Hvad er liquid hair, og hvordan kan du opnå denne effekt?

Liquid hair skiller sig ud blandt de tendenser, der viser fantastisk hår. Det består i at glatte håret, indtil det er skinnende og flydende.
Hvad er liquid hair, og hvordan kan du opnå denne effekt?

Sidste ændring: 11 marts, 2024

At glatte håret så meget som muligt er det afsluttende trin til at opnå liquid hair. Denne stylingtrend er en favorit blandt kvinder, der finder elegance i sin enkelhed.

Det handler ikke om chignon eller definerede bølger, men om lethed i glat hår, der skinner og ser blødt, glat og flydende ud. Fordelen ved at style dit hår på denne måde er, at dette udseende går hånd i hånd med ethvert outfit, du vælger. Korte eller lange kjoler, jeans, aftenkjoler eller et sporty udseende vil passe til det ultra-glatte hår.

Du behøver ikke at have fint hår for at få effekten. Vi fortæller dig alt, hvad du behøver at vide i denne artikel.

Hvad er liquid hair-effekten?

Liquid hair er hårets meget glatte udseende, uanset om den naturlige form er kruset eller ej. Det fængslende ved teknikken er det silkeagtige, skinnende udseende med bevægelse. Til fordel for stilen står den særlige evne til at sminke ansigtet og tilbyde en imponerende ramme til det.

Det er vigtigt, at dit hår er sundt for at nyde denne stil. Ellers vil det ikke vise den lethed, der kendetegner stilen.

Effekten er bedre, hvis du har fået en fugtgivende behandling forinden. Der findes metoder til at glatte dit hår naturligt, men de kan også være kemisk baserede.

Målet er at give næring til hårfibrene, så det flydende udseende bliver upåklageligt. Det er dog vigtigt at have et par ting i baghovedet, så glattebehandlingen ikke skader dit hår.

Den amerikanske fødevarestyrelse (FDA) advarer om, at hårblødgøringsmidler generelt indeholder formaldehyd. Dette stof kræver varmen fra et glattejern for at trænge igennem. Ingrediensen frigives i luften som en gas, og i mangel af ventilation er der risiko for at indånde den.

For at udføre processen, som anbefalet af FDA, skal du gøre det med hjælp fra en stylist. Tjek sammensætningen af det produkt, der skal bruges, og tjek for mulige bivirkninger.

Stresset kvinde ved frisør
Brugen af varmeredskaber på håret kræver forsigtighed og opmærksomhed. Det er bedst, hvis du konsulterer en stylist.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Typer af hårbørster: Hvilken skal du vælge?

Tips til at opnå liquid hair

Når håret er blevet glattet, skal du for at opnå liquid hair, der gør indtryk, bruge følgende tips i praksis.

1. Brug hårspray

Du kan finde hårsprays, der har evnen til at glatte håret og gøre det mere håndterbart. Disse former for løsninger fjerner krus og giver håret en præ-base til føntørring eller fladjern for at nå det maksimale blødhedsniveau. Øjeblikkelige udglattende formler fugter og forbereder håret til varme.

2. Føntørring eller fladjern

Glattebehandlinger er så effektive, at du, afhængigt af hvor krøllet dit hår er, måske ikke behøver at udsætte det for varme for at glatte det. Men hvis du vil have liquid hair, skal du bruge termiske redskaber.

Glattejern, føntørrer eller glattebørster disciplinerer håret. For at undgå at beskadige håret er det vigtigt at spraye det med en varmebeskytter på forhånd. Med samme formål skal du kun glatte med fladjern, hvis håret er helt tørt. Hvis du gør det, mens det stadig er vådt, “koger” du håret med dampen.

3. Næring og fugt

Et velplejet og fugtet hår er let at style og håndtere. Det gavner et liquid udseende. Medtag produkter i din hårpleje, der forhindrer krus og bidrager til hårets sundhed.

Magasinet Topics for Education forklarer, at det at følge en afbalanceret kost er det vigtigste grundlag for hårets velvære. De tilføjer, at sporstoffer, mineraler og vitaminer er uundværlige i kosten til dette formål.

Blandt de næringsstoffer, som håret har brug for, nævner en artikel i Professional Pharmacy følgende:

  • Zink.
  • Jern.
  • Magnesium.
  • Folinsyre.
  • B6-vitamin.
  • B12-vitamin.
  • Svovlaminosyrer.

Derudover er serum og fugtgivende olier gavnlige for liquid hair, da de nærer og giver den glans og finesse, som teknikken søger.

4. Skab en spejleffekt med midterskilning

Det slående ved ultra-glattet hår er, at det bagerste hår falder med imponerende fleksibilitet, mens den forreste styling supplerer makeuppen.

For at sikre, at dette altid er tilfældet, skal du skabe en frisure, der favoriserer liquid hair-effekten, som har en midterskilning  for at skabe en spejleffekt. Det hår, der forbliver i den forreste del af håret, bør bæres bag ørerne.

Trenden tillader små variationer, såsom halvt krøllede ender.

5. Vælg de rigtige hårplejeprodukter

Du skal ikke vente på en begivenhed for at lave liquid hair. Hvis du tager dig af det på forhånd, vil resultatet blive fænomenalt. Det er afgørende at vælge en shampoo og balsam til ekstra glat hår.

Disse formler har fugtgivende og multi-udglattende egenskaber. Ligeledes er anti-krus sprays blandt de alternativer, der fjerner statisk elektricitet.

Kvinde vasker hår for at opnå liquid hair
Din hårplejerutine kan ikke begrænses til liquid hair. Fugtgivende shampoo bør bruges dagligt.

6. Brug en god føntørringsteknik

Det er ikke nok bare at køre føntørrerens munding hen over håret.

Hemmeligheden er at bruge det smalleste tørrehoved, mens du peger føntørreren mod gulvet. På den måde undgår du de høje temperaturers hærgen.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Få silkeblødt, glansfuldt hår med denne banan- og avocado-hårkur

Sådan plejer du dit hår, når du har opnået liquid hair

Når dit hår udsættes for varmen fra glattejern og hårtørrer samt professionelle udglatningsprodukter, har dit hår brug for særlig opmærksomhed for at komme sig. Det er vigtigt at vaske håret, ligesom det er vigtigt at tilpasse hyppigheden af vask til de krav, der passer til hårtypen.

Fundación Piel Sana foreslår indtagelse af vitaminer, der er rige på specifikke elementer til håret, og anbefaler også at undgå produkter, der har en negativ indvirkning på kapillærfibrene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.