Hvad er hemmeligheden bag tiltrækning? Videnskaben har svaret

Det kan siges, at hemmeligheden bag tiltrækning ligger i vores hjernes kredsløb. Det afgør, om følelsesmæssige signaler er effektive eller ej.
Hvad er hemmeligheden bag tiltrækning? Videnskaben har svaret

Sidste ændring: 25 august, 2022

De træk, som gør en person mere tiltrækkende, er blevet diskuteret i århundreder. Hvad er hemmeligheden bag tiltrækning? Videnskaben har svaret, læs mer eher.

Det er blevet bevist, at det varierer alt afhængig af sammenhængen, kulturelle værier og livsstil. Men nogle fortsætter med at tro, at fysisk tiltrækning giver den største fordel.

Fysiske træk spiller en stor rolle indenfor tiltrækning. Men det er blevet bevist, at de ikke er de eneste ting, som afgør, hvor tiltrækkende en person fremstår i andres øjne.

Faktisk bekræfter nogle personer, at tiltrækning af andre personer er direkte forbundet med deres personlighed og kvaliteterne, som beundreren ser i dem.

Udover dette så viser videnskabelige undersøgelser, at en meget vigtig del af tiltrækning ligger i hjernen og dens evne til at forstå andres følelser og hensigter.

Forskere på Lübeck universitet (Tyskland) lavede for nyligt en undersøgelse. Den blev udgivet i journalen PNAS. Denne undersøgelse kom frem til, at jo bedre vi er i stand til at tyde andres følelser, jo mere tiltrækkende er vi i andres øjne.

Hemmeligheden bag tiltrækning ligger i vores hjerne

Neuroner

Forskerne analyserede de neurale mekanismer, som bliver stimuleret at tiltrækning. De fandt ud af, at en persons evne til at læse andres følelser spiller en meget vigtig rolle indenfor tiltrækning.

Silke Anders er en professor indenfor social og effektiv hjernevidenskab på universitetet i Lübeck og forfatter af studiet. Han sagde:

At være i stand til at forstå andre personers hensigter og følelser er vigtigt for at opnå en succesfuld social kontakt. For at opnå gensidig succes bliver personer nødt til at forstå og vedvarende analysere sin partners hensigter og følelser, forudse andres opførsel og tilpasse sin egen i forhold til den.

For at nå til denne konklusion vurderede eksperimentet 90 personer. Der blev krævet af dem, at de skulle se videoer at kvinder, der udviste enten følelsen af frygt eller sorg.

Efter at have set videoerne skulle personerne lave en vurdering af, hvordan kvinderne havde det. De skulle også skrive, hvor sikre de var på deres vurdering.

Mens personerne udførte denne handling, analyserede forskerne deres hjerneaktivitet for at måle deres tiltrækningskræft.

Forskerne fandt ud af, at jo mere korrekt vurderingen af kvindernes følelsesmæssige tilstand var, jo mere tiltrukket var personen.

Dette kunne betyde, at jo nemmere det er at læse andres følelser korrekt, jo mere tiltrukket er man.

Dette skyldes, at det aktiverer hjernens belønningssystem. Dette udløser behagelige følelser.

Der er noget rigtig interessant vedrørende disse opdagelser. Det er den rolle, som både afsenderen og modtageren spiller.

Evnen til at forstå andre og genkende præcis, hvad de føler, afhænger af mængden af neuron aktivitet, som opstår med tiltrækningen.

Når for eksempel en person viser ansigtsudtryk såsom frygt eller sorg, så behandler modtageren det effektivt i hjernen. Det sætter gang i belønningssystemet og øger tiltrækningen af afsenderen.

To personers hjerner

I tidligere undersøgelser fandt man en forskel på det neurale kredsløb ved de personer, som mangler evnen til at “læse” andres følelser. Disse personer har også tendens til at støde på problemer i forbindelse med kommunikation og tiltrækning.

På grund af dette fremsætter nogle forskere, at en mangel på kommunikation ikke nødvendigvis betyder en mangel på interesse. Det er simpelthen fordi, deres neurale kredsløb ikke er i stand til at udtrykke sig fuldstændigt.

Anders anerkender, at undersøgelsen er for lille til at lave en generel konklusion.

Han bekræfter dog en lyst til yderligere at analysere, hvordan evnen til at læse følelser forandrer sig, som vi bliver ældre. Og om det er muligt at forbedre evnen med træning.

Det ville også være interessant at finde ud af, om evnen til at læse andre stammer fra vores egne medfødte egenskaber. Eller om der er andre ting, der er en del af det.

I hvert fald giver disse konklusioner en ny forklaring på, hvad der gør personer tiltrækkende. Og hvorfor nogle er mere tiltrækkende end andre.

Det kan interessere dig ...
Humørsvingninger i ungdommen: Årsager og håndtering
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Humørsvingninger i ungdommen: Årsager og håndtering

Humørsvingninger er noget de fleste forældre oplever hos deres børn, når de som unge kommer i puberteten. Læs her hvordan du bedst håndterer det.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.