Lær, hvordan du kan rense hjemmet med salvie

Ved at rense dit hjem kan du fjerne resterende energier og andre negative følelser, der påvirker huset. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du laver et rensende salvie-ritual.
Lær, hvordan du kan rense hjemmet med salvie
Cesar Paul González

Bedømt og godkendt af biolog Cesar Paul González.

Sidste ændring: 29 december, 2022

Salvieplanten har fået sit navn fra det latinske salvare, som betyder “at redde”. Gennem historien er den blevet brugt til at søge fysisk, mentalt og følelsesmæssigt velvære. Derfor kan du i denne artikel lære, hvordan du kan rense hjemmet med salvie.

Fra traditionel medicinsk brug til sorter, der forårsager hallucinogene virkninger, har denne plante et væld af præsentationer, der skal skelnes. Men du skal ikke være bekymret. Læs videre for at lære, hvordan du kan bruge den i dit hjem.

Hvad er salvie?

Salvie er en buskplante i myntefamilien, der stammer fra Sydeuropa. Den er blevet brugt gennem historien som slimløsende og rensende middel mod forkølelse.

Desuden har den været betragtet som en allieret for kvinder under deres menstruation. Traditionelt blev den ordineret til at hjælpe med at lindre dysmenoré, som er intense smerter under menstruationsblødninger.

Videnskabelige undersøgelser har vist, at den kan bruges som blodtryksnedsættende middel – dvs. at den kan sænke blodtrykket. Dette blev dog testet på dyr og ikke på mennesker.

Den har dog også andre anvendelser, som ikke er medicinske. Den kan være dekorativ, aromatisk, kosmetisk og en del af røgelse til at rense miljøer og rense energi, ifølge nogle anekdotiske data.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 10 genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge Feng Shui

Traditionen med salvie-røgelse

Salvie er blevet brugt i mere end fire århundreder af forskellige civilisationer. Dens brug har altid haft til formål at rense miljøet, udvide folks visdom og øge deres forsvar mod sygdomme, der kan ramme dem.

Herfra kommer traditionen med at brænde tørrede salvieblade som en slags røgelse for at rense de miljøer, vi færdes i, og invitere gode energier til at være en del af det daglige liv.

Te lavet med salvie

Fordelene ved at rense hjemmet med salvie

Du vil sikkert gerne kende de påståede fordele ved at rense hjemmet med salvie. Her er nogle af de mest interessante:

 • Nogle mennesker hævder, at salvie kan jage dårlig energi væk: Det siges, at salvie-røg driver negative energier og lave vibrationer væk.
 • Det kan hjælpe med at øge en persons åndelige forbindelse: Nogle mener, at salvie kan øge de åndelige forbindelser takket være thujonen i planten, et stof, der forbindes med øget intuition og styrkelse af sanserne.
 • Det forbedrer dit humør: Det har været en tradition at bruge salvie til at falde til ro.
 • Det fjerner dårlige lugte: Som enhver anden røgelse producerer salvie en behagelig duft, der fjerner dårlige lugte og får dig til at føle dig endnu mere hjemme.
 • Det hjælper dig med at sove bedre: På grund af sine beroligende egenskaber vil salvie skabe en tilstand af ro, som vil gøre det muligt for dig at falde hurtigere i søvn. Dette tilskrives ikke en direkte effekt af planten på søvnløshed, men til den tilhørende afslapning, som nogle undersøgelser har vist.

Kontraindikationer ved brug af salvie

På trods af disse fordele har planten visse kontraindikationer, hvis du overdriver brugen af den. Husk derfor, at hvis du vil rense hjemmet med salvie, bør du aldrig bruge mere end nødvendigt.

Hvis du er gravid, skal du ligeledes huske på, at brugen af salvie er forbundet med livmoderkontraktioner og andre hormonelle ubalancer på grund af tilstedeværelsen af det stof, der kaldes thujon.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvor skal man placere en vandfontæne ifølge Feng Shui?

Sådan laver du salvie-røgelse til at rense dit hjem

Hvis du er ny i denne praksis med at rense energierne og gerne vil prøve det, kan du følge vores vejledning til at rense hjemmet med salvie.

