7 hjemmeløsninger til at reducere muskelkramper

Hvis du lider af muskelkramper eller ledsmerter, fortæller vi dig, hvordan du kan genvinde dit helbred og din bevægelighed med disse husråd. Lær alt om dem i denne artikel!
7 hjemmeløsninger til at reducere muskelkramper

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Muskelsmerter eller muskelkramper kan have mange årsager. Selv om vi ofte ved, hvorfor vi lider af disse irriterende smerter, kender vi nogle gange ikke de præcise årsager.

I de fleste tilfælde kan stress, muskelspændinger, fald, motion, forkerte bevægelser og endda influenza forårsage muskelskader, ubehag og sløvhed.

Uanset årsagen er det meget vigtigt at vide, hvordan man kan lindre muskelsmerter, fordi det påvirker vores livskvalitet direkte. Det gør det trods alt svært at handle normalt i hverdagen, og vi kan ofte kun tænke på smerten.

Til gengæld er muskelsmerter direkte relateret til kramper, som er ufrivillige bevægelser, der pludselig opstår i vores krop og kan spænde fra at være irriterende til smertefulde.

Hjemmemidler til behandling af muskelkramper

Mand med smerter i nakken

Naturprodukter er ideelle til at tage sig af visse lidelser i vores krop. Hvis du ønsker at kende de bedste behandlinger eller løsninger til at forebygge eller behandle muskelsmerter og muskelkramper, skal du læse videre i denne artikel!

Du vil måske kunne lide: 3 anbefalede aktiviteter mod rygsmerter

1. Varmt vand mod muskelkramper

Varmt vand er perfekt til at få en muskel til at slappe af. Faktisk er det et af de mest udbredte hjemmemidler takket være dets enkelhed og effektivitet.

I forlængelse heraf har en undersøgelse offentliggjort i Tidsskrift for sportsvidenskab vist, at anvendelse af varme eller varmt vand hjælper med at reducere muskelkramper. Denne teknik, der er kendt som varmeterapi, fremmer muskelafspænding, øger blodomløbet, reducerer inflammation og lindrer smerter.

 • Ideelt set ville det være bedst at bruge en varmepude eller omslag, der er gennemvædet af varmt vand. Anvendes det på det berørte område, vil det være med til at stimulere blodcirkulationen, hvilket vil hjælpe muskelspændinger og betændelse med at forsvinde.
 • Du kan også benytte dig af et brusebad eller karbad til at påføre varme lokalt.

2. Rosmarin

Rosmarin er en meget gavnlig urt til behandling af forskellige lidelser i kroppen ifølge denne undersøgelse fra Universidade Estadual Paulista (Brasilien). I dette tilfælde kan en infusion hjælpe betændelsen med at forsvinde: Du skal blot fugte en klud i den og anvende den på det område, du ønsker at behandle.

 • Hvis du har rosmarinolie, kan du også anvende den med blid massage for at forbedre tilstanden.

3. Øg dit kaliumindtag for at behandle muskelkramper

Æblecidereddike

Mangel på kalium kan forårsage alvorlige muskelkramper ifølge denne undersøgelse foretaget af Necker Hospital i Paris. Derfor er det et værdifuldt næringsstof, som også kan forhindre, at vi lider af kramper.

For at forebygge muskelkramper skal du øge dit indtag af fødevarer, der er rige på kalium. Bananer er en af de bedste muligheder her. Men hvis du ikke kan lide smagen af bananer, kan du camouflere dem i en juice eller smoothie med andre frugter. Gå altid efter frugter, der er i sæson, og lav den bedste kombination for dig.

4. Æblecidereddike

Æblecidereddike har storslåede egenskaber foruden mange andre anvendelsesmuligheder i husholdningen. Ifølge denne undersøgelse foretaget af Malaysian Agricultural Research and Development Institute er den meget effektiv til at forebygge smerter og muskelkramper i kroppen.

Æblecidereddike er også et ideelt middel til at bekæmpe muskelspændinger.

 • For at drage fordel af dens egenskaber kan du nedsænke det berørte område i en beholder med en blanding af vand og to kopper eddike (500 ml).
 • En anden mulighed er at anvende gaze eller omslag, der er gennemblødt i blandingen, og lade dem sidde i 30 minutter.

5. Is mod muskelkramper

Når vi tænker på muskelgener, tænker vi straks på isterninger. De er trods alt et af de glimrende naturlige antiinflammatoriske midler, som vi altid har ved hånden derhjemme!

Faktisk har en undersøgelse offentliggjort i Offarm fastslået, at anvendelse af kulde eller kryoterapi forbedrer smerter og ledsagende muskelkramper ved forskellige skader. Desuden sikrer det en korrekt blodgennemstrømning til området, så det ikke påvirker det ubeskadigede omkringliggende væv.

 • Du kan anvende kulde ved blot at pakke nogle isterninger ind i et håndklæde. Undgå dog at påføre isen direkte, da dette kan forårsage forbrændinger eller skader på huden.
 • Lad derefter isen virke på området i 15 minutter. Du kan udføre denne behandling to til tre gange om dagen, når du har brug for det.

Vi tror, at du måske vil finde dette interessant: Hvilke fødevarer kan forårsage ledsmerter?

6. En te af baldrian mod muskelkramper

En af de mest afslappende planter, som vi finder, er baldrian. Takket være dens smertestillende egenskaber kan du tilberede en te af baldrian for at slappe af i kroppen både fysisk og mentalt. Dette er naturligvis i henhold til beviser fra en undersøgelse, der blev udført af universitetet i Shiraz (Iran).

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • En spiseskefuld baldrian (15 g)

Fremgangsmåde

 • Tilsæt en spiseskefuld baldrian til en kop kogende vand, og lad det trække i 5-10 minutter.
 • Efter denne tid sies det og drikkes.

Den bedste løsning er at drikke den om aftenen, inden man går i seng, så kroppen restituerer om natten.

7. Lavendelolie

Lavendelolie kan være din bedste allierede til at bekæmpe muskelkramper! Ligesom baldrian har lavendel meget afslappende egenskaber (som forklaret i denne artikel fra Shefa Neuroscience Research Center), så den bruges også i mange luftfriskere.

 • For at bruge det skal du købe lavendelolie i en helsebutik (men hvis du vil, kan du dog selv tilberede det).
 • Påfør den derefter på det berørte område, og massér, indtil olien er absorberet.

Som du har set, er disse anbefalinger meget grundlæggende. Men samtidig er de også meget effektive til at behandle og reducere muskelkramper. De er utvivlsomt en meget enkel måde at undgå smerter og forbedre din livskvalitet på.

Ud over de anbefalede midler kan du også anvende en blid massage på den skadede muskel og strække den gradvist. På denne måde kan du opnå hurtig lindring. Men hvis smerterne er meget intense og ikke aftager inden for et par dage, er det en god idé at konsultere en specialist så hurtigt som muligt.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du forebygge og behandle muskelkramper
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du forebygge og behandle muskelkramper

Kramper er en almindelig lidelse i sportsverdenen. Men vi kan alle lide af dem på et tidspunkt. Lær, hvordan du kan behandle muskelkramper. • Vlavcheski F, Naimi M, Murphy B, Hudlicky T, Tsiani E. Rosmarinic Acid, a Rosemary Extract Polyphenol, Increases Skeletal Muscle Cell Glucose Uptake and Activates AMPK. Molecules. 2017 Oct 7;22(10):1669.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.