Har du tid til at træne? Selvfølgelig har du det!

For at holde os i form bør vi træne hver dag. Vi bliver også nødt til at være sikre på, at vi følger andre sunde vaner, såsom at spise ordentligt.
Har du tid til at træne? Selvfølgelig har du det!

Sidste ændring: 13 juni, 2019

Har du tid til at træne? Selvfølgelig har du det! Et stillesiddende liv har gjort os selv til vores helbreds hovedsaglige fjende. Uheldigvis falder flere og flere personer i denne fælde, som tiden går.

Vi tilbringer mange timer på vores arbejde ved et skrivebord. Mange af vores opgaver i hjemmet kræver også, at vi laver papirarbejde. Så er der de akademiske pligter, hvor man kan tilbringe flere timer ved sit bord. På grund af dette finder mange personer det svært at træne og bevare en aktiv livsstil.

Problemet er, at lidt efter lidt begynder personer at have problemer med deres stofskifte. Dette påvirker med tiden deres livskvalitet.

Man behøver dog ikke at gå i fitnesscenteret for at komme i form. Der er mange forskellige øvelser, man kan lave derhjemme.

Disse kræver kun nogle få minutter at udføre. Og man kan lave en fuld træningsrutine med dem. Dette betyder, man kan styrke alle sine muskler og tabe sig.

Det vigtigste er, at man træner hver dag. Læg dine undskyldninger bag dig og brug et minut på at fokusere dine tanker på dit mål.

Er du klar til at begynde?

At holde sig i form ved at træne uden at forlade huset

Vi vil præsentere dig for en fysisk træningsrutine. Dette er en rutine, som er baseret på at træne i intervaller. Det vil kræve al din indsats. Denne rutine virker ved at mindske tiden, man bruger, samtidig med at sværhedsgraden øges.

Selvom vi tvivlede på resultaterne, er tusinde af mennesker vores beviser. De har opnået fantastiske resultater ved at træne hver dag.

Målet med denne rutine er at bruge en time på gymnastisk træning. Derefter finder vi lignende øvelser, som kan hjælpe en til at opnå de samme resultater på 10 eller 15 minutter. Men det er krævende øvelser.

Det bedste er at komme af med alle sine undsky  ldninger. Med en smule tid vil det være nemt for dig at lave disse øvelser hvor som helst. De kan laves derhjemme, på kontoret eller alle andre steder.

Anbefalet læsning efter “Har du tid til at træne? Selvfølgelig har du det!”:

7 sunde fødevarer at spise før træning

Sprællemænd

Kvinde der laver spraellemaend
 • Stå ret op, hop derefter, mens du spreder dine ben. På samme tid løft da dine arme højt op over hovedet. Hop derefter igen, men saml dine ben og sænk dine arme ned langs siden. Prøv at holde dine arme og ben i bevægelse til den samme rytme.
 • Gentag denne øvelse så hurtigt, som du kan, i 30 sekunder.

Squats

 • Stå med dine fødder spredt i skuldersbredde. Bøj let i knæene.
 • Sænk din bagdel, som hvis du skulle til at sætte dig ned. Hold din ryg ret.
 • Din bagdel bør ikke komme lavere end dine knæ.
 • Rejs dig derefter langsomt.
 • Gentag så mange gange, du kan, på 30 sekunder.

Krydsende crunches

Kvinde der laver maveboejninger
 • På en yogamåtte lægger du dig ned med dine knæ bøjet. Dine fødder bør være flade på gulvet. Placer dine hænder bagved din nakke.
 • Lav crunches, men prøv at få din albue til at røre det modsatte knæ. Skift derefter albue og knæ ved den næste gentagelse.
 • Lav så mange, som du kan, på 30 sekunder.

Broen

 • Læg dig ned på ryggen med dine arme ned langs siden. Sæt dine fødder fladt i gulvet. Løft derefter dine hofter så højt, som du kan.
 • Bliv i denne stilling i 20 sekunder. Lav tre gentagelser i træk.

Triceps

Kvinde der traener med en stol
 • Begynd med dine skuldre ved siden af en flad overflade, såsom en stol. Sæt derefter dine hænder på denne overflade og støt din vægt på dine arme. Flyt dine fødder lidt frem.
 • Sænk din krop med langsomme bevægelser. Lad aldrig dine arme komme længere ned, end de danner en 45 grader vinkel med kroppen. Løft så din krop så højt, som du kan.
 • Lav 3 sæt med 15 gentagelser i hver.

Planken

 • Liggende med ansigtet nedad støt da dig selv på underarmene og dine tæer. Vær sikker på, at du holder både din mave og din ryg ret.
 • Hold denne stilling i 30 sekunder. Og glem ikke at spænde i dine balder og mavemuskler.

Split

 • Begynd i samme stilling, som hvis du ville tage et skridt eller lave en lunge.
 • Hop og flyt dit forreste ben tilbage og dit bagerste ben fremad.
 • Gentag i 20 til 30 sekunder.

Tværgående mavemuskler

 • Begynd på den ene side. Læg al din vægt på den sides underarm og på siden af din fod.
 • Sænk og løft din krop så langsomt, som du er i stand til.

Læs også denne artikel efter “Har du tid til at træne? Selvfølgelig har du det!”:

Fem fødevarer, der gør træningen mindre effektiv, og tre du i stedet skal vælge

Andre anbefalinger til at holde sig i form

Kvinde der spiser salat - tid til at traene

Fysisk motion er en af metoderne til at holde sig i form. Men det er ikke den eneste ting, vi bliver nødt til at gøre. Dets effektivitet afhænger af andre vaner.

Efter træning er det første, som man bør gøre, at passe på sin kost. Vi har brug for at følge en balanceret kost. Dette betyder at være opmærksom på de kalorier og næringsstoffer, som vi spiser.

Det er også  vigtigt at begrænse mængden af alkohol, som vi drikker.  Dette er delvist, fordi alkohol i store mængder er en stor kilde til kalorier og toksiner.

Til sidst bliver vi nødt til at undgå stress. Vi kan bruge afslappende teknikker og sove ordentligt for at gøre dette. Det er alle de vaner, som vi har brug for både til vores mentale og fysiske velvære.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.