Et glas vin om dagen er lige så godt som en times motion

Et glas vin om dagen giver mange sundhedsmæssige fordele. Men husk ikke at overskride denne mængde, og at supplere den med motion.
Et glas vin om dagen er lige så godt som en times motion

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Nogle undersøgelser tyder på, at et glas vin om dagen kan være ligeså gavnligt for dit helbred som motion. Kan du tro det?

Dette træder ikke i stedet for motion, men du vil udnytte kraften i druerne. Vil du lære, hvordan et glas vin om dagen er lige så godt som en times motion? Så fortsæt med at læse denne artikel.

Den forskning, der støtter denne teori

University of Alberta i Canada var ansvarlig for denne undersøgelse. De opdagede at rødvin indeholder et stof kendt som resveratrol der giver lignende fordele som dem, du får ed en times træning i fitnesscenteret.

Et glas rødvin om dagen er godt for hjertet. Det ved vi allerede. Nu kan vi tilføje andre fordele til listen. Med et glas rødvin om dagen, kan du:

 • Forbedre din fysiske præstation
 • Øge muskelstyrken
 • Regulere blodtilførslen til hjertet

Journal of Psychology offentliggjorde også en undersøgelse, der hævder at  resveratrol kan fungere som erstatning for fysisk aktivitet hos nogle mennesker. Den ledende forsker, Jason Dyck, hævder at et glas vin til aftensmaden er den perfekte mængde.

Selvfølgelig ville det være at overdrive at argumentere for, at “det er godt for mit helbred og gør at jeg ikke behøver at gå til gymnastik.”

Også, videnskabsmænd advarer imod  at kun rødvi n indeholder disse fordele og at det ikke bør indtages hver dag, men hver 48 timer (sammen med aftensmaden den ene dag og ikke den næste).

Nu hvor du ved det, skal du ikke køre ud og købe litervis af vin og tænke på at du kan undvære træningen.

Anbefalet læsning efter “Et glas vin om dagen er lige så godt som en times motion”:

Vindruer: Naturlig medicin for dine nyrer

Mand der drikker roedvin

Det skal bemærkes, at dette ikke er en erstatning, men et supplement til sund motion.

For eksempel kan du drikke vin på mandage, onsdage, fredage og søndage og træne på tirsdage, torsdage og lørdage. Eller omvendt. Det er en enorm fordel ikke at være nødt til at træne 6 dage om ugen!

Hvis du drikker mere end et glas om dagen, eller drikker hver dag og fører en stillesiddende livsstil, vil den magiske effekt desværre gå tabt.

Andre sundhedsmæssige fordele af rødvin

Vi ved allerede, at det kan hjælpe dig til at træne mindre, men hvilke andre ting er et glas vin hver dag til aftensmaden godt for?

Reducerer hjertekarsygdomme

Rødvin hjælper dem, der er i risiko for hjerteanfald med at undgå iskæmiske og koronare sygdomme samt åreforkalkning.

Bekæmper kolesterol

Fordi rødvin er sådan en fantastisk kilde til antioxidanter, hjælper rødvin med at reducere dårlig kolesterol (LDL) og forøge den gode kolesterol (HDL). Den afbalancerer også niveauet af triglycerider i blodet.

Styrker immunsystemet

Hvis du har tendens til at blive syg ofte, er det måske fordi dit forsvar sænkes eller svækkes. Rødvin kan styrke dit immunforsvar mod infektioner, forkølelser og allergier. Det er perfekt til de skiftende temperaturer, der kommer med vinteren!

Det reducerer allergier

Rødvin har en fremragende antihistamin-virkning, hvilket gør den perfekt til sæsonbetonet allergi. Den er også antibakteriel.

Roedvin der bliver skaenket op

Forbedrer hudens sundhed

Dette skyldes dens høje indhold af antioxidanter og vitaminer. Den forebygger tidlig aldring, rynker og alderspletter. Rødvin vil hjælpe dig med at se yngre og mere strålende ud!

Reducerer inflammation

Hvis du er faldet og blevet skadet eller lider af en sygdom, der forårsager hævelse (gigt, ødem osv.), så tøv ikke med at drikke et glas vin til aftensmaden.

Forbedre blodgennemstrømningen

Så snart det kommer ind i kroppen, begynder rødvin at arbejde som en perfekt antikoagulant. Det anbefales dog ikke til dem, der nemt bløder.

Den er fyldt med næringsstoffer

Rødvin indeholder mange mineraler og sporstoffer såsom:

 • Magnesium
 • Lithium
 • Calcium
 • Kalium
 • Jern
 • Zink

Hjælper fordøjelsen.

Det tilrådes at drikke rødvin til ost og kød for bedre at fordøje de proteiner, de indeholder og lette symptomerne på sure opstød.

Det er også blevet rapporteret at det hjælpe med at forhindre mavesår.

3 glas roedvin

Forhindrer nyresten

Faktisk,  er det godt for nyrefunktionen og urinvejene generelt. Det anbefales til dem, der er tilbøjelige til at udvikle nyresten, urinvejs- eller blæreinfektioner osv.

Beskytter hjernen

Resveratrol (vores ven, der hjælper os med at gå mindre til gymnastik) hjælper også den mentale funktion.  Det kan hjælpe patienter med Alzheimers eller dem, der har risiko for at udvikle det.

Et glas rødvin kan hjælpe med at genoprette mentale funktioner som hukommelse og koncentration, for eksempel.

Læs også denne artikel efter “Et glas vin om dagen er lige så godt som en times motion”:

Hjemmelavet ansigtsmaske mod rynker med æble, vindruer og aloe vera

Det er anticancer

Undersøgelser bekræfter, at flavonoider, der er indeholdt i vin kan være virkelig vigtige i forebyggelsen af prostatakræft.

Kvinde der dufter et glas vin

Godt for øjnene

Antioxidanter i rødvin beskytter øjnene mod mange sygdomme som diabetisk retinopati og makuladegeneration.

Yderligere fordele

Som om alle fordelene ovenstående ikke var nok, kan rødvin også:

 • Reducere din risiko for at udvikle hæmorider.
 • Modvirker symptomerne på åreknuder.
 • Sænker højt blodtryk
 • Regulerer blodsukkerniveauet
 • Stopper dannelse og ophobning af fedt på maven.
 • Bekæmper tandkødsbetændelse.
 • Lindrer ondt i halsen
 • Frigiver endorfiner og styrker følelsen af velvære.
 • Mindsker konsekvenserne af at leve en stillesiddende livsstil.
 • Renser ganen og tungen.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.