Nødvendige materialer

 • Et tørret bundt salvie
 • Snot til at binde salvien
 • En beholder til at samle asken i
 • Stearinlys og tændstikker
 • En skål eller beholder med sand
 • En ventilator eller et andet redskab, der gør det muligt at lufte ud

Vejledning til at rense hjemmet med salvie

 1. Saml dine materialer og sørg for at åbne et vindue, så røgen ikke samler sig i dit hjem, så du også tillader negative energier at forlade det.
 2. Husk at have tid og plads til at udføre ritualet, så du kan gøre det uden at føle dig presset og med fuld koncentration.
 3. Intention er nøglen! Visualisér, hvad du ønsker for dit hjem. Tag et øjeblik, før du tænder røgelsen, til at sige højt og tydeligt, hvad dine intentioner er, og hvad du ønsker.
 4. Tænd salvien ved hjælp af en tændstik eller et stearinlys. Det er meget vigtigt, at du starter ritualet ved døren til dit hus og spreder røgen, når du kommer ind. Derefter bevæger du dig i urets retning.
 5. Hvis der er trapper, skal du gå op eller ned ad dem og rense de rum, de fører til.
 6. Rens dine personlige ting. Før salvie tæt på genstanden og omgiv den med røgen, idet du laver cirkulære bevægelser.
 7. Afslut ritualet ved at gentage dit mantra en sidste gang. Afslut ved at slukke salvien i sandskålen, indtil røgen stopper. Det er vigtigt, at du udfører dette trin korrekt.
Kvinde på yogamåtte brænder røgelse og er ved at rense hjemmet med salvie

At rense hjemmet med salvie er det første skridt til at opretholde en god energi

Selv om du udfører et rensningsritual, er det vigtigt at være opmærksom på ethvert uheld, der kan ske under processen. Lad derfor ikke salvien brænde af sig selv. Bring den ikke for tæt på en overflade, der kan være brandfarlig. Vær forsigtig med røgen, og prøv ikke at indånde den direkte.

Dette er en smuk og enkel teknik til at rense forskellige rum: Hele dit hjem, dit nye skrivebord, en bil eller endda på særlige datoer, såsom nytårsaften eller fødselsdage. Du kan udføre ritualet årligt eller så ofte du ønsker det.

Det kan interessere dig ...
Typer af salvie og deres egenskaber
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Typer af salvie og deres egenskaber

Generelt opdeles de forskellige typer af salvie i typer til madlavning og til pynt. Vil du gerne vide mere om deres egenskaber?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hamidpour M, Hamidpour R, Hamidpour S, Shahlari M. Chemistry, Pharmacology, and Medicinal Property of Sage (Salvia) to Prevent and Cure Illnesses such as Obesity, Diabetes, Depression, Dementia, Lupus, Autism, Heart Disease, and Cancer. J Tradit Complement Med. 2014 Apr;4(2):82-8.
 • Kennedy DO, Pace S, Haskell C, Okello EJ, Milne A, Scholey AB. Effects of cholinesterase inhibiting sage (Salvia officinalis) on mood, anxiety and performance on a psychological stressor battery. Neuropsychopharmacology. 2006 Apr;31(4):845-52.
 • Lopresti AL. Salvia (Sage): A Review of its Potential Cognitive-Enhancing and Protective Effects. Drugs R D. 2017 Mar;17(1):53-64.
 • Nautiyal CS, Chauhan PS, Nene YL. Medicinal smoke reduces airborne bacteria. J Ethnopharmacol. 2007 Dec 3;114(3):446-51. Sá CM, Ramos AA, Azevedo MF, Lima CF, Fernandes-Ferreira M, Pereira-Wilson C. Sage tea drinking improves lipid profile and antioxidant defences in humans. Int J Mol Sci. 2009 Sep 9;10(9):3937-3950.
 • Sayin, H. U. Psychoactive plants used during religious rituals. In Neuropathology of drug addictions and substance misuse. 2016; 17-28. Academic Press.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.