Hvad er en Jet Peel ansigtsbehandling, og hvad er dens fordele?

Hvis du ønsker en anti-aging behandling, der er minimalt invasiv, vil du være interesseret i at lære mere om ansigtsbehandlinger med jet peel. Læs med for at lære alt om denne form for ansigtsbehandling!
Hvad er en Jet Peel ansigtsbehandling, og hvad er dens fordele?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Jet peel ansigtsbehandling er en ny teknologi udviklet til æstetiske formål. Som sådan er det en del af det, vi kalder anti-aging behandlinger . Formålet er at hjælpe med at bekæmpe tegn på aldring samt tørhed og andre problemer, herunder acne.

Under jet peel ansigtsbehandling bruges højtryksluftstråler til at trænge ind i dermis. Dette tillader introduktion af væsker med produkter, der kan hjælpe med at rense og regenerere huden.

Det er en minimalt invasiv procedure. På grund af dets fordele er det bredt accepteret og har vundet stor popularitet i de seneste år.

Hvordan virker ansigtsstrålen?

Inden jet peel ansigtsbehandlingen startes, renser en professionel huden ved hjælp af ilt og saltvand under tryk. Derefter anvender de en højtryksluftstråle ved hjælp af en enhed, der trænger ind i dermis.

Dette tillader igen introduktion af forskellige produkter, som er rensemidler og næringsstoffer. Til dette formål bruger fagfolk et tilpasset serum i henhold til behovene hos den person, der modtager behandlingen.

Dette serum kan indeholde stoffer såsom følgende:

 • Aloe vera
 • Natriumlaktat
 • Salicyl-, glykolsyre-, mandel- eller hyaluronsyrer
 • Vitamin C og B -kompleks
 • Citronmelisse
 • Røllike

Hvad er fordelene ved en jet peel ansigtsbehandling?

Jet peel er primært en procedure til æstetiske formål. Det er sikkert for personer med følsom hud såvel som personer med hudsygdomme, hvilket giver flere fordele.

Anti-aging

Ifølge eksperter stimulerer ansigtsbehandlinger med jet peel produktionen af kollagen og elastin. Dermis består af kollagen, som giver struktur og elasticitet. Men den lave produktion af dette substans er det, der får huden til at ældes.

Med dette i tankerne giver jet peel volumen og fasthed til huden og hjælper med at reducere tegn på aldring. Det gælder rynker og skavanker samt solens virkninger.

En ældre kvinde med slap hud på på hagen og halsen

Eksfoliering og rensning

Proceduren renser snavs og produkter, der er ophobet i porerne. Derudover kan eksfoliering med jet peel minimere ardannelse ved at udglatte og opfriske huden. Det hjælper endda med at gøre din hudfarve mere jævn, selv når det kommer til mørke rander under dine øjne.

Andre anvendelser og fordele

Fordelene ved jet peel kan handle om mere end æstetik. Selvom der ikke er meget forskning om emnet, har undersøgelser fundet ud af, at det kan have andre potentielle anvendelser:

Fortsæt med at læse om: Hvad er gængse årsager til tør hud?

Bivirkningerne og kontraindikationerne ved jet peel ansigtsbehandling

Eksperter mener, at eksfoliering med jet peel er ganske sikker, så længe proceduren foregår på den korrekte måde og ved hjælp af de rigtige redskaber. Der er dog altid mulighed for reaktioner og bivirkninger:

 • Infektiøs cellulitis: Selvom disse tilfælde er sjældne.
 • Tegn på rødme, som normalt forsvinder inden for få timer.
 • Der har også været rapporter om hævelse i det behandlede område.
 • Selvom proceduren angiveligt er smertefri, kan der være følsomhed bagefter.
 • Når glykolsyre bruges, er der afskalning i dagene efter behandlingen.

Jet peel anbefales ikke til gravide. Effekten, som nogle komponenter i serum kan have på graviditeten, mangler at blive undersøgt.

Hvor længe varer virkningerne af jet peel ansigtsbehandling?

Resultaterne er midlertidige, da de kun holder op til en måned. Dette kan dog variere fra person til person.

