Grøn proteindrik med hamp

At kombinere grøntsager med hampfrø er en interessant måde at få en god mængde omega-3 og protein. I denne artikel kan du finde ud af, hvordan du kan udnytte dem i en sund proteindrik.
Grøn proteindrik med hamp

Sidste ændring: 25 august, 2022

En grøn proteindrik med hamp er en af ​​de opskrifter, der kan supplere din kost, hvis du ønsker at få muskelmasse og opretholde en sund vægt. Den fremmer ikke kun muskelgendannelse, men er også forfriskende og hjælper med at kontrollere angst.

Denne drik er blevet populær blandt atleter og fitnessentusiaster, fordi det er en måde at få “ekstra” protein uden at ty til industrielle kosttilskud. På grund af sin kombination af organiske ingredienser fremmer det også velvære uden at tilføje for mange kalorier til din diæt.

Fordelene ved grøn proteindrik med hamp

Bortset fra at hjælpe med muskelopbygning og gendannelse har grøn proteindrik med hamp også andre sundhedsmæssige fordele. At indtage den regelmæssigt hjælper dig med at opfylde din krops proteinbehov og det forbedrer derfor dens funktioner.

Proteiner er makronæringsstoffer, der er en del af kroppens hovedstrukturer. De påvirker blandt andet metaboliske funktioner, hormonproduktion og muskler. Derfor er optagelsen af dem nøglen til at forebygge sygdomme og opretholde en sund vægt.

Hampfrø

Hampfrø er kendt for deres protein, naturlige antioxidanter og sunde fedtindhold.

I dette særlige tilfælde kommer proteinerne dog primært fra hampfrø, en let fordøjelig vegetabilsk fødevare, der ikke indeholder gluten. Til gengæld leverer disse frø omega-3-fedtsyrer og antioxidanter, der er kritiske for at forblive i form.

Når du kombinerer dem med grøntsager, får du en drik med lavt kalorieindhold, som du kan indarbejde i enhver slags diæt. At drikke den øger energiniveauet, stopper madtrang og bevarer muskelmasse, især hos dem, der udfører øvelser med høj intensitet.

Prøv det!

Opskrift på grøn proteindrik med hamp

En grøn proteindrik med hamp

For at fremstille denne grønne smoothie foreslår vi, at du bruger vegetabilsk mælk og de frugter og grøntsager, du bedst kan lide.

For at lave grøn proteindrik med hamp bruger vi andre sunde ingredienser, såsom banan, som hjælper med at øge dit energiniveau. Vi foreslår også, at du bruger lækker mandelmælk, der indeholder omega-3-fedtsyrer og aminosyrer.

Ingredienser

 • 2 modne bananer
 • 5 grønkålsblade
 • 1 spsk. tahin (15 g)
 • 2 spsk. hampfrø (30 g)
 • 5 dl mandelmælk (500 ml)
 • 1 ¼ dl goji bær (60 g)
 • Hakkede nødder og hampfrø (til pynt)

Forberedelse

 • Som det første skal du skrælle de modne bananer og skære dem i skiver.
 • Vask derefter grønkålsbladene godt og læg dem i en blender.
 • Tilsæt bananstykkerne, og tilsæt derefter mandelmælken.
 • Blend i 15 til 20 sekunder, indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt derefter en spiseskefuld tahin, hampfrø og goji-bær.
 • Bliv ved med at blende, indtil du får en glat og klumpfri drik.
 • Til sidst serveres proteindrikken pyntet med nødder og frø.
 • Drik straks eller før eller efter træning. Drik den som en snack, hvis du foretrækker det.

Ting, du bør huske på

Denne proteindrik er kun et supplement til din kost. Du kan ikke drikke den for at erstatte fødevarer eller erstatte andre kosttilskud. Selv om det er sandt, at det hjælper med at bevare muskelmasse og vægt, har det ikke mirakuløse effekter.

Denne afklaring er vigtig, fordi mange fejlagtigt tror, at de kan drikke den for at erstatte proteintilskud. Faktisk mener mange endda, at det at drikke dem er mere end nok til at forblive i form.

Vær forsigtig! Selvom de er sunde, virker proteindrikke ikke på egen hånd. Det er vigtigt at komplementere deres forbrug med en sund kost og motion for at opbygge muskelmasse, bekæmpe overvægt og få andre fordele.

Ønsker du at lave denne drik derhjemme?

Som du lige har lært, er det en god måde at tilføje “ekstra” protein til din kost. Den har også andre sunde ingredienser, der supplerer din kost og fremmer velvære. Nyd det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.