Furix - Brug, kontraindikationer og bivirkninger

Furix har en effekt på niveau med Henles slynge, det påvirker, hvordan stoffer transporteres. Når denne udveksling ændres, stiger volumen af urin. Dette skyldes, at der er stimulering i udskillelsen af vand og elektrolytter.
Furix - Brug, kontraindikationer og bivirkninger

Sidste ændring: 22 december, 2022

Furix er et af de varemærker, hvorunder farmaceutiske virksomheder markedsfører det aktive stof, furosemid. Denne medicin hører til familien af ​​loop-diuretika. Det er således et medikament med en meget effektiv vanddrivende virkning.

Denne medicinfamilie kan ændre transport af stoffer i nefronen, som er den anatomiske og fysiologiske enhed i nyrerne.

Furix er et lægemiddel, som læger kan ordinere alene eller i kombination med andre lægemidler til behandling af højt blodtryk. Det kan dog også bruges mod andre tilstande, som f.eks. behandling af ødemer på grund af lever- eller hjertesygdom.

Før du lærer om denne medicins andre egenskaber, skal du forstå, hvordan nyrerne fungerer.

Nyrernes funktion

Furix til nyrerne

Nyrerne er de vigtigste organer i urinsystemet. De er ansvarlige for udskillelsen af ​​affaldsstoffer gennem dannelse af urin og for at bevare balance i kroppens indre miljø – homøostase.

Nefronen er deres anatomiske og fysiologiske enhed, som vi nævnte ovenfor. Den har fire dele:

 • Proximal snoet tubulus
 • Henles slynge
 • Distal snoet tubulus
 • Opsamlende kanalsystem

Når urinen syntetiseres – nefronens vigtigste funktion – når blodet den proximale snoede tubulus gennem glomerulus. I dette rør sker der en stofudveksling, og nogle reabsorberes, mens andre udskilles som de fleste lægemidler, der elimineres gennem vores urin.

Derefter fortsætter blodet og affaldsvæsken gennem de andre strukturer i nefronen. De udveksler stoffer, indtil urinen dannes med de affaldsstoffer og elektrolytter, der skal fjernes.

Så når urinen til sidst urinlederne, og herfra passerer den ind i blæren. Dette organ sender et signal til hjernen, når den fyldes op til et vist niveau – dette er trangen til at urinere.

Grundlæggende om hypertension

Hypertension er en sygdom, der er kendetegnet ved en kontinuerlig stigning i blodtrykniveauer. Således lider en person af arteriel hypertension, når deres systoliske blodtryk er lig med eller større end 140 mm Hg. Derudover skal det diastoliske blodtryk også være over 90 mm Hg.

Dog forstår mange mennesker ikke begrebet blodtryk særlig godt, og det er vigtigt at forklare det. Generelt lægger hjertet tryk på arterierne, så de dirigerer blod i retning af de forskellige organer i kroppen. De øverste blodtrykværdier svarer til hjertets sammentrækninger. Derimod sker det nederste blodtryk, når organet slapper af.

I øjeblikket er arteriel hypertension en af ​​de største risikofaktorer for udvikling af hjertekarsygdomme. Faktisk er de den største dødsårsag i udviklede lande. Nogle af dem er:

 • Iskæmiske hjertesygdomme
 • Hjertefejl
 • Nyre- og hjernesygdomme

Du kan også være interesseret i at læse: Få bedre nyrefunktion med disse fødevarer

Hvordan fungerer Furix?

To nyrer

Furix har en effekt på Henles slynge og ændrer transporten af stoffer. Når denne udveksling ændres, stiger volumen af urin, mens udskillelsen af ​​vand og elektrolytter stimuleres. Alt dette fører til et fald i volumen af ekstracellulære væsker.

For at opnå dette resultat, hæmmer furosemid en struktur, der fungerer som en transportør af natrium, kalium, chlorid og i mindre grad calcium og magnesium. På denne måde forhindrer det, at sådanne elektrolytter absorberes, og det fører til mere frigivelse af vand.

Furix fungerer hurtigt og kortvarigt. Det fjerner vand og reducerer således volumen i kroppen, og derved påvirker det også ​​hypertension.

Bivirkninger af Furix

Behandling med Furix er ikke fri for bivirkninger, som det er tilfældet med al kommerciel medicin. De hyppigste bivirkninger vedrører dets vanddrivende virkning. Blandt disse reaktioner kan vi nævne:

 • Hypokalæmi: I høje doser kan kaliumniveauer i blodet blive reduceret kraftigt, og arytmier kan udløses.
 • Øreproblemer.
 • Hyponatriæmi: Lave natriumniveauer.
 • Hyperglykæmi: Glukoseniveauet hæves.

Læs også: Grunde til, at man kan have ondt i nyrerne

Konklusion

Afslutningsvis, er Furix blot et varemærke af furosemid, medicin med vanddrivende formål og hovedsageligt til behandling af hypertension. Så konsulter din læge eller apotek for spørgsmål, du måtte have om Furix, for at undgå komplikationer. Derudover skal du også informere dem, hvis du tager anden medicin, da det kan ændre dets virkning.

Det kan interessere dig ...
Nyretuberkulose: Diagnose og behandling
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Nyretuberkulose: Diagnose og behandling

For at kunne diagnosticere nyretuberkulose skal specialister se under et mikroskop. De har brug for at tage en prøve og isolere den for at kunne te...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Vademecum. (1964). SEGURIL.
 • Valdivieso D., A. (2018). Diurético del Asa Furosemida y Acido Etacrinico. ARS MEDICA Revista de Ciencias Médicas. https://doi.org/10.11565/arsmed.v0i1.1294
 • Martínez-Rodríguez, R. H., García Lorenzo, J., Bellido Peti, J., Palou Redorta, J., Gómez Ruiz, J. J., & Villavicencio Mavrich, H. (2007). Diuréticos del asa y ototoxicidad. Actas Urologicas Espanolas.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.