Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

En regnvejrsdag kan ødelægge de planer, I havde for at gå en tur sammen, men ikke glæden ved at nyde hinanden som familie. Udnyt de aktiviteter, vi foreslår her. Prøv dem hjemme med dine børn.
Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

I planlagde måske at gå en tur i den smukke park, I har ønsket at tjekke ud i et stykke tid. Og når dagen omsider kommer, styrtregner det. Heldigvis er der stadig mange hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag!

Du bliver måske skuffet, men dine børn er urolige og kigger ud af vinduet … Hvad kan du gøre?

Det er tid til at tage en dyb indånding, tælle til ti og være kreative. Det er ikke så dårligt, som det ser ud til. SE det som en chance for at lære dine børn, hvordan professionelle som dig selv improviserer. Du ved, når livet giver dig citroner, så lav Margaritas! (Okay, noget i den retning.)

Men er det virkelig muligt at omdanne en tilsyneladende frustrerende dag til en dag fuld af farver og sjov?

Det ka’ du tro!

De bedste hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

En god attitude og kreativitet er alt, hvad du behøver, for at have det sjovt. Desuden, hvad er der så dårligt ved regnvejrsdage? Det er trods alt bare vand, så du kan jo gå derude og plaske rundt, hvis du virkelig ønsker at være udenfor.

Når du er færdig med at danse og synge ude i regnen, så gå tilbage indendørs og lad ikke noget trække dit humør ned. Det er tid til at samles og forberede jer på en dejlig, hyggelig dag fuld af sjove hjemmeaktiviteter. Hvilken stor chance for at styrke jeres bånd som familie!

1. Udnyt den oprindelige plan

Okay, så du er nedtrykt, fordi du stadig har den kurv fuld af mad til den picnic, du planlagde at skulle have haft, når I nåede frem til målet.

Men har du nogensinde haft en picnic i din stue?

Det samme tæppe, du ville have haft med til den nationalpark (som ville være kommet tilbage fuld af insekter og snavs) kan nu strække sig ud på gulvet.

Plus, hvis planen var at tilbringe dagen ved stranden, kan du fylde badekaret eller den oppustelige pool og samle dit yndlingslegetøj. Har du nogensinde tilføjet badebobler til en babypool?

2. Klippe-klistre, tegne og male er gode hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

Klippe og klistre er gode hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

At tegne, male og DIY-håndværk er alle fantastiske gruppe- og/eller individuelle aktiviteter, man laver derhjemme. Der er ingen grænser, når det kommer til muligheder.

Foretag en søgning online. Der er en bred vifte af idéer, der passer til enhver smag ved hjælp af ethvert materiale, du har til rådighed, og til at udfordre folk i alle aldre.

Når du har besluttet dig for en aktivitet, skal du samle alle dine materialer og tildele børnene forskellige opgaver: Få nogen til at male, en anden til at skære ting ud osv. På denne måde arbejder I som et team mod et fælles mål. Det er altid rart at have et nyt samtaleemne, som man kan imponere familien…

Børn, der allerede er tættere på ungdomsårene, kan godt lide at male et vægmaleri eller starte deres karriere som graffitikunstnere på deres værelse. Opmuntre dem til at udtrykke sig frit.

3. OL-Brætspil

Brætspil er klassikere, når det kommer til hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag. I de dage, hvor dine planer om at komme ud falder fra hinanden, er der intet bedre end et sjovt bingospil. Eller måske poker eller et andet kortspil. Måske endda et puslespil eller Scrabble eller Matador, eller …

Dette er en anden mulighed for at opmuntre til teamwork. Giv de ældre børn ansvaret for at undervise og følge med de yngre, i et episk OL-familiebrætspil.

Hvorfor ikke tage det et skridt videre og lave dit eget brætspil til fremtidige regnvejrsdage?!

4. Hold en fest

Udnyt den mad, du allerede havde pakket, eller hvad end der er i køleskabet, for at kunne være vært for en improviseret fest.

