Hopes historie: Anklaget for heksekunster og forladt

Takket være en dansk aktivist foretog Hopes liv en drejning på 180°. På trods af billedet af et underernæret barn, vi alle bærer med os, er hun i dag et glad og sundt barn.
Hopes historie: Anklaget for heksekunster og forladt

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi fortælle dig om Hopes historie. Hope, et nigeriansk barn på bare to år, er hovedpersonen i en utrolig historie, der rører hjerter over hele verden.

Dette lille barn blev forladt på gaden af sin familie  fordi de troede hun var en heks. Hvis det ikke havde været for en dansk aktivist, ville hun sandsynligvis være død som tigger på gaderne i det samfund, hun levede i.

Efter at have tilbragt et par måneder med at komme sig, har Hope gennemgået en utrolig forvandling. Hendes historie er blevet brugt på de sociale medier i kampen for at øge støtten til forældreløse børn i hendes land.

Hopes historie:

Afrikanske boern

Sidste januar fandt den danske aktivist Anja Ringgren Loven en to-årig, der gik rundt på gaderne uden for Abuja, Nigerias hovedstad.  Hun var nøgen og led af alvorlig underernæring.

Ifølge The Independent, er Anja grundlæggeren af African Children’s Aid Education and Development Foundation (en velgørenhedsorganisation for udvikling og undervisning af afrikanske børn).  Hendes organisation redder børn anklaget for at heksekunster fra at blive forladt og endda blive dræbt.

Hope blev fundet i en alvorlig svækket tilstand på grund af underernæring og tarmparasitter.

Anbefalet læsning efter “Hopes historie”:

Hvor vigtig er udløbsdatoen på madvarer?

Da hun så barnet i en sådan tilstand, gav Anja hende vand og svøbte hende i et tæppe og transporterede hende straks til et hospital i Uyo. Der fik hun intensiv antiparasit-behandling og vedvarende blodtransfusion for at behandle den alvorlige blodmangel, hun led af.

Afrikansk barn der faar et bad

Hope havde sandsynligvis forsøgt at overleve på gaden ved at spise madrester hun har fundet i skraldespanden i mindst otte måneder.

Fra det øjeblik Anja fandt Hope har hun slået en serie af billeder og videoer op på sociale netværk for at samle penge ind til at betale for Hopes medicinske omkostninger.

Dette viste sig at være en af de bedste beslutninger, hun nogensinde har taget. På mindre end 48 timer strømmede donationerne ind, og nåede næsten op på fem millioner kroner.

I sin takkemeddelse sagde hun:

Med alle de penge kan vi bygge en klinik og forhåbentligt redde mange flere børn.

Efter to måneder i behandling, så Hope helt anderledes ud .
På de nyeste billeder kan man se hende smile i rene omgivelser, der er så markant anderledes end de beskidte gader, hvor hun blev fundet.

Selvom hun stadig er under lægetilsyn kan den lille pige begynde på ny og få den glade barndom alle børn fortjener.

Hope vokser…

Afrikansk barn og mand - Hopes historie

Takket være de donationer, som hun har modtaget. Så vil Anja Ringgren Loven kunne redde mange flere børn som Hope, der bliver fundet under de mest umenneskelige forhold.

Hun advarer om at  tusinder af afrikanske børn er i fare for at blive beskyldt for at være “hekse” eller “besatte”.

Vi har set børn blive tortureret, terroriseret og dræbt. Disse billeder viser, hvorfor jeg kæmper. Hvorfor jeg solgte alt. Hvorfor jeg forlod Danmark til fordel for et vildt territorium,”  bekræftede hun.

Sammen med hendes mand, David, begyndte Loven at bygge et hjem for forældreløse børn i starten af januar.

Parret har selv en biologisk søn, David Jr., der er næsten to år. Men de er også ansvarlige for 35 drenge og piger, som de har reddet fra gaderne under samme vilkår som Hopes.

På grund af hendes engagement og indsats, betragtes Loven er i dag en helt. Millioner af mennesker er blevet fortrolige med hendes sag og udtrykker interesse i at støtte, hvad hun gør.

Hun fortsætter med at dele opdateringer om Hope nye liv via hendes Facebook-side, der beviser, at hele verden blev bevæget af denne lille pige.

Hopes smil er nu et symbol, der viser hvor store ting, man kan gennemføre. Når tusinder af mennesker går sammen om en sag.

Ligesom hende har mange børn har brug for særlig opmærksomhed, før det er for sent.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.