Hvordan du bruger æterisk olie til dine muskler og led

Sig farvel til skadelige håndkøbs lægemidler til muskelsmerter og giv disse utrolige æteriske olier et forsøg. Du vil elske dem!
Hvordan du bruger æterisk olie til dine muskler og led
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Muskulære lidelser bliver mere almindeligt for hver dag der går. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du bruger æterisk olie til dine muskler og led!

Disse forhold kan skyldes mange ting, fra skader efter træning eller dårlig holdning til naturlig forringelse relateret til alder.

Desværre er der ingen effektive langsigtede farmakologiske behandlinger for denne tilstand. Derfor anbefaler vi at du bruger æteriske olier til at lindre muskel- og ledsmerter.

Det er rigtigt, at oralmedicin er mere praktisk at bruge. For eksempel kan du tage dem med dig, lige hvor, du ønsker at indtage det. Men topiske løsninger er meget mere effektive, når det kommer til muskler og lemmer.

Dette skyldes, at vores hudporer gør det muligt for lotionen at trænge ind i det beskadigede område på meget kort tid.

Kvinde der faar ben massage

Æteriske olier gør alt dette uden at skade noget organ i vores fordøjelsessystem og uden at påvirke vores blodtryk.

Nogle gange vil vi gerne bruge dem, men overvældes af det store antal eksisterende produkter. Der er trods alt nogle æteriske olier, der er bedre egnet til bestemte situationer end andre.

Men hvilke er de bedste æteriske olier for dig?

Hvis du har stillet dig selv dette spørgsmål, så fortsæt med at læse.

Hvad er de bedste æteriske olier til muskler?

1. Rosmarin kamfer olie

Roengten af haender

Denne æteriske olie er meget efterspurgt, da det er et glimrende smertestillende middel og et muskelafslappende middel. Det er bare det, vi har brug for, når vi har muskelkramper og lignende smerter.

Som du ved, er det ret almindeligt, at mange mennesker har muskelkramper.

Brug af computere og mobiltelefoner, sammen med ikke at have nok tid til at dyrke motion, har fået denne form for smerte til at plage os mere end nogensinde.

Derfor, inden du bruger medicin til at håndtere dette problem, er det bedst at anvende rosmarin kamfer æterisk olie til det berørte område.

Imidlertid bør gravide kvinder, ammende kvinder og børn under 6 år ikke bruge denne type olie.

2. Vintergrøn olie

Har du tendinitis eller tennisalbue? Vi ved, at de er meget invaliderende lidelser, men der er en meget kraftfuld måde at behandle dem på.

Denne essentielle olie til muskler og led er kendt som “naturlig aspirin”. Faktisk kan de, der er allergiske overfor acetylsalicylsyre, ikke bruge den.

Som i det foregående tilfælde kan kvinder, som er gravid eller ammer, samt børn under 6 år ikke bruge denne æteriske olie.

I din behandling kan du også inkludere lokaliseret varme, udøve yoga og spise fødevarer med store mængder af omega 3 fedtsyrer, da de indeholder gode anti-inflammatoriske egenskaber.

3. Blå Eucalyptus vingummi æterisk olie

Hvis du har spekuleret over, hvad du skal gøre, hvis du er en del af en af ​​de grupper, der ikke kan bruge vintergrøn eller rosmarin æteriske olier, så fat mod.

Blå eucalyptus vingummi olie tilbyder de samme fordele, med den fordel, at næsten alle kan bruge den.

Dens smertestillende effekt er meget stærk, og det hjælper dig også med at slappe af.

Sådan påføres disse æteriske olier

Kvinde der faar massage

Disse produkter anvendes topisk, så de er mindre invasive end traditionelle farmakologiske midler.

Derfor bør du fortynde dem i andre substanser, såsom mandelolie eller arnicaolie. Hvis du ikke gør dette, kan de pågældende æteriske olier irritere din hud.

Du opnår den samme virkning uden at sætte din hud i fare, når du blander disse olier med bærerolier.

  • Eksperter i naturopati forklarer, at det er bedst at forsigtigt massere det berørte område med mandelolie eller arnicaolie. Da disse olier indeholder anti-inflammatoriske elementer, virker de mod smerte og forbereder overhuden til den æteriske olie, du planlægger at bruge.
  • Når du er færdig med at massere området med bærerolien, kan du derefter anvende et par dråber af de udvalgte æteriske olier.
  • Du vil føle effekten næsten med det samme og du vil bemærke, hvordan smerten falder i løbet af få minutter.
  • Du kan gentage den samme procedure op til 4 gange om dagen.

Utroligt, ikke? Vi har endelig alternativer til at lindre smerte og være i stand til at gøre alle de aktiviteter, vi elsker. Bedst af alt kan vi være sikre på, at vi har en løsning, der kan hjælpe os med at leve bedre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • González Villa, Ángela Andrea. Obtención de aceites esenciales y extractos etanólicos de plantas del Amazonas. Diss. Universidad Nacional de Colombia-Sede Manizales, 2004.
  • Ll, Rojas, P. Jennifer, and V. Perea. “Obtención de aceites esenciales y pectinas a partir de subproductos de jugos cítricos.” Vitae (Medellín) 16.1 (2009): 110-115.
  • Ortuño, Manuel. “Manual práctico de aceites esenciales, aromas y perfumes.” Ediciones Aiyane 276 (2006).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.