Hvad er "glam"-stilen, og hvordan kan du bringe den ind i dit hjem?

"Glam"-stilen er blandt favoritterne i de nuværende indretningstendenser. Lad os se i detaljer, hvad det handler om.
Hvad er "glam"-stilen, og hvordan kan du bringe den ind i dit hjem?

Sidste ændring: 16 september, 2022

Glam kommer af glamour, så vi kan forestille os, at luksus, ekstravagance og en raffineret og delikat æstetik er ubestridelige dele af stilen. Det er en indretningsstil, der får flere og flere tilhængere, fordi den tilbyder en kombination af teksturer, farver og materialer, der gør den attraktiv.

Innovation i indretningsverdenen har ingen grænser. Derfor vil det altid være noget at tale om. Denne gang vil vi gennemgå, hvad glam-stilen er, hvad der er dens vigtigste aspekter, og hvordan du kan anvende den i dit hjem.

Hvad er “glam”-stilen baseret på?

Mix, kombination og blanding er grundlaget for glam-stilen. Det vil sige, at essensen af denne bevægelse er sameksistensen af flere typer af indretning i én.

Tillader glam-stilen nu vilkårlig blanding? Svaret er nej, da den kun tager hensyn til det moderne fra midten af århundredet, klassisk, fransk og et strejf af industrielt.

Det ønskede resultat er en elegant, sofistikeret og luksuriøs atmosfære. For at opnå dette er ikke engang den mindste pyntegenstand tilfældigt placeret. Tværtimod indtager hvert møbel, maleri og genstand en plads, der er blevet studeret.

Selv om flere stilarter blandes for at opnå glam, er den minimalistiske og enkle baggrund en del af essensen. Det skyldes, at æstetik er grundlæggende og ikke er til forhandling.

Generelt værdsættes den bedst i store miljøer, der tillader en god kontrast. Selv om de alle smelter sammen og supplerer hinanden, skal de hver især have deres egen plads for at kunne udvikle sig fuldt ud.

Et andet kendetegn er orden, så det tillader ikke overdrivelser. For mange pyntegenstande hæmmer det visuelle og forstyrrer denne minimalistiske essens.

Minimalistisk køkken

Minimalistisk orden er grundlaget for glam. Derefter tilføjes genstande, der betegner luksus.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 7 tips til at indrette med flet i hjemmet

Hvordan anvender man “glam”-stilen derhjemme?

Der er en række aspekter, som du skal tage hensyn til, hvis du vil anvende denne stil derhjemme. De er relateret til farver, arkitektoniske elementer, møbler, tekstiler og materialer.

Farver

Væggene i glam-stilen bør være lyse farver, såsom hvid, beige og grå. Selv om du kan vælge de farver, du bedst kan lide, handler det om at anvende det princip, der siger, at lyse farver forstørrer rummene.

Den kontrast, der søges i glam-stilen, vil komme fra møblerne og tekstilerne. I dette tilfælde bør de være mørke, så de skiller sig ud.

Hvis du derimod insisterer på mørke vægge, foretrækker denne indretningsstil petroleumsblå, grøn, lilla, violet og endda en defineret lyserød. Det er også muligt at blande mere end én farve på den samme væg for at opdele miljøet.

Sort kan bruges til at give et enkelt strejf af særpræg. Billedrammer, tæppedetaljer, puder og pynt (få).

Sort passer meget godt til guld og sølv.

Arkitektoniske detaljer

Glam-stilen drager fordel af de forskellige arkitektoniske detaljer i et rum. Vi taler om lister, bjælker, søjler og buer.

I dette tilfælde søger den at fremhæve dem og give dem en fremtrædende plads. For eksempel er synlige træbjælker, metalsøjler og gipslister velkomne elementer.

Glam-møbler

Overskud går ikke godt med denne stil, så vi anbefaler, at du analyserer godt, hvilke møbler du har brug for, og ikke placerer noget, du ikke kommer til at bruge. Møblerne tager hovedrollen i en glam-stue og får alle komplimenterne.

Hvis vi taler om en stue, kan en divan-type lænestol i en stærk farve, som dem, der er beskrevet ovenstående, med buede og udskårne ben, ikke gå galt i byen. I et soveværelse vil hovedgærdet være stjernen. I en spisestue vil sideborde i glas se perfekt ud.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Farveblok: Hvordan man anvender denne tendens i indretning

Materialer i glam-stil

Glas, marmor og metal indtager podiet af de materialer, der skal være til stede i en vellykket glam-stil.

Med hensyn til glasset vil den klassiske lysekrone, der hænger i loftet og udstråler lys overalt, sikre en god portion glamour. På samme måde vil et spejl med en guld- eller sølvramme få rummet til at se mere rummeligt ud. Industriel stil kan inkorporeres gennem elegante hylder.

Nærbillede af en lysekrone

Krystallysekroner er synonymt med glamour. Deres tilstedeværelse sikrer særpræg i et rum.

Tekstiler

Fløjl er favorit i glam-stilen, da det ikke kunne være anderledes. Dens blødhed fører til luksus og giver et sofistikeret præg til ethvert rum. Som det sidste bidrager tekstureret polstring og tæpper også med deres eget glam.

“Glam”-stilen er luksus, men med omtanke

Indtil videre har vi detaljeret beskrevet, hvad der er nøglerne til glam-stilen, og hvordan den kan indføres i hjemmet. Det er dog vigtigt at være forsigtig i kombinationen for at undgå at begå fejl.

Selv om det er en vovet stil, hvor ekstravagancen er fremherskende, må vi ikke gå over gevind og overskygge dens minimalistiske og smagfulde essens. Et vintageelement, glasornamenter kombineret med træets varme eller orientalske puder, der hviler på fløjl, vil være tilstrækkeligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • De Haro Lebrija, Fernando; Fuentes, Omar: Espacios con estilo, AM Editores, 2012.
  • CÁRDENAS, Á. N. C., & DARGIE, L. V. (2020). Universo Glam, transformado en un estilo musical y estético. Likan2(2).
  • Echavarren, R., & Welker, R. E. (1998). Arte andrógino: estilo versus moda en un siglo corto. Ediciones Colihue SRL.
  • MARTÍNEZ, A. P. G. (1998). DE UN ESTILO. México Ed. Trillas.
  • Barraza Amaya, L. A. (2019). Características y cualidades de los estilos de las décadas del siglo XX del Interiorismo. Licenciatura en Diseño de Interiores.
  • Alvarez, T. M. (2014). El mobiliario y la decoración entre 1860 y 1920.  Revista Digital de Artes y Humanidades4, 182-191.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.