Helbred en forstuvet ankel med naturlige midler

En forstuvning kan forekomme overalt på kroppen, skønt anklen er det mest sårbare sted. Uden passende behandling kan den forblive beskadiget i lang tid.
Helbred en forstuvet ankel med naturlige midler

Sidste ændring: 09 august, 2022

En forstuvet ankel kan ske for enhver. Det er en skade, der opstår, når du pludselig vrider om på din ankel, mens du løber, går, ikke varmer godt nok op før du træner osv. Ud over at konsultere en læge, kan du hele en forstuvet ankel med naturlige midler som et supplement til din medicinske behandling for at hjælpe den med at hele hurtigere.

Grundlæggende tips og anbefalinger til en forstuvet ankel

Læge binder ankel ind

Det første symptom på en forstuvet ankel er en skarp smerte. Dette sker, når ledbåndene strækker sig så meget, at de beskadiger leddet. Imidlertid kan en dårligt helet forstuvning over tid få yderligere konsekvenser.

Efter en belastning af dine ledbånd er det første, du skal gøre, at undgå at lægge vægten på den sårede fod, mens du sætter den på jorden. Desuden skal du immobilisere anklen så meget som muligt. Aflast enhver form på tryk fra den og brug en stok eller krykker, når du prøver at gå.

En forstuvet ankel er en alvorlig skade, der tager et stykke tid at hele.

Når det er sagt, skal du først hvile. Derudover skal du løfte dit ben til dit hjertes højde så ofte som muligt for at reducere betændelse og smerter.

En anden ting, du kan gøre for at få lettelse, er at vifte med tæerne så ofte, som du kan. Dette vil også fremme din hurtige bedring og reducere betændelse.

Læs også: Fem lindrende øvelser mod betændelse i senerne

Skånsom udstrækning anbefales også, da det vil forbedre blodomløbet i din ankel.

Behandling af en forstuvet ankel med naturlige midler

Der findes mange naturlige midler, der hjælper med at helbrede en forstuvet ankel, og de kan supplere dem, der er ordineret af en læge.

Hvis skaden er meget mild, kan den behandles derhjemme ved hjælp af nogle naturlige midler, der er lette at fremstille og nemme at anvende. Hvis din forstuvede ankel derimod er virkelig slem, skal du gå direkte til en specialist, der kan behandle den.

Ispose er eksempel på behandling af forstuvet ankel med naturlige midler

Ispose til at behandle forstuvet ankel med naturlige midler

Is er et af de hjemmemidler, der er bedst kendt til at forbedre ankelforstuvninger. På vridningstidspunktet vil en ispose eller gel, der påføres det berørte område, hjælpe med at mindske hævelsen.

Behandling med isposer kan gentages i sessioner på 15 eller 20 minutter, hver tredje eller fjerde time, i en uge. Selvfølgelig afhænger det alt sammen af ​​helingen af ​​skaden og den slags smerte, du føler.

Bemærk, at is aldrig bør påføres direkte på huden, da det kan føre til forfrysninger.

Magnesiumsulfat

Magnesiumsulfat er en anden måde at behandle en forstuvet ankel med naturlige midler.

  • Fortynd det i 250 ml varmt vand.
  • Indfør den sårede fod i denne væske i 30 minutter, to gange om dagen, i tre til fire dage i træk.

Æteriske olier kan bruges til at behandle en forstuvet ankel med naturlige midler

Nogle æteriske olier har antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber

Naturlige olier er fremragende alternativer til behandling af en forstuvet ankel med naturlige midler og lindrer smerter og betændelse, der følger med skaden. Disse er kun beregnet til supplerende afhjælpning, der hjælper med at reducere betændelse og mindske smerterne ved at afslappe dine muskler.

Der findes mange naturlige olier, du kan bruge til dette formål: Ricinusolie, kokosolie, hvidløgsolie, løgolie, gurkemejeolie, arnicaolie eller olivenolie.

  • Anbring dem på området og dæk med en bandage og hold dem på i mindst en halv time.
  • Gentag det dagligt i op til en uge. Yderligere anvendelse afhænger af udviklingen i din skade.

Derudover er det vigtigt at vide, hvordan man anvender bandager, der tjener til at forhindre, at området fra foden, tæerne og anklen op til knæet bevæger sig. Dette område skal være afslappet og ikke sættes under pres for at fremme godt blodomløb.

Gurkemeje og løg

Bland gurkemejepulver med citron for at få en tyk pasta. Kom det direkte på det skadede område. Derudover kan du blande det med et glas varm mælk og drikke det to gange til smertelindring.

Alternativt kan du skære løget i stykker, og tilsætte salt for at få en blød pasta. Påfør det med en bandage på det berørte område og lad det virke i to timer. Du kan gentage behandlingen så mange gange, som du har brug for for at maksimere dens antiinflammatoriske virkning.

Læs også: Ledsmerter: Fem naturlige antiinflammatoriske midler

Helbred en forstuvet ankel med arnica og olivenolie

Arnica (volverlej) har antiinflammatoriske virkninger til at forbedre en forstuvet ankel med naturlige midler

Arnica (volverlej) og olie er sammen en magtduo, når det gælder at dæmpe blå mærker og betændelse.

  • Påfør nogle dråber på det berørte område og massér. Lad det sidde i mindst fem timer.

Du kan også blande olivenolie med en æggeblomme og komme det direkte på det skadede område.

  • Dæk salven med bomuld og et bandage. Lad det sidde i to dage.

Det tredje middel er at påføre flere dråber opvarmet olivenolie direkte på det berørte område.

  • Massér forsigtigt. Du kan gentage det op til fire gange om dagen.

Hvis du lærer at helbrede en forstuvet ankel ved hjælp af supplerende naturlige midler, kan det hjælpe dig med at komme dig hurtigere. Brug af disse metoder er meget enkelt og billigt, men frem for alt effektivt. Så længe du bruger dem sammen med de behandlinger, der er angivet af din læge, vel at mærke.

Det kan interessere dig ...
De bedste øvelser med træningselastik
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De bedste øvelser med træningselastik

Vi vil i dag fortælle dig om de bedste øvelser med træningselastik, der hjælper dig med at træne forskellige muskelgrupper og områder af kroppen.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.