Hvad er fordelene ved naturmedicin?

Naturmedicin er igen meget udbredt til at lindre milde lidelser, da folk prøver at bevæge sig væk fra lægemidler. Vil du lære, hvad fordelene ved urtemedicin er?
Hvad er fordelene ved naturmedicin?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Naturmedicin er relevant, fordi flere og flere mennesker leder efter måder at behandle deres lidelser med naturlige produkter i disse dage. Selvfølgelig er planter en stor del af det. Så hvad er fordelene ved naturmedicin?

For eksempel kan det forbedre din fordøjelse, væskeophobning eller endda berolige en slem mavepine at drikke en infusion. Som du kan se, er naturmedicin allerede til stede i dit liv. I det mindste meget mere, end du tror.

Hvad er naturmedicin?

Som artiklen om naturmedicins oprindelse og situationen i Chile påpeger, er naturmedicin anvendelsen af ​​planter til medicinske og terapeutiske formål.

Denne brug af plantebaserede produkter er ret populær i dag. Dette skyldes, at de har få bivirkninger, og fordi bæredygtighed er ved at genvinde betydning.

Forskellige blomster illustrerer naturmedicin

Aromaterapi, homøopati og Bachs blomster er alle grene af naturmedicin.

Fordelene ved naturmedicin

Bachs blomster er en form for naturmedicin. Disse planteekstrakter er yderst effektive til behandling af tilstande som stress, i henhold til artiklen, Effektivitet af Bachs blomsterterapi mod det akademiske stress hos førsteårsstudenter i stomatologi.

Så som du kan se, er der mange fordele ved naturmedicin. Lad os finde ud af, hvad nogle af fordelene er, og hvordan de kan hjælpe dine særlige behov.

Det indeholder ingen farlige kemikalier

Søgningen efter naturlige produkter, sigter mod at komme væk fra overdreven brug af lægemidler til behandling af milde sygdomme. Det er en meget mere respektfuld måde at håndtere vores kroppe på. Selvmedicinering er aldrig en god idé, men det er det derimod at hoppe på naturmedicin-vognen.

Naturmedicin er økonomisk

Vi kender alle prisen på hostesaft på et apotek. Så hvorfor ikke vælge en ingefærinfusion, der kan lindre dit ubehag ligeså godt? Som du kan se, er effektivt meget mere økonomisk og tilgængeligt for alle. Selvfølgelig skal du vide, hvad du leder efter.

Læs også: 8 aromatiske olier, der kan hjælpe dig med at sove bedre

Få bivirkninger

Denne tredje fordel er grunden til, at mange læger anbefaler det til patienter, der gennemgår kræftbehandling. Dette skyldes, at planter kan reducere kvalme, og det vil forbedre ens mentale velvære, især når det gælder håndtering af en sygdom.

Medicinske planter fås i form af kapsler, cremer og æteriske olier. Du skal altid tage hensyn til din læges mening, da de kan hjælpe dig med at vælge den mest effektive metode til din specifikke sag.

Naturmedicin er en ressource til nye behandlinger

Planter bliver undersøgt

Planter har mange velkendte egenskaber, så de er en ideel mulighed til behandling af alle slags sygdomme.

Selvom vi har tendens til at holde naturlige terapier og lægemidler i forskellige kategorier, inkluderer mange af de nye medicinske behandlinger nu aromatiske og medicinske planter. Så det er klart, at de har mange sundhedsmæssige fordele, når videnskaben opbakker deres brug.

Korrekt dyrkningsteknik

Du kan henvende dig til bestemte virksomheder for at finde de ingredienser, der hjælper dig med at få det, du har brug for, for at kunne drage fordel af naturmedicin. Der er dog altid muligheden for selv at dyrke disse planter.

Når du dyrker dem selv, har du alt, hvad du skal bruge til at udarbejde æteriske olier, som du kan bruge i aromaterapi. Det virker besværligt, men alt, hvad du har brug for, er øvelse. Tænk på mulighederne, for eksempel kan du spare penge, og du har enhver form for olie, du har brug for.

Læs også: 5 essentielle olier mod neglesvamp

Så nu ved du, hvilke fordele, naturmedicin kan give dit liv, hvorfor så ikke prøve det? For eksempel kan du stoppe med at bruge så mange lægemidler, når du lider af halsbrand, influenza eller enhver anden mild lidelse. Giv medicinske planter en chance.

Du vil blive overrasket over, hvordan dit ubehag eller din smerte forsvinder, helt uden bivirkninger! Mange mennesker har allerede opdaget naturmedicin og får virkelig positive resultater.

Begynd med en simpel opskrift, såsom at fremstille en æterisk olie efter eget valg. Under alle omstændigheder kan du altid få Bachs blomster til at behandle din stress eller angst. Sæt deres fordele på prøve!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gallegos-Zurita, Maritza. (2016). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. Anales de la Facultad de Medicina77(4), 327-332. Recuperado en 05 de julio de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832016000400002&lng=es&tlng=es.
  • Zambrana Álvarez, Teresita. (2005). Beneficios de la fitoterapia. Revista Cubana de Plantas Medicinales10(2) Recuperado en 05 de julio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962005000200001&lng=es&tlng=es.
  • AVELLO L, MARCIA, & CISTERNAS F, ISABEL. (2010). Fitoterapia, sus orígenes, características y situación en Chile. Revista médica de Chile138(10), 1288-1293. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872010001100014
  • Estrategia de la OMS sobre medicina tradicional 2014-2023. Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/topics/traditional_medicine/WHO-strategy/es/.
  • Maceo Palacio, Omar, Ramos Guevara, Kenia, Maceo Palacio, Alberto, Morales Blanco, Ileana, & Maceo Palacio, Maricel. (2013). Eficacia de la terapia floral de Bach contra el estrés académico en estudiantes de primer año de estomatología. MEDISAN17(9), 4064-4072. Recuperado en 20 de junio de 2020, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192013000900002&lng=es&tlng=es.
  • Pabón, Ludy C y Rodríguez, Martha F y Hernández-Rodríguez, Patricia (2017). Plantas medicinales que se comercializan en Bogotá (Colombia) para el tratamiento de enfermedades infecciosas. Boletín Latinoamericano y del Caribe de Plantas Medicinales y Aromáticas, 16 (6), 529-546. [Fecha de consulta 20 de junio de 2020]. ISSN: 0717-7917. Disponible en: https://www.redalyc.org/pdf/856/85653615002.pdf.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.