Få alle til at gå ind og finde deres fineste tøj. Alle kan have muligheden for at være dansere og DJs. Hver af jer kan vælge jeres yndlingsmusik. Nogle kan danse, andre kan spille, og alle kan have det sjovt.

5. Overnatninger

Hjemmeaktiviteter på en regnvejrsdag illusteres af to piger med mælk

Børn elsker overnatninger, så det er en af de dejligste hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag.

Hvis de vågnede og straks indså, at det styrtregner, så lad dem beholde deres nattøj på. Det er ligesom en klassisk overnatning, men tidligt og den varer resten af dagen.

Lad børnene hjælpe med morgenmad, film eller spil … Der er så mange muligheder.

6. Fortællinger på en regnvejrsdag

Lav noget popcorn og opfordre alle til at fortælle historier. Nogle kan fortælle historier, de kender udenad eller blot læse en bog, mens andre lytter, og så kan de udveksle roller og så videre.

Fortællinger er en fantastisk måde at stimulere børns fantasi på. Når de fortæller eller læser højt, får de også øvet deres vokale talenter og læseevner. Selv når de små ikke kan læse, er det altid en særlig rar følelse at høre mor eller far fortælle dem en historie.

7. Foretag videnskabelige eksperimenter

Hvis dine børn går mere op i videnskaben, så kan du arrangere en runde hjemmeeksperimenter i stedet for at lave håndværk.

Videnskabelige eksperimenter er fantastiske, fordi børn lærer, mens de har det sjovt. Du kan starte ud med at finde alt det, du har brug til dem, imens dine børn klæder sig ud som “gale forskere.”

Sørg naturligvis for, at eksperimenterne er aldersrelaterede, og gå ikke glip af denne chance for at give en let videnskabelig forklaring med hvert eksperiment.

8. Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag: Træning

Børn dyrker yoga som eksempel på hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag

Træning er ikke kun sundt, det er også en perfekt aktivitet at udføre derhjemme på en regnvejrsdag. Organiser en træningssession for både voksne og børn. Du har ikke engang brug for nogen former for fitnessudstyr. Vær som sædvanlig kreativ.

Tag dit fitnesstøj på, og vælg en aktivitet. For eksempel kan en yogasession med familien berolige jer alle. Men hvis det ikke er afslapning, I har lyst til, så prøv Zumba, en træningsdans med højt energiniveau.

Yderligere kan du improvisere med alle slags træningsrutiner. Du kan endda få dem i gang med vægtløftning og bruge bønneposer eller vandflasker som vægte.

9. Udnyt regnens stilhed

Den daglige rutine er ofte stresset, og det giver dig næppe ekstra tid til bare at sætte dig ned og tale med dem, du elsker. Måske vil den beroligende lyd af dryppende regn ganske enkelt berolige jer alle, og I vil være villige til at bringe vigtige, meningsfulde emner op og blot sludre sammen.

Få for eksempel dine børn til at hjælpe dig med at lave mad. Mens I alle arbejder, begynder samtalen at flyde. Nyd madlavning og snakken og nyd naturligvis også de lækre ting, I laver sammen.

Hjemmeaktiviteter til en regnvejrsdag: Når regnen stopper

Når det holder op med at regne, kan du måske overveje din oprindelige plan for dagen, men fra et andet perspektiv. Hvis I f.eks. ville til stranden, kan I måske stadig være i stand til at nå solnedgangen og måske endda en smuk regnbue.

I kan også stadig tage jeres gummistøvler på og gå ud og plaske rundt i de resterende vandpytter.

Husk, en regnvejrsdag er ikke nødvendigvis kedelig, især når du har en chance for at gøre tingene som en familie. Der er så mange muligheder!

Det kan interessere dig ...
Fordelene ved at tilbringe en hel dag på landet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordelene ved at tilbringe en hel dag på landet

Der er mange fordele ved at tilbringe en dag på landet. Det hjælper dig trods alt med at lægge den overfyldte og stressende by bag dig.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.