14 tips til at give volumen til fint hår

Der er flere tricks til at give fint hår volumen uden at skulle ty til dyre behandlinger eller hyppige besøg hos frisøren. Lær alt om dem i denne artikel!
14 tips til at give volumen til fint hår

Sidste ændring: 26 august, 2022

At have meget tyndt hår er en gene for mange mennesker. Spray og mousse er dog ikke den eneste måde at tilføje volumen til fint hår på. Nogle løsninger ligger i styling-, vaske- og farveteknikker.

Men først, hvorfor er nogle hårtyper så tynde?

Tynde hårstrå skyldes ikke altid genetik. Nogle gange er næringsstofmangler forbundet med hårets udseende og vækst.

Faktisk understreger en udgivelse i tidsskriftet Professional Pharmacy behovet for at passe på håret ved at indtage tilstrækkeligt med zink, folinsyre, svovlaminosyrer, B6-vitamin, B12-vitamin og magnesium.

På samme måde nævner American Association of Retired Persons æg, laks, gulerødder, avocado og østers blandt andre fødevarer, der er gode for håret.

Tricks til at give volumen til fint hår

Det er rigtigt, at fint hår har sine fordele: Det er silkeblødt, du behøver ikke en masse produkter til at vaske eller farve det, og det tager mindre tid at tørre det med en føntørrer. Men det kan også være svært at style og opnå et voluminøst look.

Heldigvis er der et par tricks, der kan hjælpe.

1. Klip det i etager for at give volumen til fint hår

Etager er en fantastisk måde at give volumen til fint hår på. På samme måde skaber du med mellemlangt eller skulderlangt hår en illusion af fylde. På den anden side fjerner ekstreme længder bevægelse og tykkelse.

Korte klipninger hjælper også. Pixie og page har en tendens til at give en illusion af volumen. Kontakt en stylist for at finde ud af, hvilke af disse stilarter der passer til din ansigtsform.

2. Krøller eller bølger

Et hurtigt trick til fint hår er at krølle eller bølge det, enten med hænderne og hårspray eller med et krøllejern, hvis du vil have mere definerede bølger.

Kvinde laver krøller

Prøv at krølle dit hår for at få mere volumen, hvis du synes, at hårstråene er for tynde.

3. Prøv farveteknikker

At skifte hårfarve er en strategi, der får håret til at se fyldigere ud. Med mørkere toner kan du bruge lyse highlights, kendt som balayage eller californiske highlights. De giver struktur og et fyldigere udseende, fordi de sænker kontrasten mellem håret og hovedbunden.

4. Føntør dit hår med hovedet nedad

Når du føntørrer dit hår med hovedet nedad og holder håret i denne position, indtil det tørrer, giver det meget mere volumen. Nøglen er at vende hovedet op med en hurtig bevægelse på én gang og derefter kæmme håret meget forsigtigt.

5. Brug hårmasker

Hårmasker er effektive til at give dine hårstrå styrke, glans og fylde. Du kan også lave dem derhjemme.

Leder du efter en nem opskrift? Pisk et æg, tilsæt en spiseskefuld mayonnaise, og smør blandingen i fugtigt hår. Vent 15 minutter, før du vasker det med koldt vand.

6. Leg med frisurer for at give volumen til fint hår

Frisurer som fletninger, små opsætninger og lave hestehaler giver volumen og et luftigt look til håret.

I tilfælde af fletninger skal du blot lade nogle få høje totter sidde løst, så skaber du en illusion af mere volumen. Ved en halv opsætning skal du sørge for, at intet område er blottet. Lad hestehalerne sidde lidt løst.

Vi tror, at du måske vil nyde at læse denne artikel: Biotin til hårvækst: Kilder og anbefalinger

7. Brug kun balsam i spidserne af dit hår

Balsam fra roden har en tendens til at give talg, og fedtet hår ser ikke ud til at have meget fylde. Påfør kun produktet i spidserne af dit hår.

8. Massér din hovedbund regelmæssigt

Øget blodgennemstrømning under hovedbundsmassage stimulerer hårsækkene og fremmer væksten. Jo mere hår, jo mere volumen.

9. Prøv nogle naturlige midler til hårvækst

Visse urter og krydderier har kvaliteter til at styrke, blødgøre, give glans og tykkelse til håret. Rosmarin, kanel, brændenælde, morgenfrue, ginseng, mynte og aloe vera er nogle af dem.

10. Gå efter pandehår for at give volumen til fint hår

Hvis dit pandehår starter ved kronen af dit hoved, ser det mere fyldigt ud. Desuden vil opmærksomheden være rettet mod dit ansigt og ikke mod de tynde spidser.

11. Anvend tørshampoo

Tørshampoo skjuler ikke kun olie, men er også godt til at få lidt volumen.

  • Hold sprayflasken ca. en meter fra hovedet, og tryk ned.
  • Et minut senere gnider du håret i cirkler fra side til side og dækker det med et håndklæde.
  • Kør en kam gennem håret, og fremhæv den nye form på håret.

12. Sov med fletninger

At lade en fletning sidde hele natten er en måde at lave naturlige bølger på og opnå den ønskede volumen i fint hår. Du vil helt sikkert bemærke ændringen i dit udseende, når du vågner!

13. Anvend extensions

Hvis du har prøvet flere af disse andre metoder, men ingen af dem tilfredsstiller din smag, så prøv naturlige extensions. Hver extension er installeret med speciel lim eller små klips, så de er nemme at sætte i og tage af. Det er bedst at overlade dette job til en professionel.

En person får sat i extensions i håret

Extensions er en kunstig måde at tilføje volumen på. Sørg for kun at få dem lavet hos en certificeret stylist.

14. Brug stylingprodukter til at give volumen til fint hår

Som det sidste findes der efterbehandlingsprodukter, der ændrer hårets udseende. Volumenspray, bølgespray og mousse er blot nogle få eksempler.

Den første kommes direkte i håret og føntørres derefter med kold luft. Det andet påføres fra midten til spidserne og føntørres ved middel styrke. Den tredje kan kommes i næsten tørt hår og masseres fra rødderne.

Du vil måske også finde denne artikel interessant: 6 naturlige midler til at reparere skadet hår

Hvornår skal du søge professionel hjælp ved manglende volumen i fint hår

Det er muligt, at tyndt hår skyldes medicinske tilstande, f.eks. alopecia. Faktisk fremhæver det spanske akademi for dermatologi og venerologi, at der findes mere end 100 variationer af denne sygdom, der genereres af hormoner, genetik, autoimmune tilstande, lægemidler, stress og andre faktorer.

På den anden side er der situationer, der spiller imod det voluminøse look, du ønsker for dit hår. Vælg for eksempel ikke stramme opsætninger, der gør håret fladt. Du skal heller ikke have en midterskilning. Det vil se bedre ud, hvis du laver skilningen zigzag, i den ene side eller slet ikke har en skilning.

Hvad angår produkter, skal du tjekke nøje, om de er udviklet til fint hår. Hvis intet virker, er det tid til en konsultation med en professionel stylist.

Det kan interessere dig ...
En naturlig måde at give fint hår mere volumen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En naturlig måde at give fint hår mere volumen

Ved hjælp af kokosolie kan du på naturligvis bekæmpe tørt, skadet hår og give det mere volumen. Læs her, hvordan du laver din egen kokosolie.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.