Hvad skyldes ringen for ørerne? Behandl det naturligt!

Hvis du regelmæssigt udsættes for meget høje lyde eller højfrekvenslyde, er det en god ide at bruge høreværn, så du ikke får tinnitus.
Hvad skyldes ringen for ørerne? Behandl det naturligt!
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Ringen for ørerne kan være et ubehageligt problem for alle og kan forekomme når som helst, men når det er et hyppigt eller kronisk problem, kan det føre til en mere alvorlig lidelse, såsom tinnitus. Hvad skyldes ringen for ørerne? Behandl det naturligt!

Dette problem er karakteriseret ved en konstant ringende lyd, der påvirker et eller begge ører, typisk fordi det indre øre er fyldt med væske, som sender lyd til din hørenerve.

I de fleste tilfælde kan det kun høres af den påvirkede og kan være forbundet med et tab af hørelse.

Derfor er det vigtigt at kunne skelne mellem ringen for ørerne forårsaget af lyde omkring dig og den kroniske tilstedeværelse af tinnitus, som kan være et tegn på et meget mere alvorligt problem med ørerne.

Hvad skyldes ringen for ørerne?

Du har måske tinnitus, hvis du oplever følgende:

 • Ringen
 • Konstant støj
 • Biplyde
 • Fløjten i det ene eller begge ører

Hvad er årsagen til tinnitus?

Tinnitus betragtes ikke som en sygdom i sig selv, men er et symptom på et større problem med din hørelse. Faktisk kan det skyldes alle mulige problemer i øret, der er forbundet med din hørelse og derfor giver anledning til tinnitus.

For det meste kan man ikke finde en specifik årsag, men hvad der er sikkert er, at tinnitus kan have en negativ indvirkning på dit auditive helbred. I mere alvorlige tilfælde, kan det være nødvendigt med øjblikkelig lægehjælp.

Der er også en sekundær form for tinnitus, der har en specifik årsag og ikke er ensbetydende med tab af hørelse, men som skaber en konstant brummen.

Alle tilfælde af tinnitus forbindes normal med en forringelse af dit auditive system, fordi der er meget sensitivt.

I blandt nogle af årsagerne er:

 • Ophobning af voks i det ydre øre
 • Løse hår i øregangen, der rører trommehinden
 • En infektion i mellemøret eller en hærdning af de små knoglen i denne region
 • At blive udsat for høje lyde
 • Tilstedeværelsen af et fremmedlegeme i øret
 •  Øretraume
 • Ændringer i blodtrykket
 • Brugen at visse medikamenter
 • At have en hjertesygdom eller være overvægtig
 • Svulster
 • Hul i trommehinden

Hvad skyldes ringen for ørerne? og hvordan kan det behandles

Høretelefoner

Selvom du skal gå til lægen for at få stillet en korrekt diagnose, så er der nogle naturlige og sunde måder til at reducere symptomerne på.

1. Få kontrol over fedme og kolesterolet

Patienter der er i stand til at smide 10% af deres kropsvægt og forbedre deres kolesteroltal er signifikant mere tilbøjelige til at reducere symptomer på tinnitus.

2. En sund kost

Ideelt bør du få flere næringsstoffer ved at følge en diæt der er rig på grøntsager, vitaminer, mineraler, protein og antioxidanter, samtidig med at du begrænser dit indtag af fedt og sukker.

3. Undgå høje lyde

Folk der, af en eller anden grund, udsættes for høje eller irriterende lyde, har en større risiko for at udvilke tinnitus og tab af hørelse.

Det er vigtigt at forsøge at undgå dette og at bruge høreværn, for at beskytte dig mod den negative virkning af høje lyde på dine ører.

4. Tag ikke aspirin eller lignende produkter

Aspirin

Det høje indhold af acetylsalicylsyre i aspirin kan faktisk forværre din symptomer.

5. Dyrk motion

At få motion hver dag kan forbedre din generelle blodcirkulation og forebygge forekomsten af tinnitus.

6. Drik rigeligt med vand

At være godt hydreret er essentielt for hele dint krops helbred, herunder dine øre. Dehydrering er også forbundet med en tilbagevendende ringen for ørerne.

7. Kontroller dit blodtryk

Blodtryk

De fleste mennesker ved allerede at et forhøjet blodtryk kan øge din chancer for slagtilfælde og hjertesygdomme. Hvad mange ikke har overvejet er, at det også er forbundet med tab af hørelse og forekomsten af ringen for ørerne.

8. Brug afslapningsteknikker

Afslapningsteknikker er ikke en kur i sig selv, men de anbefales for at konrollere angst og depression, der kan opstå, når tinnitus bliver et kronisk problem.

Hvad skyldes ringen for ørerne? Det ved du nu, og kan derfor være på forkant med dette problem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.