Få bedre nyrefunktion med disse fødevarer

Der er mange typer fødevarer, der kan hjælpe med at forbedre din nyrefunktion. Dette skyldes, at de har afgiftende egenskaber, der hjælper med at forhindre dannelse af nyresten.
Få bedre nyrefunktion med disse fødevarer
Sergio Alonso Castrillejo

Bedømt og godkendt af Farmaceut Sergio Alonso Castrillejo.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Kroniske nyresygdomme er i øjeblikket et stort helbredsproblem. Heldigvis kan mange typer frugt og grønsager hjælpe dig med at få bedre nyrefunktion.

Forskere har vurderet, at forekomsten af ​​nyreproblemer vil fordobles i løbet af de næste 10 år. Dette skyldes den gradvise aldring af befolkningen og stigningen i andre kroniske lidelser såsom diabetes og fedme.

Derfor er inkludering af disse typer fødevarer i din kost og at følge andre retningslinjer for fødevareindtag gode forebyggende foranstaltninger til at bremse forringelsen af nyrerne. De er også i stand til at hjælpe med at forhindre andre typer sygdomme, såsom dem, der er relateret til tilknyttede hjerte-kar-komplikationer.

Betydningen af ​​korrekt ernæring for at forbedre nyrefunktionen

Person står med nyre bag ryggen

Nyrerne er de organer, der er ansvarlige for at fjerne affald fra vores krop. Blod passerer gennem dem, og de filtrerer det. Desuden regulerer de kropsvæsker og optimerer kroppens niveauer af elektrolytter.

Ved alvorlige problemer stopper nyrerne effektivt med at udføre de nævnte funktioner. Dette er grunden til, at mennesker med nyreproblemer er nødt til at holde deres indtag af væsker og visse fødevarer til et minimum.

Ændring af din kost for at forbedre nyrefunktionen er ikke kun et sundt valg. Det er en grundlæggende del af dens behandling sammen med medicin og dialyse.

At spise korrekt er grundlæggende for korrekt behandling af denne lidelse og for at forhindre forekomsten af andre tilknyttede sygdomme som diabetes, højt blodtryk eller fedme.

Læs også: Kend disse 7 tegn på nyreproblemer

Kosten til mennesker, der har nyreproblemer, bør være:

 • Varieret.
 • Godt afbalanceret.
 • Tilstrækkelig med indtagelse af energikilder.
 • Korrekt organiseret
 • Tilpasset.
 • Godt suppleret.

I det følgende fortæller vi dig om de fem frugter og grøntsager, der kan hjælpe dig med at få bedre nyrefunktion.

1. Endivie

Endivie er lækkert og ideelt til mennesker, der ønsker at forbedre deres nyrefunktion. Dette skyldes, at det har et højt vandindhold og lavt kalorieindtag. Faktisk er ca. 95% af dets sammensætning vand. Derfor er det en let, men tilfredsstillende fødevare på grund af dets fiberindhold.

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt er denne grøntsag også rig på mineraler og vitaminer. For eksempel indeholder den calcium, fosfor, jern, kalium og natrium, og den er rig på vitamin A, C og B.

2. Løg og forårsløg

Løg kan give bedre nyrefunktion

Dette er en af ​​de mest anvendte grøntsager i hele verden. Heldigvis har de mange fordele, der er skjult i hvert lag. Den største fordel ved løg er imidlertid at forbedre nyrefunktionen, takket være deres vanddrivende egenskaber. Det vil sige, det øger mængden af ​​vand og salt, der udvises fra din krop gennem urinen.

En videnskabelig undersøgelse fra Journal of Medicinal Food beviste løgs evner til effektivt at aktivere nyrens funktion og fremme eliminering af væsker i kroppen.

Som vi nævnte før, så har løg mange andre fordele:

 • For det første er det en allieret mod diabetes.
 • Det fremmer også fordøjelsen.
 • Det forbedrer immunforsvaret.
 • Sidst, men ikke mindst, lindrer det nogle luftvejssygdomme.

3. Gulerødder

Dette er en populær grøntsag, der er meget kendt for de fordele, den har for dit syn. Den har dog mange andre egenskaber. Den vigtigste for denne artikel er, at den er et kraftigt vanddrivende middel.

Ligesom løg har gulerødder et stort vandindhold, der hjælper med at forbedre nyrefunktionen. Dette skyldes, at de letter indsamling og udvisning af urin. Det er af denne grund, at det også er meget nyttigt i opløsningen af ​​nyresten.

Som vi sagde ovenfor, er gulerødder også gode for dine øjne. Dette skyldes, at de er en god kilde til vitamin A, som hjælper med at bevare synet. Beta-carotenerne er også kraftige beskyttere, der forhindrer for tidlig aldring.

Indtag af dem vil også hjælpe dig med at beskytte nethinden og forhindre forekomst af grå stær. I modsætning til den populære myte forbedrer gulerødder ikke synet eller giver dig nattesyn!

4. Bær til bedre nyrefunktion

Blåbær i hjerteformet skål

Denne frugtslægt er især ideel til bekæmpelse af infektioner og til forbedring af blodkredsløbet. Tranebærjuice har også fantastiske antiseptiske og antibiotiske virkninger på de bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner.

Læs også: Årsager til urinvejsinfektioner

Disse frugttyper indeholder også klorogensyre, et stof, der syrner urinen og elimineres med det. Dette er godt, fordi det virker mod nyresten ved ikke at forhindre at de dannes.

5. Andre fødevarer, der giver bedre nyrefunktion

De typer frugt og grøntsager, der er nævnt i denne artikel, er ikke de eneste, vi anbefaler til folk, der ønsker at forbedre nyrefunktionen. Mange andre er også fantastiske til dette formål.

Blandt dem kan vi finde:

 • Mandariner
 • Citroner
 • Agurker
 • Friske asparges
 • Grønne ærter
 • Almindelige svampe og andre spiselige svampe (gær, fermenterede fødevarer, levende kulturer såsom kefir og yoghurt osv.).

Tøv ikke med at kontakte en professionel, hvis du allerede har et nyreproblem. De vil være i stand til at lave en god behandlingsplan for dig og anbefale en ordentlig kost for at vende udviklingen og give dig bedre nyrefunktion.

Det kan interessere dig ...
Grunde til, at man kan have ondt i nyrerne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Grunde til, at man kan have ondt i nyrerne

Der findes ikke kun ét svar på, hvorfor man kan have ondt i nyrerne. Vi skal understrege, at det ikke er almindeligt at opleve smerter i disse orga... • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
 • Abouzed TK., Contreras MM., Sadek KM., Shukry M., et al., Red onion scales ameliorated streptozotocin induced diabetes and diabetic nephropathy in wistar rats in relation to their metabolite fingerprint. Diabetes Res Clin Pract, 2018. 140: 253-264.
 • Saari JC., VItamin A and vision. Subcell Biochem, 2016. 81: 231-259.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.