7 hårtrends, der er hot på TikTok

De hotteste hårtrends bliver afsløret først på TikTok. Lad os tage et kig på, hvad der er på vej i denne sæson.
7 hårtrends, der er hot på TikTok

Sidste ændring: 13 november, 2022

TikTok er et af de sociale netværk, der er vokset mest i den seneste tid. Mellem vejledninger, udfordringer og underholdning går tiden hurtigt, når man surfer på denne applikation. I denne artikel vil vi fokusere på skønhedssektionen og dele nogle af de hårtrends, der i øjeblikket er på TikTok.

Idéen er at give dig et overblik over, hvad der er hot i øjeblikket for at vise moderne hår frem. Berømtheder og influencers deler deres billeder og viser os de tendenser, der er oppe i tiden.

1. Mullet: Moderne hårtrends

Vi starter med denne frisure, som er gået viralt på de sociale netværk. Det er i øjeblikket en af de mest efterspurgte frisurer hos frisører rundt om i verden. Du kender den helt sikkert, fordi du har set den rundt omkring, men måske vidste du ikke, at den hed sådan. Du kendte måske heller ikke historien bag den.

Den består af at have kort pandehår, mens siderne er endnu kortere og endda barberet i nogle tilfælde. I mellemtiden er håret bagpå længere.

Dens oprindelse går tilbage til slagmarkerne i Romerriget. Den simulerer en hjelm, der gør det lettere at se forfra og fra siden.

Tilbage i tiden var mullet ofte et symbol på oprør i punk- og queer-grupper. Det er også den type frisure, der har en tendens til at gøre ingen upartisk: Enten elsker man den, ellers hader man den. Da det ikke er en konventionel klipning, har det fået lige så mange tilhængere som folk, der aldrig ville få det lavet.

Det kommer også til at opfylde behovet for repræsentation og identifikation af de nye sociale køn. Dette skyldes, at dens karakteristika placerer den lige mellem det maskuline og feminine, så folk, der identificerer sig som ikke-binære, nyder ofte denne frisure.

Kvinde med mullet, som er en af de mere moderne hårtrends

Når du vælger den, er det vigtigt at sikre, at den er korrekt tilpasset dit ansigt.

2. Wolf

Denne nye frisure er en sammensmeltning af mullet og shag. Førstnævnte er allerede blevet beskrevet, mens sidstnævnte indebærer flere etager på toppen af hovedet, hvilket resulterer i en slags “ulveeffekt”.

Klippet er lukket foran med et gardin af pandehår. Den åbner sig i en omvendt V-form ved panden.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 7 måder at bruge rosenblade på i din skønhedsrutine

3. Bubble braids

En af de hårtrends, der fylder på TikTok, er denne frisure, som unge berømtheder elsker. Det er en pæn blanding af hestehaler og boble-fletninger (hestehaler, der er opdelt i runde dele, som er adskilt med elastikker). Denne frisure giver volumen til håret og er meget nem at lave.

4. Opdelte highlights

Dette er de klassiske farvede highlights, der står i kontrast til hårets grundfarve. Nogle foretrækker at bære blot to brede striber med highlights foran for at indramme ansigtet. Andre vælger flere highlights fordelt i hele håret.

Farven på highlights afhænger af, hvor modig du er. Det vil også afhænge af, hvor meget du ønsker, at dit nye look skal blive bemærket.

5. 90’ernes frisurer er meget moderne hårtrends

For dem af os, der elsker alt, hvad der har med de glorværdige 90’ere at gøre, er frisurerne fra den æra tilbage med stor styrke. Overdimensionerede hestehaler eller scrunchies er det helt store hit på TikTok, og de dukker allerede op i den nye sæsons hårtrends.

Uanset om det er en hestehale eller en halv opsætning, høje hestehaler eller fletninger med sideskilning, så er 90’erne ved at komme tilbage. Er du klar til nostalgien?

6. Krøllede lokker

Naturlige krøller er in denne sæson. De siger endelig farvel til hårglatningsmetoder, der kan forårsage så meget skade.

Så hvis det er dit tilfælde, er det på tide at fugte dine krøller og bære dem naturligt. Tilføjelsen til denne trend er krøllet pandehår. Ja, det er rigtigt: Krøllet pandehår! Vi er også endelig ved at sige farvel til stigmatiseringen af, at pandehår og krøller ikke er forenelige.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Tips til sikker øjenmakeup

7. Bobs

Dette er en ret kort frisure, da håret sidder i nakken og er længere ved hagen end bagpå. Den favoriserer ikke krøller, bølger eller glat hår, fordi den ser godt ud til alle typer hår. Den er også behagelig og giver både volumen og bevægelse.

Kvinde er lige blevet klippet ved frisør

Hvad er dine yndlings hårtrends fra TikTok?

I denne artikel har vi præsenteret dig for syv forskellige måder at bære dit hår på, som har fået millioner af røde hjerter på TikTok. Vi håber, at du kan vælge den, du kan lide mest, og give den en chance på dit hår.

Afslutningsvis skal du altid huske at få en uddannet frisør til at ordne dit hår. Du skal ikke gøre det selv derhjemme, for du vil måske ikke kunne lide resultatet.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du genoprette hårets vitalitet efter sommeren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du genoprette hårets vitalitet efter sommeren

Det er lidt svært at genoprette hårets vitalitet efter sommeren. Fugt og eksfoliering vil genoprette hårets naturlige glans.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Molpeceres, A. M. V. (2018). Prensa de moda para hombres en España: intereses de clase y tendencias en La guía del peluquero (1873-1880). Revista internacional de Historia de la Comunicación, (10), 30-54.
  • CABELLO, C. D. C. P. U., DE CABELLO, S. P. C. T., DEL CABELLO, G. Y. R. G., & ALIMENTACIÓN, C. S. Y. CUIDADOS ESTÉTICOS PARA EL EMBELLECIMIENTO CAPILAR.
  • Barrera Morataya, S. C. (2020). Conocimiento que poseen los estilistas en el cuidado y procesamiento químico del cabello, y diseño de una guía con énfasis en la salud e imagen estética, en salones de belleza de zona 10 de la Ciudad de Guatemala, y el Municipio de Villa Nueva, de Agosto-Diciembre 2018(Doctoral dissertation).
  • MARIA, S. Peinados de ceremonia, fiestas o bodas.
  • Borbor Sánchez, J. F. (2021). Exposición prolongada a productos químicos de tintura y alisado capilar y su efecto en la salud en los trabajadores de salones de belleza del cantón Paján, provincia de Manabí.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.