7 tips til at indrette med flet i hjemmet

Dekorationer lavet med fletobjekter går aldrig af mode og genopfinder sig selv med tiden. Lad os tage et kig på de mange måder, hvorpå vi kan inkorporere det i vores hjem.
7 tips til at indrette med flet i hjemmet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Selv om indretningstendenserne varierer med tiden, er der klassikere, der altid forbliver populære. Et klart eksempel er flet. Det er et materiale til fremstilling af forskellige typer genstande, der er i stand til at dekorere rummene i et hus. Så her vil vi give dig nogle idéer til at indrette med flet i hjemmet.

Dette materiale er en naturlig fiber, der er fremstillet af en busk, som vokser på landet. Det er kendetegnet ved at være let og fleksibelt. Det kan bruges til at fremstille alt fra møbler til kurve og tæpper.

I nogle tilfælde blandes flet med rattan, som er et andet naturmateriale, der er taget fra en vinranke. Det er ret hårdt, så kombinationen af de to materialer resulterer i genstande, der både er stærke og fleksible.

1. Spisestuen

Lad os starte med spisestuen og inkorporeringen af materialet i dette rum. Selv om der er mange måder at indrette med flet på, har vi i dette tilfælde valgt spisebordsstole.

Flettet vil gøre det mindre formelt og bidrage med en frisk stil. Du kan tilføje nogle puder, hvis farver og teksturer supplerer andre elementer, du har, såsom tæpper eller gardiner.

Møbler af flet

Flettede stole i en spisestue giver et tropisk og sommerligt look.

2. Indrette med flet i stuen

Stuen er et rum, der indbyder til at samles, slappe af og nyde en film eller lave andre fritidsaktiviteter. Derfor tænkte vi, at nogle flettede puffer ville se godt ud i dette rum.

Ud over at bruge dem som siddepladser kan du overveje at bruge dem som sideborde til at stille drikkevarer og noget mad. Også her supplerer og sammensmelter hynderne alle de dekorative elementer, du måtte have.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

3. Flet i soveværelset

Soveværelset er også et sted, hvor flet ser godt ud. Da det er et materiale af naturlig oprindelse, bringer det liv til rummet.

Blandt alle de måder, vi har til at indrette med flet i et soveværelse, vil vi fremhæve sengens hovedgærde og nogle skamler ved foden af sengen. Hvis vi dertil tilføjer nogle tæpper i levende farver, vil resultatet være forbløffende.

Det er ikke nødvendigt at fylde rummet med flet, men det er i detaljen, hvor innovationen ligger. Hvis du føler, at hovedgærdet er for meget, kan du prøve et par skamler alene.

4. At indrette med flet på badeværelset

Blandt idéerne til at indrette med flet i hjemmet må man ikke overse badeværelset, da vi også her kan bruge materialet til at ændre stilen i rummet fuldstændigt. Et af forslagene er at placere kurve til f.eks. vasketøj.

Et andet alternativ er at vælge en flettet ramme til spejlet og give badeværelset et moderne og uformelt præg.

Kurv bruges til at indrette med flet på badeværelset

Kurve af flet på badeværelset er både funktionelle og dekorative.

5. Børneværelset

Børneværelset er også et rum, hvor man kan indrette med flet. Du kan vælge en kuffert til legetøj, hovedgærder til senge og endda opbevaringsmøbler. Også tæpper af materialet skaber et legeområde som et meget praktisk forslag.

Du kan også vælge en vugge af flet. Som det sidste kan du placere en gyngestol, som du kan bruge til at putte barnet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan kan du indrette et børneværelse

6. Gallerier og terrasser

Der er ingen tvivl om, at fletmøbler kan bruges i gallerier og på udendørsarealer. Her er nogle forslag, der kan se godt ud:

 • Gynge af flet: Den kan monteres både udenfor og indenfor og er en god idé til at slappe af. Udover at du vil få meget gavn ud af den, vil den ændre æstetikken fuldstændigt.
 • Sæt med bord og stole eller lænestole: Fletmøbler til haven er meget almindelige. Faktisk var dette materiale i starten kun forbeholdt haver og terrasser og ikke så meget til indendørs områder.

7. Dekorative genstande lavet med flet

Nedenstående vil vi lave en kort beskrivelse af elementer til at indrette med flet i hjemmet, som du kan placere i forskellige rum. Måske foretrækker du, før du installerer et spisebord eller en sofa lavet af dette materiale, at prøve små detaljer for at sikre, at det ser godt ud i dit hjem:

 • Lamper: Lamper af flet er moderne og ser godt ud i ethvert miljø. De kan være loftslamper eller gulvlamper, afhængigt af hvilken stil du ønsker. Der er et stort udvalg af størrelser og former, så det vil være nemt at finde din favorit. Du vil få en subtil og naturlig belysning.
 • Krukker: Kombinationen af en plante med en flettet krukke er noget af det bedste, man kan opnå i dekorationsverdenen. Husk, at da det er et materiale af naturlig oprindelse, vil det se godt ud og danne en helhed med planten.
 • Bakker: Flettede bakker er uden tvivl den detalje par excellence, der kan ændre udseendet af dine rum for meget få penge. De bruges normalt på vægge eller som bordpynt. Dekorativ succes er garanteret.
 • Kurve: Ligesom bakker vil kurve af flet give dine rum en hyggelig karakter. Hvis du kombinerer dem med tæpper, kan du opnå et nordisk hjørne. Der findes et uendeligt antal varianter, farver, størrelser og former. Det er bare et spørgsmål om at finde din favorit.
Eksempel på at indrette med flet udendørs

Selvom fletmøbler oprindeligt var beregnet til udendørs brug, er de nu en del af mange indendørs muligheder.

At indrette med flet er en klassiker, der aldrig svigter

Vi håber, at du har nydt vores forslag til at indrette med flet, og at du kan gøre nogle af disse idéer til dine egne. Alle hjem er forskellige, og det er detaljerne, der vil tale for dig i dit hjem.

Vi opfordrer dig til at bruge fletelementer for at opnå en miljøvenlig, holdbar og moderne indretning. Du kan også prøve at købe disse produkter direkte fra producenterne, som normalt er håndværkere, og som bidrager til den lokale økonomi.

Det kan interessere dig ...
7 indendørs tropiske planter til at dekorere dit hjem med
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 indendørs tropiske planter til at dekorere dit hjem med

Indendørs tropiske planter kan blive omdrejningspunktet i din indretning. Udforsk nogle af de smukkeste til dit hjem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Martinez Gutierrez, E. S. (2021). Mimbre.
 • Abalos Romero, M. I. (1998). Mimbre. Wicker. Chile: De la producción al consumo.
 • Castro San Carlos, A., Lacoste, P., & Mujica, F. (2020). Origen y evolución del mimbre de Chimbarongo (1762-2017). estudios atacameños, (64), 127-151.
 • Benítez Ruiz, P. (2017). El mimbre.
 • Huarte, M. (2012). Sistema para cosechar mimbre. Tableros2.
 • Delgado Marín-Baldo, M. F. (1967). La bandeja de mimbre. Monteagudo.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.