Sådan motiverer du dit barn til at studere efter ferien

Vil du motivere dit barn til at studere efter ferien, men du ved ikke hvordan? Disse enkle tips hjælper dit barn tilbage til skolearbejdet.
Sådan motiverer du dit barn til at studere efter ferien

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det er mandag – den første dag tilbage i skolen efter ferien. Mens du forbereder alt, er dit barn ikke så aktivt. Deres sind er stadig på ferie, og de er ikke særligt eksalterede over at skulle vende tilbage til deres rutine. Vil du gerne vide, hvordan du motiverer dit barn til at studere efter ferien?

At føle sig lidt sløv, efter at være vendt tilbage til dine aktiviteter efter en ferie, er normalt. Men der er visse strategier, der kan hjælpe dig med at genoptage dine opgaver igen.

Hvis du er bekymret for, at dit barn vil have svært ved at vende tilbage til deres normale rutine, skal du læse denne artikel. Vi deler nogle tips, der hjælper dig.

Sådan motiverer du dit barn til at studere efter ferien

Sådan motiverer du dit barn til at studere efter ferien

Nøglen til dette er, at planlægge fremadrettet. Du bør tænke på nogle aktiviteter, du kan planlægge for dit barn, før deres skole starter, til deres første dag tilbage i skolen og i deres første uger i skolen.

Her er nogle ideer:

Gør brug af pædagogiske aktiviteter

Du kan gøre brug af pædagogiske aktiviteter, såsom at lave scrapbøger, spille hjerne-aktiverende spil og gætte ord med dit barn. Du kan også besøge uddannelsessteder, hvor dit barn kan spille sjove spil gratis.

Hvis du f.eks. vil have dem til at lære spansk, kan du tilmelde dem i en kort workshop i en eller to uger, før de vender tilbage til skolen.

Hvis musik mere er noget for dem, kan også du tilmelde dem lektioner i deres yndlingsinstrument, for at aktivere deres læringsvaner.

Skab et sundt læringsmiljø så de kan studere efter ferien

For at motivere dit barn til at studere, bør du oprette et lektierum til dem. Det skal være stille, komfortabelt og fri for distraktioner. Det er vigtigt, at de finder dette rum attraktiv.

Hvis du stadig ikke har valgt stedet, skal du tage deres mening i betragtning. Lad dem dekorere det med deres yndlingsgenstande. Hvis de allerede har et skrivebord, kan det, at ændre på indretningen og pynte rummet anderledes skabe mere inspiration.

Hav det sjovt med skoleartikler

Køb og renovering af skoleartikler kan være meget tiltrækkende for børn, især hvis du tillader dem at vælge den rygsæk, de notesbøger og det penalhus, som de kan lide.

Et barns blå rygsæk.

Disse skolerelaterede aktiviteter vil skabe forbindelse mellem dit barn og skolen, og de lektier, der afventer dem.

Genetabler deres relationer med andre børn i skolen

Du kan invitere en klassekammerat hjem til jer, eller du kan arrangere en lege-aftale med deres venner i parken, eller at mødes et sted for at få en is.

Enhver undskyldning vil hjælpe dem med at genskabe deres forhold til deres skolekammerater.

Lad dem ikke spille for mange computerspil

Dit barn har sikkert spillet en masse computerspil i løbet af deres ferie.

Således, før skolen begynder, er det vigtigt at følge specialisternes anbefaling om ikke at lade dem spille computerspil i mere end to timer om dagen. Dette er nødvendigt, fordi det vil gøre det nemmere for dem at vende tilbage til deres gamle skolerutine.

Forbered dem på at vågne op tidligt for at kunne studere efter ferien

Det er en god idé at forberede dit barn på det faktum, at de skal begynde at stå tidligt op igen, for at tage i skole. At gå i seng og vågne op tidligt er praktisk, ikke kun for dit barn, men for hele familien.

At komme tidligt op giver dig tid til at forberede dit barns yndlingsmorgenmad. På denne måde får de også tid nok til at gøre sig klar til skolen uden at skulle skynde sig.

Genfind deres studievaner

Det er afgørende at omorganisere en rutine, der vil motivere dit barn til at studere.

Først skal du hænge deres skema et sted der er synligt for dem. Hjælp dem med at oprette en studieplan i løbet af ugen, som du kan skræddersy til deres opgaver.

En kvinde sætter en kalender på væggen.

Dit barn skal forstå, at det, at studere er deres ansvar. Selv om du skal hjælpe dem med deres lektier, bør du undgå at gøre det for dem.

Hvis du vil hjælpe med at fremme studievaner, skal du være opmærksom på følgende tips:

  • Tildel dem en times lektietid om dagen. Være vedholdende når det kommer til dette.
  • Tillad dem at tage de nødvendige pauser eller pauser i løbet af deres lektietid.
  • Lyt, når dit barn beder om hjælp, enten hos dig eller fra en specialist.
  • Prøv ikke at miste din tålmodighed, mens du hjælper dem med deres lektier. Mind dig selv om at forholde dig roligt under alle omstændigheder.

I sidste ende er det aldrig for sent at motivere dit barn til at studere efter ferien. Hvert nye skoleår er en mulighed for at forbedre deres forhold til deres skole og deres chancer for succes i skolen.

Som du ser, afhænger det meget af dig, så du bør begynde at lave en plan så hurtigt som muligt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.