Især når det kommer til førstegangsbrugere, er det bedst at gentage proceduren en gang om ugen i mindst tre uger. Derefter bør man få en månedlig behandling.

Samtidig er der ikke behov for en restitutionsperiode og ingen grund til at hvile. Makeup bør dog undgås inden for seks timer efter behandlingen for at sikre, at serummet har tid til at blive absorberet i huden.

Hvordan adskiller det sig fra andre eksfolieringsmetoder?

Eksfoliering af huden er noget, der bliver gjort for at opnå en dyb rens. Jet peel ansigtsbehandlinger bruges til sådanne formål. Der findes også andre eksfolieringsprocedurer, og vi ser på forskellene herunder.

Microdermabrasion

Microdermabrasion bruger en applikator med diamanttip til at fjerne døde hudceller. Det er nyttigt til behandling af pletter, bekæmpelse af rynker og stimulerer produktionen af kollagen og elastin, hvilket hjælper med at bevare en spændstig hud.

I begge procedurer eksfolieres huden, og tegn på aldring og ar reduceres. Imidlertid er microdermabrasion mere overfladisk, mens jet peel når dermis.

Radiofrekvens

Radiofrekvens bruger mikrobølger til at stimulere kollagenproduktion og mindske virkningerne af aldring på huden. Ligesom jet peel er radiofrekvensen minimalt invasiv og virker på det dybe lag af huden.

Forskellen ligger i den anvendte teknologi, hvilket har indflydelse på omkostningerne. I forhold til det kan behandlinger med radiofrekvens være dyrere.

En kvinde under behandling med jet peel

Hydrafacial og dermalinfusion i jet peel ansigtsbehandling

Dermalinfusion bruger også et instrument med diamantspidser, mens du eksfolierer, støvsuger snavs og indfører serum i huden. På denne måde ligner det jet peel. Begge er minimalt invasive procedurer.

En lignende teknik er hydrafacial, som også eksfolierer, renser og fjerner døde celler og urenheder. Samtidig påføres en blanding af hyaluronsyre, peptider og antioxidanter.

Disse behandlinger har lignende egenskaber og resultater. Der er imidlertid ingen forskning, der hævder, at nogen af dem er bedre end de andre.

Rens huden indvendig og udvendig

Jet peel er en ikke-invasiv, sikker procedure med få bivirkninger. Det siges at være ret effektivt med effekter, der er mærkbare næsten med det samme. Desuden er det godkendt af Food and Drugs Administration (FDA).

Ud over brugen af jet peel eller enhver anden æstetisk procedure med de samme formål er det imidlertid vigtigt at tage andre foranstaltninger, anbefalinger og tips til at opretholde en sund hud i betragtning. Dette inkluderer korrekt ernæring, hydrering og beskyttelse mod eksterne faktorer, såsom overdreven soleksponering.

Det kan interessere dig ...
Hvordan fungerer ansigtsmasker på huden?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan fungerer ansigtsmasker på huden?

Ansigtsmasker kan være glimrende i hudplejerutiner. De opfylder kosmetiske formål og nogle tjener endda som behandlinger af bestemte hudlidelser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Apt P, Saavedra D, Waissbluth M, Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes. 2010; 21(1): 87-96.
 • Brody H, Monheit G, Resnik S, Thomas A. A History of Chemical Peeling Dermatologic Surgery. 2000; 26(5): 405-409.
 • Combalia A. Piel sana in corpore sano: Consejos prácticos para tener una piel sana. Barcelona: Grijalbo.
 • Drake L, Dinehart  S, Goltz R, et al. Guidelines of care for chemical  peeling. J Am Acad Dermatol. 1995; 33: 497-503.
 • Mene R. Melasma: Tratamiento con Yellow Peel. Med Estetica. 5(5): 23-25.
 • Murad H, Shamban A, Scott P. The use of glycolic acid as a peeling  agent. Dermatol Clin. 1995;13: 285-307.
 • Skroza N, Proietti I, Potenza C, Dessy L. Mechanic Resurfacing, Needling, Dermoabrasion and Microdermoabrasion. In: Scuderi N., Toth B. (eds) International Textbook of Aesthetic Surgery. Springer, Berlin, Heidelberg, 2016.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.