrol af skadedyr

forælder og barn, der planter udenfor

I stedet for at købe dyre, giftige pesticider med kemikalier til din have, kan du bruge en smule kanelpulver. Grundet dets gennemtrængende aroma og egenskaber, holder denne ingrediens myg på afstand, og skadedyr væk fra dine planter. 

Sådan bruger du det

 1. Tag den mængde af kanelpulver, som du anser for nødvendigt, og fordel det rundt på de planter, eller det sted, hvor insekterne samler sig.
 2. Gentag hver 2. eller 3. uge. 

2. Kanel til planter er et anti-svampe middel

For at holde planterne i haven sunde, er det essentielt at have et produkt, der forebygger svampe. Heldigvis, takket været dets anti-svampe og disinficerende egenskaber, kan kanel beskytte dine planter mod disse mikroorganismer.

Sådan bruger du det

 1. Spred en smule kanelpulver ud over de områder af planterne, der viser tydelige tegn må mug eller svampe.
 2. Gentag påførelsen, hvis de ikke forsvinder efter få dage.

3. Beskyttelse af grøntsager

tomatplanter med mange tomater på

Ingen ønsker, at deres grøntsager udvikler sygdomme. Særligt, når de stadig vokser. Problemet er, at tilstande i jordbunden og hastig vækst af svampe kan angribe til enhver tid. Det vidunderlige kanel kan dog bruges som en form for kunstgødning.

Sådan bruger du det

 1. Spred en lille smule kanel på jorden, lige rundt om basen på planten.
 2. Brug det én gang om ugen. 

4. Bevar stilkene

På nuværende tidspunkt, er der adskillige kommercielle produkter til at lade rødderne ved stilkene vokse succesfuldt. Du behøver dog ikke bruge penge på dem. Du kan blot bruge dette simpel trick: Påfør kanel på stammen af stilken, før du planter den. 

Hvis der er haveproblemer, der forhindrer dig i at få gode resultater, kan en anden mulighed være, at lave en opskrift på et svampedræbende middel, ved at kombinere kanel med aspirin.

Følg nedenstående trin:

Ingredienser

 • 1 spsk. kanelpulver (10 g)
 • 500 ml vand
 • 2 knuste aspirintabletter

Forberedelse

 1. Bland alle ingredienserne i en beholder, og rør dem rundt, til de er godt blandet sammen.
 2. Lad dem stå i 12 timer, og dræn det, så du kan fravælge muligt bundfald.

Sådan bruger du det

 • Lad stilkene suge i væsken i to timer. 
 • Dernæst, skal du plante dem som vanligt.

5. Hel snit på dine planter

kvinde, der vander sine planter, udnytter fordele ved kanel til planter

Efter overdreven beskæring, kan dine planer lide af snit eller sår, der kan blive inficeret med svampe, eller andre skadelige mikroorganismer. Heldigvis, for at forebygge dette problem, kan du give dem et beskyttende lag af kanel.

Sådan bruger du det

 1. Spred noget kanel på de påvirkede områder af planterne, så du kan fremme helingsprocessen.

6. Kanel til planter indendørs

Selvfølgelig, kan kanel også bruges som et alternativ til at holde planter indenfor sunde. Takket være dets egenskaber og næringsstoffer, kan det forhindre dem i at visne eller blive syge. Ydermere, forebygger det også bladlus.

Sådan bruger du det

 • Fordel en lille mængde af kanelpulver direkte i potten ved planterne.
 • Gentag det efter 2-3 uger  for at opretholde effekten.

Som du kan se, har kanel til planter interessante egenskaber for at holde dine planter i haven sunde. Hvis du ikke har prøvet det endnu, så brug det som erstatning for giftige kemikalier, der er så skadelige for miljøet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • American Chemical Society. “Cinnamon Oil Kills Mosquitoes.” ScienceDaily. ScienceDaily, 16 July 2004. www.sciencedaily.com/releases/2004/07/040716081706.htm

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.