Frugt til regulering af forhøjet blodtryk

Bananer, æbler, pærer og appelsiner har mange sundhedsmæssige fordele. Hvis vi inddrager dem i vores kost, kan det være med til at forbedre blodtrykket og undgå risikoen for forhøjet blodtryk.
Frugt til regulering af forhøjet blodtryk
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Det er vigtigt for vores sundhed at holde vores blodtryk reguleret. På denne måde undgår vi risikoen for at få hjerte-kar-sygdomme, nyreproblemer og endda slagtilfælde. Find ud af de bedste frugter til regulering af forhøjet blodtryk i denne artikel.

Der er flere faktorer, der påvirker dens forekomst, såsom blandt andet familiehistorie, overvægt og rygning. Men at føre en sund livsstil, herunder en afbalanceret kost, kan hjælpe med at regulere denne tilstand. Her fortæller vi dig, hvilke frugter du skal inkludere i din kost.

Højt blodtryk, en tavs sygdom

Denne tilstand er kendt som “den tavse sygdom”, fordi den person, der lider af den, normalt ikke har nogen symptomer. Ifølge Mayo Clinic kan nogle mennesker dog have hovedpine, åndenød eller næseblod, men disse tegn viser sig, når tilstanden allerede er i sit mest alvorlige stadie.

Når du når en vis alder, er det derfor vigtigt, at du får regelmæssige tjek, hvor dit blodtryk overvåges. Hvis det er højt, vil lægen højst sandsynligt ordinere visse former for medicin og foreslå, at du passer på din kost.

Med hensyn til sidstnævnte påpeger ovenstående udgivelse, at det er vigtigt, at du spiser en kost med et højt indhold af frugt, grøntsager, fuldkorn, fjerkræ, fisk og fedtfattige mælkeprodukter. Desuden bør forbruget af mættede fedtstoffer og transfedtstoffer reduceres.

Ændring af nogle vaner kan være til stor hjælp for at forbedre livskvaliteten og forblive sund. Derfor vil vi fortælle dig, hvilke frugter der kan supplere din behandling for regulering af forhøjet blodtryk.

Vil du vide mere? Læs: Verdens blodtryksdag: Kend dine tal

Frugter, der er velegnede til regulering af forhøjet blodtryk

Højt blodtryk er en sundhedstilstand, som vi skal være meget opmærksomme på og følge de medicinske anbefalinger til punkt og prikke. Mange hævder dog, at egenskaberne i nedenstående frugter kan hjælpe med at regulere hypertension. Tag det til efterretning!

Bananer

Få fødevarer er så energirige, sunde og velegnede for hele familien som bananer. Men vidste du, at det er en af de frugter, der kan hjælpe med at regulere hypertension? Ifølge en artikel i tidsskriftet Circulation kan dens indhold af kalium hjælpe med at reducere natriumniveauet, som er en af årsagerne til forhøjet blodtryk.

Bananer

Et æble om dagen

Du har sikkert hørt, at et æble om dagen gør mirakler for dit helbred. Hvis du lider af forhøjet blodtryk, må du ikke tøve med at følge dette kloge råd.

Selv om der mangler undersøgelser, viser en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Hypertension, at denne frugt kan reducere risikoen for at lide af forhøjet blodtryk. Men glem ikke at spise det med skrællen på!

Det ser ud til, at quercetin i skrællen hjælper med at kontrollere denne tilstand ved at virke som en slags hormon, der regulerer blodtrykket, forbedrer blodcirkulationen og forhindrer vasokonstriktion af blodkarrene. Så husk, at et æble om dagen hjælper dig med at passe på dit helbred.

Pærer og deres fordele

Pærer har vitaminer, fibre og et højt vandindhold. Men endnu bedre er, at de indeholder magnesium. Dette mineral skulle ifølge en udgivelse fra Harvard Medical School have fordele for regulering af forhøjet blodtryk.

Magnesium er bredt tilgængeligt i bananer, æbler, appelsiner og pærer, så tøv ikke med at indtage sidstnævnte, som du ønsker, selv i en rig naturlig juice. Hvorfor begynder du ikke allerede i dag?

Appelsinernes egenskaber til regulering af forhøjet blodtryk

Appelsiner er gode til regulering af forhøjet blodtryk

Appelsiner og citrusfrugter generelt indeholder fibre, mineraler og frem for alt C-vitamin. Alle disse elementer kan hjælpe med at holde dit hjerte sundt ved at reducere risikofaktorer for hjertesygdomme, såsom forhøjet blodtryk. Det siger en gennemgang offentliggjort i Journal of Clinical and Experimental Cardiology.

Derudover indeholder de også magnesium, der, som nævnt, hjælper os med at forbedre blodcirkulationen og i det væsentlige regulerer blodtrykket. Så prøv at indtage det på den måde, du bedst kan lide, i skiver eller i naturlig juice.

Som du har set, kan friske frugter fungere som et supplement til regulering af forhøjet blodtryk. Tøv ikke med at indtage dem hver dag og vælg den frugt, som du bedst kan lide. Du kan drikke appelsinjuice til morgenmad, til middag kan du spise et æble, og til aftensmad kan du afslutte dagen med en banan.

Sidstnævnte indeholder et stof kaldet tryptofan, som hjælper os til at falde i søvn. Hvis du har forhøjet blodtryk, skal du naturligvis sørge for at besøge din læge og få regelmæssige undersøgelser. Mad er i dette tilfælde et supplement, der kan forstærke virkningen af din lægeordinerede medicin. Begynd at tage vare på dig selv i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.