Hvad fortryder vi normalt, før vi dør?

At have fortrydelser før vi dør, at fortryde det vi ikke fik gjort, men som vi alligevel ønskede, giver ikke mening. Vi kan kun undgå fortrydelser, hvis vi tænker på dem igennem vores liv og stræber efter at leve det liv som vi drømmer om.
Hvad fortryder vi normalt, før vi dør?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Fortydelse er noget, som mange mennesker, der har været nær døden, har oplevet. Det er en følelse af tomhed, et ønske at kunne gå tilbage og gjort bedre brug af den tid som vi har levet i. Hvad fortryder vi normalt, før vi dør? Find ud af det ved at læse med her!

Det ser imidlertid ud til, at kun når kommer tæt på døden, at vi indser den værdi, som livet har.

Men er det virkelig værd at vente helt til denne situation kommer? I stedet kan vi undgå at fortryde, før vi dør.

At fortryde ting før vi dør er meningsløst

At fortryde ting før vi dør er noget, der ikke hjælper os overhovedet. Men med dette i tankerne skal vi diskutere nogle af de ting, som de fleste mennesker fortryder.

At skrive dem på papir for at holde dem i dit sind forhindrer dig i at leve på auto-pilot uden at være opmærksom på ting, som du kan fortryde i fremtiden.

Lad os se på, hvad de er.

1. “Jeg har ikke levet det liv, jeg ønskede”

Dette er en af de mest almindelige fortrydelser. Det kommer fra usikkerhed, som forhindrer os i at træffe beslutninger og leve det liv, vi ønsker.

Det skyldes ofte behovet for ekstern godkendelse og forskellige meninger:

Hvor mange mennesker har fulgt samme livsmønster som deres forældre? Hvor mange har udforsket et liv med flere “omveje”?

Hvad vil gøre dig lykkeligere?

Anbefalet læsning efter “Hvad fortryder vi normalt, før vi dør?”:

Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere

Vi vægter for meget betydning af, hvad andre tænker om os, og derfor savner vi muligheder for at leve livet som vi altid har drømt om.

Person der sidder med en notesblok

2. Jeg har arbejdet for meget

Dette er en anden ting, som de fleste mennesker fortryder: at have boet på arbejde, i stedet for at arbejde for at leve.

Arbejde kan blive en prioritet i mange menneskers liv, der til sidste får dem til at forlade deres familie og venner.

Over tid indser de, at de ikke har set deres børn vokse op, at deres forhold til deres partner er afkølet på grund af den store tid, de har brugt fra hinanden, og fordi de ikke tager vare på deres venskaber, mangler de rigtige venner.

Personlige relationer er meget værdifulde for alle mennesker. Så lad os prioritere dem. Arbejde er vigtigt, men at opbygge stærke relationer er meget vigtigere.

3. Jeg burde have gjort flere sjove og skøre ting

Ser man tilbage og opdager, hvor mange vanvittige ting har strejfet vores tanker (som vi ikke udlevede på grund af frygt, usikkerhed eller undskyldninger) efterlader det en bitter smag i munden.

Vil du gerne prøve bungee jumping? Gør det! Vil du rejse? Tag en rygsæk og udforsk verden!

Alle uopfyldte ønsker vil komme tilbage som fortrydelsen ved vores dødsleje. 

Disse vilde, skøre ideer er intet andet end at turde forlade vores komfortzone. Det er et sikkert og komfortabelt område, men samtidig begrænser det os meget.

Vi lever kun én gang, så hvorfor ikke gøre det intensivt?

Kvinde der er ked af det

Læs også denne artikel efter “Hvad fortryder vi normalt, før vi dør?”:

Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt

4. Jeg ville ønske, at jeg havde udtrykt mine følelser

Da vi er små, opfordres vi til at undertrykke vores følelser. Vi må ikke græde offentligt, man skal ikke hæve sin stemme for meget, man skal hold sin krop ret…

Alt dette betyder, at når øjeblikket kommer, er vi ikke i stand til at frigive vores følelser i privatlivets fred selv i vores eget hjem.

Det er vigtigt at lære at udtrykke, hvordan vi føler, forstår vores følelser og at vide, hvordan vi styrer dem ordentligt.

  • “Hvorfor fortalte jeg hende ikke, at jeg elskede hende?”
  • “Jeg ville ønske, at jeg havde kastet alle de tårer, der ville have befriet mig”

Vent ikke til slutningen med at gøre alt dette.

Nu hvor du ved, hvad folk normalt fortryder, før vi dør, er det tid til at ændre din livsstil. Først da kan du lukke øjnene med et smil på dit ansigt, tilfreds med hvordan du har levet igennem alle dine år.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.