Sådan kan du lave mandelmælk og tabe dig

Mandelmælk indeholder sunde fedtstoffer, aminosyrer og fibre, der kan bidrage til at fremme et sundt vægttab. Derudover har det mange andre vidunderlige sundhedsmæssige fordele.
Sådan kan du lave mandelmælk og tabe dig

Sidste ændring: 25 august, 2022

Du kan selv lave mandelmælk. Mange mennesker er begyndt at drikke det for at tabe sig. Selvom det er en meget kalorierig drink i forhold til andre vegetabilske mælkeprodukter, indeholder den også mange sunde fibre, aminosyrer og sunde fedtstoffer. Således er det et godt valg til enhver kost.

Derudover er det næsten mælkegluten og laktosefri, og det indeholder næsten ingen kolesterol. Det indeholder desuden en god mængde calcium, så det er godt for dine knogler.

Hvilke andre fordele har det? Hvordan kan du lave din egen?

På grund af de mange Hollywood berømtheder, som drikker det, kan du nu købe almindemælk i ethvert supermarked. Det er dog altid bedre at lave mandelmælk selv i den naturlige version. På den måde ved du, at du får alle dets egenskaber og undgår kemiske tilsætningsstoffer.

Vi tager et kig på fordelene ved mandelmælk og hvordan man kan lave mandelmælk derhjemme, i denne artikel.

Fordelene ved at lave mandelmælk, hvis du vil tabe dig

kvinde, holder op i bukser, der er for store

Mandelmælk er blevet meget populært over hele verden som en af ​​de bedste erstatninger for komælk. Det er ikke kun stærkt anbefalet for dem med en lactoseintolerance og for veganere, men også for dem, der ønsker at tabe sig og tage sig af deres helbred.

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt skiller produktet sig ud på grund af dets omega-3 fedtsyrer en form for sundt fedt, der beskytter dit hjertes sundhed. Dette næringsstof nedsætter koncentrationen af ​​kolesterol i arterierne og hjælper på dit stofskifte.

Det indeholder også en lille mængde komplekse kulhydrater, et makronæringsstof, som hjælper dig med at opnå optimale energiniveauer. Desuden holder dets langsomme optagelse i kroppen din metabolisme aktiv og forhindrer ændringer i blodglukoseniveauer.

På grund af sit calcium- og magnesiumindhold vil det være med til at styrke dine knogler, hvis du drikker det regelmæssigt.  Selvom mælken ikke indeholder så meget af disse næringsstoffer som komælk, er det nok til at opfylde dine daglige behov. 

En anden grund til at drikke mandelmælk for at tabe sig er dens aminosyrer. Som nogle måske ved, er disse næringsstoffer nøglen til at tabe sig og øge muskelmassen. Det vil også forbedre din atletiske ydeevne og fomindske risiko for skade.

Hvordan kan man lave mandelmælk med henblik på vægttab?

mandelmælk i glasflaske

Det kræver ikke meget tid eller for mange kræfter at lave mandelmælk. Det er også meget sundere end at købe færdigpakket mælk i butikken. Det skyldes, at det ikke indeholder konserveringsmidler eller kemiske tilsætningsstoffer.

Ingredienser

 • 150 g mandler
 • 1,5 liter vand

Tilberedelse

 • Først skal du lægge mandlerne i blød i 500 ml vand.
 • Lad dem ligge i blød i ca. 8 timer eller hele natten.
 • Hæld derefter vandet ud og kom mandlerne i en blender.
 • Tilsæt det resterende vand og blend i et par minutter.
 • Når blandingen bliver hvid og skummende, skal den sigtes igennem en si.
 • Opbevar mælken i en glasflaske med låg.

Bemærk: Du kan også tilføje lidt kanel og honning.

Sådan drikkes det

 • Drik en kop mandelmælk til morgenmad eller når du har brug for en hurtig snack.
 • Hvis du foretrækker det, kan du komme det på frugt og i grøntsagssmoothies.
 • Pas på med at drikke for meget, da det kan blive til en masse kalorier.

Sådan bruges resten af ​​mandlerne

Efter du har sigtet mandelmælken, ender du med en fin mel, der kan genbruges. Faktisk vil det være fantastisk til en anden sund opskrift. Du skal dog gemme det på en bestemt måde.

Instruktioner

 • Forvarm ovnen til 180° C
 • Fordel melet på en bakke, mens det varmer.
 • Sæt det i ovnen og lad det bage i 15 minutter, indtil det er jævnt indtørret.
 • Brug dette mel som erstatning for raffineret mel, når du laver småkager, brød eller enhver form for dessert.

Kontraindikationer ved at lave mandelmælk og drikke det

Mandelmælk kan være gavnligt med henblik på vægttab, men man bør ikke overse de muligt negative bivirkninger.  Hvis du lider af en metabolisk lidelse, er gravid eller har specifikke sygdomme, bør du tale med din læge, før du drikker det.

 • Hvis du drikker for meget mandelmælk, kan det forhindre optagelse af jod.
 • Det indeholder også stoffer, der kan irritere din skjoldbruskkirtel og forårsage en betændelse.
 • Det anbefales ikke til babyer.
 • At drikke det i store mængder kan udløse migræne, fordi det indeholder tyrosin.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dhakal, S., Liu, C., Zhang, Y., Roux, K. H., Sathe, S. K., & Balasubramaniam, V. M. (2014). Effect of high pressure processing on the immunoreactivity of almond milk. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2014.02.021
 • Fasoli, E., D’Amato, A., Kravchuk, A. V., Citterio, A., & Righetti, P. G. (2011). In-depth proteomic analysis of non-alcoholic beverages with peptide ligand libraries. I: Almond milk and orgeat syrup. Journal of Proteomics. https://doi.org/10.1016/j.jprot.2011.03.016
 • Maghsoudlou, Y., Alami, M., Mashkour, M., & Shahraki, M. H. (2016). Optimization of Ultrasound-Assisted Stabilization and Formulation of Almond Milk. Journal of Food Processing and Preservation. https://doi.org/10.1111/jfpp.12661

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.