Kend disse 7 tegn på nyreproblemer

Lyt til din krop, og du vil forstå at den fortæller dig noget. Det er nøglen til at opdage at noget er galt, og giver dig muligheden for at søge behandling i tide.
Kend disse 7 tegn på nyreproblemer
Grecia Morillo

Skrevet og kontrolleret af læge Grecia Morillo.

Sidste ændring: 19 september, 2022

Der er tegn på nyreproblemer som advarer os om at noget ikke fungerer helt godt i vores krop. Hvis du er i tvivl er det bedste du kan gøre at være informeret, så du kan genkende problemerne i tide og besøge din læge.

Husk at nyrens vigtigste opgave er at filtrere alle affaldsstoffer i kroppen. Når dette er siet fra, bliver resten til urin og forlader kroppen. Urin består mest af affaldsstoffer og vand.

En af de mest almindelige nyreproblemer opstår når nyrerne ikke kan filtrere blodet på grund af manglende væske, især vand. Når du ikke drikker nok vand forbliver affaldsstoffer og toksiner i din krop. Så begynder urinstoffer og creatinin at ophobe sig i kroppen og leder til en kropslig nedbrydning.

Kan nyresvigt opdages fra begyndelsen?

Kvinde med smerter

I nogle tilfælde er der forskellige tegn, som peger på problemet fra starten. Du skal være opmærksom på alle dem. Vi skal råde dig til ikke at lade lade tilstanden udvikle sig og nå et stadie der kan være uhelbredeligt.

Først og fremmest, vær opmærksom hvis du har en af de følgende sygdomme:

Uanset hvad, kan det tit være svært at få en hurtig diagnose omkring nyresvigt. Det skyldes, siger mange eksperter, at det er en af de stille sygdomme.

Vi anbefaler denne artikel efter “Kend disse 7 tegn på nyreproblemer”:

7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer

Tegn på nyreproblemer

Ændringer i tisse-vaner

En af de vigtigste tegn på nyresygdom er ændringer der ses i urinen. Det er ikke så meget de fysiske tegn, men mere det antal gange man skal tisse, og mængden af urin.

Hvis der er tale om nyreproblemer, vil mængden af urin ofte stige i starten. Senere vil det typisk blive mindre. Dette sker på trods af forøget følelse af at skull e  tisse.

Ophobning af væsker

Væskeopsamling er en af de tydeligste tegn på nyreproblemer. Det viser sig ofte ved ophævede ben som opstår uden nogen form for fysisk anstrengelse.

I mere fremskredne tilfælde kan der også opstå mindre hævelse i ankler, hænder og enddog ansigtet. Dette får ofte folk til at finde løsninger på ansamlingerne, selvom det kun er midlertidigt.

Læs også denne artikel efter “Kend disse 7 tegn på nyreproblemer”:

7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer

Læg mærke til signaler på nyreproblemer

Voldsom træthed

Kronisk udmattelse og træthedsfølelse er et tegn på at noget ikke er helt godt i kroppen. Dette kan være et tegn på nyre problemer.

Væskeansamling, samt mangel på filtrering af toksiner og affaldsprodukter, fremkalder udmattelse i mennesker med nyreproblemer.

Først og fremmest er det vigtigt at tilse en læge, for at undersøge den lægelige årsag til kronisk træthed i dit tilfælde. På den måde får du vished for, om du har nyresvigt eller der er en anden årsag.

Blodproeve

Anæmi er et andet klart symptom ved mulige nyresygdomme. Bemærk dog, at anæmi ikke nødvendigvis betyder at der er et nyreproblem. Undersøgelser hos en specialist kan fortælle dig om din anæmi har noget at gøre med dine nyrer eller ej.

Generel kløe

Generel kløe, også kaldet klønede hud, er et af de sikre tegn på nyreproblemer. den kløende hud kan skyldes dårligt fungerende nyrer. Giftstofferne hober sig op og truer helbredet. Hvis du har dette symptom, så vær opmærksom, og besøg din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.