Gør dit liv sødere med en sund kokosolie

Kokosolie giver dig energi. Det hjælper også med at holde dit blodsukkerniveau stabilt.
Gør dit liv sødere med en sund kokosolie

Sidste ændring: 02 december, 2018

Hvordan forsøder du din morgenkaffe? Med sukker måske? Sukker har det desværre med at destabilisere blodsukkeret og gøre dig endnu mere træt. Gør dit liv sødere med en sund kokosolie, læs mere her!

Det er bedre at booste din kaffe med en teskefuld af kokosolie, for det hjælper dig med at starte din dag meget bedre med mere energi. Har du hørt om det? Kokosolie er et naturligt produkt, der kommer fra kokosnøddens kød, og den er en guldgrube af gode næringsstoffer.

Find ud af mere om sund kokosolie i denne artikel og gør dit liv sødere på den sundeste måde muligt.

Se hvor meget sukker du indtager hver dag

Sukker

Det kan være svært helt at afskaffe sukker. Mange bruger det i desserter, kaffe og te. Det er så indgroet en del af vores madkultur, at vi ikke føler, vi kan undvære det. Men sukker er et virkelig sundhedsskadeligt produkt. Her er nogle få eksempler på, hvad det gør ved din krop:

  • Sukker er en stærk forarbejdet fødevare. Det er langt fra naturligt og bestemt ikke sundt. Det forårsager op-og nedture i vores blodsukkerniveauer, hvilket gør os mere trætte og irritable.
  • Sukker skaber problemer med hjertet og blodårerne. For meget sukker kan øge blodets indhold af triglycerider, som fører til overvægt. Og overvægt er den største forbryder, når det kommer til hjertekarsygdomme.
  • Sukker er en “sød gift”, der svækker dit immunforsvar, og forårsager sygdomme som diabetes og for højt blodtryk. Men det er ikke det hele, for det kan også være en tavs udløser for forskellige typer af kræft.

Hvis du beslutter at opgive sukker, hvad er så en sund måde at forsøde dit liv på? Kokosolie.

Sund kokosolie, det bedste sødestof

Kvinde med kokosolie paa en ske

Kokosolie er let at finde. Det er solgt i helsekostbutikker og i supermarkeder, der specialiserer sig i naturlige, sunde fødevarer. Det kan være lidt dyrere i forhold til almindelig sukker, men i betragtning af dets fordele er det en lille pris at betale.

Vil du vide, hvorfor det er en af de sundeste og naturlige sødestoffer derude?

1. Kokosolie er lækkert, og indeholder ikke sukker

Kokosolie indeholder ikke nogen form for sukker, ikke engang fruktose. Men smagen er utrolig behagelig og så sød, at det vil overraske dig. Det er desuden ideelt til at lave desserter, men du kan tilføje det til enhver ret, og vide at den ikke indeholder så meget som et gram kulhydrater.

2. Kokosolie er fyldt med sunde fedtsyrer til din krop

Kokosolie er rig på laurinsyre, som er en af de mest gavnlige fedtsyrer der findes. Denne olie indeholder også mange antioxidanter, og er rigtig sund for dit hjerte. Hvad der er også interessant er, at den har antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Disse egenskaber hjælper med at holde mad friskere længere ved at forhindre oxidering.

3. Fødevarer tilberedt med kokosolie giver mere energi

Vidste du det? Kokosolie er fyldt med energi af den rigtige slags, der giver et stabilt blodsukker.

Ved at vælge kokosolie over sukker vil du holde dit blodsukker i skak. Det bliver konverteret direkte til energi, hvilket er derfor det anbefales som et sundt alternativ til hvidt sukker.

4. Alsidigheden af kokosolie

Du kan også bruge det i stedet for smør eller magarine.
Kokosolie er meget sundere end begge førnævnte ingredienser, så det er et godt alternativ til nogle former for desserter og retter.

Kokosolie er solidt ved stuetemperatur, men når man varmer det op, bliver det til en væske. Dette gør det virkelig nemt at blande med andre ingredienser.

5. Kokosolie, en skat for dit helbred

Kokosolie er godt for patienter med hypothyroidisme. Den er rig på B vitaminer, calcium, magnesium, folinsyre og mange andre vitaminer. Det bruges ofte hvis man vil tabe sig, på grund af dens evne til at øge stofskiftet. Forbløffende, er det ikke?

Kokosolie

Kokosolie er et fysisk mirakel, der er værd at inkludere i din daglige kost, især i din morgenkaffe og til at lave sundere desserter. Hvordan kan du modstå?

Har du prøvet sund kokosolie før? hvis ikke, så gør det i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Eyres, L., Eyres, M. F., Chisholm, A., & Brown, R. C. (2016). Coconut oil consumption and cardiovascular risk factors in humans. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1093/nutrit/nuw002

  • Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2006). Virgin coconut oil supplemented diet increases the antioxidant status in rats. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.06.056

  • Arunima, S., & Rajamohan, T. (2012). Virgin coconut oil improves hepatic lipid metabolism in rats-compared with copra oil, olive oil and sunflower oil. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.1139/Y09-045

  • Intahphuak, S., Khonsung, P., & Panthong, A. (2010). Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharmaceutical Biology. https://doi.org/10.3109/13880200903062614


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.