Sådan laver du dine egne hjemmelavede astringerende midler

En af de bedste astringerende midler der findes til mennesker med fedtet hud er solsikkeolie. Det hjælper med at reducere olie samtidig med, at det genopfrisker ansigtet.
Sådan laver du dine egne hjemmelavede astringerende midler

Sidste ændring: 08 december, 2018

Astringerende midler har evnen til at forny og  give styrke til vores hud samtidigt med, at det reduceret porer, olie og tegn på træthed. Derfor hvis du ønsker at have et virkelig smukt og strålende ansigt, tøv ikke med at prøve de hjemmelavede astringerende midler præsenteret nedenfor.

Hjemmelavede astringerende midler

Astringerende middel af æbler

De nødvendige ingredienser til dette hudastringerende middel er: 1/4 kop saft fra æbler, 2 spiseskefulde vodka ( 30 ml. eller 1 oz.) og to spiseskefulde troldnød. Hvis du ikke vil bruge vodka, tilsæt to ekstra spiseskefulde troldnød. Bland grundigt og påfør med en vatpind på ansigtet.

Astringerende middel af salvie (salvia)

Lav en infusion fra denne plante med en håndfuld blade og en kop kogende vand (husk at en kop er omkring 240 ml.). Tildæk det og lad det køle af, si det og dyp en vatpind i det og anvend med cirkulære bevægelser på huden. Fjern det ikke før at det er helt absorberet.

salvie

Astringerende midler af citron

Citroner har mange fordelagtige egenskaber til at hjælpe med at fjerne fejl i huden og på samme tid lukke porerne.  Du skal bare blande saften fra en halv citron med lidt vand. Påfør det med en vatpind og vask bagefter med koldt vand. Dette er en fremragende opskrift til mænd, efter de har barberet sig, fordi det desinficerer og beskytter huden. Det anbefales ikke at bruge dette trick i løbet af dagen eller at udsætte huden for sollys bagefter, da citron har tendens til at plette huden, hvis det udsættes for sollys. Det er bedre at bruge behandlingen om aftenen eller en dag, hvor du ikke har planer om at forlade huset.

Astringerende middel af agurk

Agurk er en af de mest brugte ingredienser i kosmetik og skønhedsprodukter på grund af dens vidunderlige egenskaber. Det er meget gavnligt for hudens sundhed. Skær et par skiver agurk, så kolde som muligt (for nyligt taget ud af køleskabet), og placer dem på dit ansigt. Put dem også over øjnene. Lad det arbejde i en halv time. Det er perfekt til slappe af med efter en stresset dag.

Astringerende midler af hindbær

Hindbær te har mange fordele, som ingen kvinder bør gå glip af. Du kan købe det i teposer eller sågar lave det ved at sammenkoge et par hindbærblade og frugter. Lad det køle af, dæk det til, si det og dyb en vatpind i det. Skrub let på i dit ansigt indtil det er fuldstændigt absorberet.

Hindbær

Astringerende midler af ferskner

Denne meget lækre frugt er også meget god for vores huds skønhed. Bare skær et par stykker af frugten ud og gnid det på dit ansigt. Lad saften virke i omkring 20 minutter og vask bagefter med varmt vand. Du vil nyde en mere stram og blød hud på kort tid.

Astringerende middel af eddike

Ingredienserne til denne opskrift er 1/8 kop (30 ml. eller 1 oz) æblecidereddike, en pille aspirin og varmt vand. Bland alt grundigt og dyp bagefter en vatpind og fugt dit ansigt med det. Lad det tørre.

Astringerende middel af papaya

Til denne opskrift skal du bruge en skive papaya, en spiseskefuld rosenvand (15 ml.) og en spiseskefuld ægte honning (25 g.). Ligesom med det astringerende middel af fersken, så virker papaya naturlig eksfolierende og hjælper på samme tid med at forny huden. Honning er antiseptisk og fugtgivende; og rosenvandet reducerer aldringen af huden.

Mos papayaen indtil den har konsistens som en pure og bland det med de andre ingredienser. Opbevar det i køleskabet og lad det blive koldt. Anvend det senere med to fingre, to gange om dagen (morgen og aften) og lad det virke i maks fem minutter. Skyl med varmt vand.

Astringerende middel af frugter

De ingredienser, du skal bruge til denne opskrift for at få et astringerende middel mod fedtet hud, er en skive ananas, et halv rødt æble, fem grønne druer, fire spiseskefulde kamillete og fire spiseskefulde rosenvand. Anbring frugterne i en blender (kun ananas skal skrælles), tilsæt rosenvand, blend grundigt og tilsæt derefter kamillete. Fugt et stykke vat og anvend det på dit ansigt med små cirkulære bevægelser. Lad det virke i fem minutter og fjern det med varmt vand.

Spis frugt

Astringerende middel af frugter (en anden opskrift)

De ingredienser du får brug for i dette tilfælde er fire citroner, to appelsiner, en agurk, to æbler, fire spiseskefulde hvid alkohol (64 ml.) og fire spiseskefulde (60 ml.) rosenvand. Pres saften ud fra citrusfrugterne, skræl agurken og æblerne. Bland alle frugterne i en blender, tilsæt alkoholen og rosenvandet. Når det bliver en homogen masse, hæld det i et steriliseret glasflaske. Put det i køleskabet i to timer. Ryst den og anvend på huden. Lad det sidde i 15 minutter og vask derefter med varmt vand.

Astringerende middel af solsikkeolie

Denne opskrift anbefales til mennesker med fedtet hud. Du skal bruge et halvt glas vand (125 ml.), et halvt glas hvid eddike og en spiseske (15 ml.) solsikkeolie. Kog vandet og tilsæt eddiken sammen med olien. Ryst grundigt så det blandes godt. Det er perfekt at bruge efter en dybdegående rensning af huden. Det vil hjælpe dig med at genopfriske ansigtet og fjerne olie.

Citron og olivenolie kur

Astringerende middel af mynte

Mal en spiseskefuld mynteblade i en morter. Put det i en skål og tilsæt en kop (250 ml. ) kogende vand, lad det sætte sig i ti minutter og si det. Anvend det til dit ansigt når det er koldt med et stykke vat.

Astringerende middel af røllike

Put 25 gram røllikeblomster i en skål. Hæld en halv liter kogende vand i skålen. Tildæk det og lad det sætte sig i et par timer. Si det senere og anvend det til dit ansigt med en vatpind. Røllikes egenskaber ligner dem af mynte. Begge er fremragende til ansigtet.

Astringerende middel af tomater

Tomater

Put 150 gram modne, skrællede tomater i en glaskrukke med et tætsluttende låg, samt 30 gram glycerin. Anvend dette på ansigtet som var det en maske. Og nu hvor du har lavet det, kan du opbevare det i køleskabet og invitere nogle venner over til en spa dag.

Det kan interessere dig ...
Lav en hjemmelavet elektrolyt-drink mod dehydrering
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lav en hjemmelavet elektrolyt-drink mod dehydrering

Dehydrering sker, når du mister mere væske end du indtager. Lær her hvordan du laver din egen hjemmelavede elektrolyt-drink.