Hvad er et system til verificering af lægemidler?

Målet med det europæiske system til verificering af lægemidler er nemt at kunne identificere medicing med stregkoder og sikkerhedsforanstaltninger på pakningen.
Hvad er et system til verificering af lægemidler?
Iván Losada

Skrevet og kontrolleret af kiropraktor Iván Losada.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Et system til verificering af lægemidler er løsningen på et direktiv, der sigter mod at bekæmpe de stadig hyppigere forfalskede typer medicin. I denne artikel forklarer vi, hvad det er.

Risikoen ved forfalsket medicin

Falske medikamenter er billig ulovlig medicin, der går imod medicinalindustrien og regeringen selv. Dette skyldes hovedsageligt, at kriminelle ikke betaler skat. Ukontrollerede stoffer udgør imidlertid også en alvorlig sundhedsrisiko.

Derfor kan mennesker, der har brug for medicin, indtage forfalskede lægemidler, der ikke indeholder de aktive stoffer, de har brug for til behandling af deres sygdom. De kan også indtage giftige produkter eller nogle med forskellige grader af alvorlige bivirkninger.

Du kan være interesseret: HIV/AIDS-vaccine, der snart skal testes

Målsætninger for et system til verificering af lægemidler

En person, der kigger på medikamenter

Det endelige mål med et system til verificering af lægemidler er at definere retningslinjer, sikkerhedsrammer og tekniske forskrifter for medicin. Alle disse gør det muligt at identificere og verificere ægtheden af ​​de medikamenter, der udleveres via apoteker. Det sigter også mod at bekæmpe online salg af forfalskede produkter.

Sikkerhedsforanstaltningerne, der blev indført, sigter mod let at identificere medicin ved at udskrive koder og sikkerhedsanordninger på de ydre overflader af lægemiddelpakningen. Dette øger og strammer kontrollerne på apoteker, der udleverer medicin online, og øger kravene til grossistregistrering.

Disse sikkerhedsforanstaltninger vil efterlade en fortegnelse over, når man går ind på og forlader apotekerne. Dem, der opererer online såvel som dem på hospitaler – både offentlige og private.

Hvad indbefatter et system til verificering af lægemidler?

 • Unik kodning og identifikation for hver medicin.
 • En samlet og konsolideret database for hele industrien, handel og administration.
 • Verificering af enhver medicin på dispenseringsstedet.
 • Det vil øge patientsikkerheden og samtidig beskytte deres privatliv.
 • Plus, det vil drage fordel af de globale fordele ved universel signalering for al medicin.
 • Det giver også et unikt serienummer for hver medicin.
 • Det vil forenkle sikkerhedsforanstaltninger og på samme tid gøre dem pålidelige og robuste.
 • Som det sidste vil det tilskynde til deltagelse og involvere alle områder af det farmaceutiske system.

Sikkerhedsforanstaltninger

En række piller og kapsler

Sikkerhedsforanstaltningerne garanterer ægtheden af ​​medicinen gennem et system til verificering af lægemidler. Generelt er det fælles for alle EU-medlemslande og bruges til at identificere apoteker, der sælger håndkøbsmedicin online.

Der er også strenge kontroller og standarder for sammensætningen af ​​medicin, aktive ingredienser, grossistproducenter og markedsføring. Indpakningen har sikkerhedsanordninger ved navn “Datamatrix”, der skal indgå på samlebåndene i den farmaceutiske industri. Målet er at verificere ægtheden og forhindre manipulation.

Anvendelse

Generelt er følgende organisationer en del af udviklingen og gennemførelsen af ​​europæiske regler:

 • International Federation of Pharmaceutical Companies
 • Federation of Pharmaceutical Wholesalers
 • Association for Accessible Medicines
 • General Pharmaceutical Council

Dette system til verificering trådte i kraft den 9. februar 2019 i alle EU-lande efter tre års arbejde. Nogle aktioner er imidlertid stadig underværks i nogle lande, før de fuldt ud kan overholde dem.

Medicinalindustrien har investeret mere end 200 millioner euro for at tilpasse sin produktion til de nye krav, der stilles ved lanceringen af ​​det nye system til verificering af lægemidler.

Derfor er forekomsten af ​​forfalskede lægemidler på markedet meget lav og er altid relateret til salg af medicin online. Eksperter mener imidlertid, at det er en god sikkerhedsforanstaltning, der vil gavne forbrugere, industrien og staten.

Samlet set vil dette system til verificering af lægemidler være en nøglemekanisme for effektiv sporing af medicin.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.