Hvad sker der med din krop når du drikker Coca Cola?

Coca Cola kan bruges til at gøre bilmotorer og tilstoppede toiletter rent. Det giver os et fingerpeg om den type ingredienser, Cola indeholder.
Hvad sker der med din krop når du drikker Coca Cola?

Sidste ændring: 16 august, 2019

Hvad sker der med din krop når du drikker Coca Cola? Læs med her og find ud af det! Takket være forskellige undersøgelser i de senere år, er det, som mange allerede frygtede, blevet bekræftet: Coca Cola har alvorlige konsekvenser for vores helbred fra det øjeblik, vi tager den første tår. I mange år har forskellige sundhedskampagner haft til formål at få folk til at fjerne drikkevarer som Coca Cola fra deres kost. Men statistikken viser at antallet af forbrugere af dette produkt stadig er meget alarmerende. Det anslås at hver 24 timer, bliver der indtaget 1,6 mia. Coca Cola-produkter over hele verden.

Hvad er de skadelige effekter af Coca Cola?

Coca Cola er fuld af forbindelser, der er skadelige for vores helbred, hvad enten det er problemer, der opstår på kort sigt eller lang sigt. Det er nok til at vide, at en enkelt dåse eller flaske indeholder 10 teskefulde sukker, samt andre kemikalier, der påvirker forskellige vigtige organer i vores krop.

Hvad sker der med din krop, når du drikker Coca Cola?

 • Efter 10 minutter: Indtagelse af 10 teskefulde sukker på én gang har en ødelæggende virkning på vores krop Grunden til at vi ikke kaster det op skyldes det faktum, at vores krop producerer fosforsyre.
 • Efter 20 minutter: Glucose får vores insulinniveau til at stige, og få leveren til at omdanne alt sukkeret til fedt. Husk at en enkelt dåse eller flaske indeholder op til 10 teskefulde sukker.
 • Efter 40 minutter: Vores krop har fuldstændigt absorberet alt koffeinen. Derfor udvides vores pupiller, vores blodtryk stiger og vores lever frigør mere sukker i blodkredsløbet. Dette vil til gengæld forårsager adenosin-receptorer (fremherskende molekyler i søvnprocessen) blokeres og forhindrer os i at føle os trætte.
 • Efter 45 minutter: Vore krop begynder at producere mere dopamin, et stof, der stimulerer lykke-centeret i vores hjerne. Denne type effekt sammenlignes med virkningen af heroin.
 • Efter 60 minutter: Efter en time er det sandsynligt at vi vil føle trang til at tisse. Det, vi ikke ved, er, at ved at urinere fjerner vi også calcium, magnesium og zink, som var blevet beregnet til knoglerne og andre vigtige stoffer, der ikke kunne absorberes af vores krop. Som tiden går begynder vi at få et sukkerchock og bliver tilbøjelige til at være sløve i vore aktiviteter og føle os dovne.

Læs også denne artikel efter “Hvad sker der med din krop når du drikker Coca Cola?”:

6 måder til bekæmpelse af væskeophobning

Hvilke skadelige stoffer indeholder Coca Cola?

Sukker

Som vi allerede har nævnt, har Coca Cola ud over sit høje sukkerindhold. Coca Cola også andre stoffer, der er skadelige for vores sundhed. Den følgende liste viser dets vigtigste komponenter og de virkninger, som de har på vores sundhed.

 • Kulsyreholdigt vand: denne ingrediens forårsager mere mavesyre, øget surhedsgrad af vores mavesafter og forårsager også flatulens.
 • Natriumcyclamat, en sukkererstatning: dette er en bestanddel, der frembringer en smag, der er op til 200 gange sødere end sukker.. Forskning har vist, at indtagelse det øger risikoen for blærekræft, hvilket er grunden til at det i 1969 blev forbudt af USA Food and Drug Administration (FDA).
 • Aspartam: dette er en anden sukkererstatning, der også blev forbudt af FDA. Ved udsættelse for høje temperaturer, nedbrydes det til methanol (alkohol) og fenylanilin, som er stoffer, der ødelægger synsnerven og kan medføre blindhed.
 • Fosforsyre: dette er en meget syrlig bestanddel, der kan forårsage irritation på huden og i øjnene.

Anbefalet læsning efter “Hvad sker der med din krop når du drikker Coca Cola?”:

De fire mest fedende fødevarer

Alternative anvendelser af Coca Cola

 • Coca Cola er en drik, der har været brugt til rensning af bilmotorer.
 • I USA bruger politiet Coca Cola efter en trafikulykke eller mord til at rense vejen for spildt blod.
 • Coca Cola er et middel, der bruges til at fjerne rustpletter på kromoverflader og rense korrosion på bilbatterier.
 • I Indien bruger landmænd Coca Cola som en pesticid til udryddelse af skadedyr fra deres afgrøder, da det er et billigt og meget effektiv produkt.
 • En af de mest berømte og effektive tricks er at bruge Coca Cola til at rense toiletter.
Det kan interessere dig ...
Sandheden om sodavand
Bedre LivsstilLæs den på Bedre Livsstil
Sandheden om sodavand

I denne artikel vil du lære om stofferne i sodavand. Efter at have læst dette, har du måske ikke lyst til at drikke det længere!