4 homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom

Udbrændthedssyndromet er en tilstand af fysisk, mental og følelsesmæssig udmattelse forårsaget af overdreven udsættelse for arbejdspres. Læs denne artikel for at finde homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom.
4 homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom

Sidste ændring: 03 maj, 2022

Homøopatiske midler er ikke en første behandlingsvalg mod sygdomme. Nogle synes dog at kunne hjælpe med at reducere symptomerne på udbrændthedssyndrom. Denne tilstand blev for nylig anerkendt som en følelsesmæssig lidelse af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Ifølge denne organisation er det en tilstand af mental udmattelse, der har at gøre med arbejdsmiljøet og den stress, det producerer fra det. Derfor kan de ramte opleve dårlige præstationer, langvarig træthed, negative arbejdsrelaterede følelser og fysiske problemer. Nedenstående vil vi tale om fire homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom.

Homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom

Før du lærer om homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom, er det vigtigt at huske vigtigheden af at konsultere en fagperson. Først og fremmest vil du sandsynligvis ønske at konsultere din læge vedrørende tilstedeværelsen af fysiske symptomer såsom søvnforstyrrelser, hovedpine og fordøjelsesproblemer.

Hvis din læge ikke finder organiske årsager til disse problemer, kan han/hun foreslå et besøg hos en anden specialist, såsom en psykolog. Psykologen vil være ansvarlig for at kontrollere de fysiske og psykologiske symptomer for at kontrollere, om de stemmer overens med udbrændthedssyndrom. Derudover kan de anbefale supplerende tests til diagnosticering, som f.eks:

  • Maslach Burnout Inventory, som består af 22 spørgsmål.
  • Et spørgeskema om arbejdsrelateret adfærd og oplevelsesmønstre.

Når en specialist stiller diagnosen, kan de foreslå flere strategier for at lære at håndtere følelser i arbejdsmiljøet. Derudover vil de anbefale at forbedre din livsstil og udføre fysisk træning. Blandt andet, og som hjælpemidler, kan din læge anbefale at prøve nogle homøopatiske midler. Nedenstående vil vi tale om mulighederne.

Overvældet mand på arbejdsplads
Udbrændthedssyndromet er forbundet med arbejdsforhold, der lægger for stort pres på arbejdstageren.

Læs også: Grunde til, at stress øger appetitten

1. Acidum Phosphoricum 15 CH

Et af de homøopatiske midler, som specialister anbefaler i tilfælde af udbrændthedssyndrom, er Acidum Phosphoricum 15 CH. Ifølge oplysninger i DailyMed, et af de websteder, der drives af U.S. National Library of Medicine, hjælper dette produkt til midlertidigt at lindre symptomerne på mental træthed.

Specifikt støtter det nervesystemets sundhed og kan derfor reducere problemer som søvnløshed, døsighed og hovedpine. Anbefalingen er at indtage 3 til 5 granulater, 3 gange om dagen, eller som din homøopat ordinerer.

Vigtig bemærkning: Ifølge den citerede kilde er dette homøopatiske middel ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration (FDA), og der er derfor ingen data om dets sikkerhed og effektivitet. Du bør derfor bruge det med forsigtighed og følge din behandlers råd.

2. Ignatia Amara 15 CH

Eksperter anbefaler Ignatia Amara 15 CH mod de fysiske og følelsesmæssige symptomer på udbrændthedssyndromet. De mener, at det bidrager til at reducere følelsesmæssig takykardi, frygt, angst og depressive symptomer. Ifølge José Ignacio Torres, familielæge og homøopatisk specialist, hjælper det også mod søvnløshed og spændingshovedpine.

Denne fagperson understreger, at selv om dette middel kan hjælpe, kræver mange psykoterapi eller andre typer medicin. Derfor bør det altid være den første mulighed at konsultere en psykolog. Desuden er det bedst at undgå indtagelse af det og gå til lægen, hvis man lider af sygdomme eller er under behandling.

Lad os huske, at disse typer produkter mangler videnskabelig dokumentation og ikke er fri for bivirkninger. Derfor vil lægen eller homøopaten hjælpe med at bestemme den sikre dosis i hvert enkelt tilfælde.

3. Aconitum Napellus 15 CH

I en artikel i Farmacia Profesional forklarer Concepción Calleja Peredo, formand for det homøopatiske medicinske selskab i Cantabria, at Aconitum napellus er et nyttigt lægemiddel i tilfælde af panik med eller uden agorafobi.

Generelt anbefaler eksperter det til episoder af angst og depression, som f.eks. hos personer med udbrændthedssyndrom. De anbefaler det også, hvis arbejdstageren har episoder med søvnløshed eller natlige opvågninger sammen med angst og uro.

Den anbefalede dosis Aconitum napellus 15 CH afhænger af symptomerne. Din læge bør fastsætte den præcise dosis.

Kvinde ligger søvnløs
Aconitum napellus anbefales, hvis arbejdstageren har episoder med søvnløshed eller natlige opvågninger.

Udforsk: Det kan påvirke dit hjerte at arbejde for meget

4. Argentum nitricum 15 CH

I den samme artikel af Dr. Calleja Peredo anbefales Argentum nitricum som et homøopatisk middel mod angst. Generelt hjælper det personer, der lider af frygt for forventningsangst eller fobier, såsom at gå om bord på et fly, gå til eksamen, deltage i et møde osv.

Det er også nyttigt i tilfælde af symptomer som rystelser, diarré, svimmelhed og spændingshovedpine. For den udbrændte arbejdstager er det en allieret mod stress og følelsen af langvarig træthed. Homøopaten bør fastsætte den rette dosis i henhold til hvert enkelt tilfælde.

Det er vigtigt at forbedre arbejdsmiljøet, når det drejer sig om udbrændthedssyndrom

Da dette problem er direkte forbundet med arbejdsstress, er det vigtigt at gribe udbrændthedssyndromet an på flere måder. Ud over de supplerende homøopatiske midler mod udbrændthedssyndrom, som er nævnt ovenstående, er det vigtigt at forbedre arbejdsmiljøet for at gøre det mere behageligt.

Hvis betingelserne for arbejdsstress ikke forbedres, kan konsekvenserne blive alvorlige. Derfor er det også tilrådeligt at opsøge en psykolog og lære teknikker til at håndtere dine følelser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.