7 gode ting, der sker, når du går tur hver dag

Vidste du at det at gå tur ikke kun forbedrer dit fysiske helbred, men også hjælper dig med din psykologiske velvære og bekæmper stress? Alt du behøver er 30 minutter om dagen.
7 gode ting, der sker, når du går tur hver dag

Sidste ændring: 26 august, 2022

At gå er noget, mange gør hver dag for at komme fra et sted til et andet. Men mange ved ikke, hvor sundt det også er. I denne artikel snakker vi om 7 gode ting, der sker, når du går tur hver dag.

Sandheden er, at det er en af ​​de nemmeste og bedste øvelser der findes. Det aktiverer mange fysiske og kemiske processer i din krop, der hjælper med at forbedre dit helbred.

Når du går tur, styrker du dine led og ben. Derudover, som om det ikke var nok, stimuleres dit stofskifte og du forbrænder flere kalorier.

Derfor anbefaler vi at gøre det hver dag i mindst 30 minutter, især når du ikke laver nogen anden fysisk aktivitet.

Da mange mennesker stadig er inaktive, vil vi gerne dele 7 gode ting, der sker med dig, når du går hver dag.

Når du går tur vil:

1. Dine energiniveauer gå op

Person der gaar en tur

Føler du dig træt? Har du problemer med at koncentrere dig? Så har du sandsynligvis lave energiniveauer.

I så fald kan en kort gåtur hver dag hjælpe med at forbedre din fysiske og mentale produktivitet.

  • Når du går en tur, er dit kredsløb optimeret, så dine celler får nok ilt til det arbejde de gør.
  • Denne øvelse frigør også stivheden og spændingen i dine led og muskler og forhindrer smerter under dine daglige aktiviteter.

2. Du vil forbedre dit kardiovaskulære helbred

Da at gå tur er en aktivitet, der hjælper med at forbedre din cirkulation og forbrænder kalorier, har det at gå tur bemærkelsesværdige fordele for dit kardiovaskulære helbred.

  • En daglig rask tur forbedrer din puls, så det kan pumpe blod gennem hele kroppen uden problemer. Dette vil hjælpe med at forhindre hypertension.
  • Derudover er det også en fantastisk måde at øge dine niveauer af godt kolesterol (HDL) på, samtidig med at du reducerer dit dårlige kolesterol (LDL) og triglycerider.
  • Det nedsætter din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og arteriel sygdom.

3. Det vil hjælpe dig med at tabe dig

Kvinde der har et maalebaand om taljen

Ligesom alle kardiovaskulære øvelser er en gåtur en god måde at forbrænde flere kalorier og bekæmpe ekstra vægt eller fedme på.

Mens det ikke er nogen mirakel kur, der får kiloerne til at forsvinde natten over, vil det at gøre det dagligt, øge den hastighed, hvormed du forbrænder kalorier og sænker din BMI på.

Det er ideelt til at efterlade din stillesiddende livsstil. Det kræver ikke for meget indsats eller et bestemt sted, som et fitness center, for at gøre det.

Jo hurtigere du går, desto mere fedt vil det hjælpe med at brænde.

4. Det toner dine ben og baller

At gå en tur kan være meget nyttigt, hvis du forsøger at holde dine ben og baller tonet.

Muskelgrupperne i den nederste del af din krop kommer i arbejd. Over tid vil dine lægge og quadriceps blive stærkere.

Hvis du går på en skråning, som op ad bakker, aktiverer du dine baller, ved at løfte dem og styrke dem samtidig.

5. Det understøtter god knoglesundhed

Ben på loebebaand

Dine knogler får meget ud af din daglige gåtur.

  • Denne aktivitet styrker dine knogler og forhindrer tæthedstab, hovedårsagen til osteoporose.
  • Derudover, sænker det betændelsen i dit væv og holder kroniske lidelser som slidgigt væk.
  • Hvis du går udenfor i løbet af dagen, vil dine D-niveauer gå op på grund af solens eksponering, og derfor vil din krop syntetisere kalcium bedre.

6. Det forhindrer åreknuder og edderkoppe vener

Åreknuder og edderkoppe vener er et af de vigtigste tegn på, at du har et kredsløbsproblem i den nederste del af din krop.

Da det at gå hjælper med din cirkulation, vil det at gøre det regelmæssigt være med til at forhindre denne slags æstetiske problem.

Træningen lader dine ben arbejde, forhindrer betændelse i dit væv og gør det lettere for blodet at vende tilbage til dit hjerte.

Det toner også dine kapillarer og mindsker risikoen for væskeretention.

7. Det holder angst og stress væk

Stresset kvinde

Moderat motion er en sund vane, der hjælper dig med at forbedre din følelsesmæssige sundhed, hvilket resulterer i færre episoder af angst og stress.

  • Når du går, frigives en vis mængde serotonin og endorphiner i din blodstrøm, hvilket får dig til at føle dig bedre tilpas.
  • Da det også optimerer hjernens oxygenation, er det at gå også godt til at modvirke de negative virkninger af oxidativ stress, en faktor forbundet med depression og irritabilitet.

Sidder du stadig fast i en stillesiddende livsstil? Hvis du ikke får din krop i bevægelse, skal du gå i gang 30 minutter om dagen og selv se hvor godt det er til at fremme alle slags positive forandringer i din krop.

Det er godt at gøre ting som ærinder til fods, men husk at det er bedst, hvis du går tur som træning, i et godt tempo.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.