Sådan indretter du en have i en afslappet stil

Vil du gerne have, at din have skal være et sted, hvor du kan hvile og slappe af? Så skal du måske tjekke denne afslappede stil ud.
Sådan indretter du en have i en afslappet stil

Sidste ændring: 22 december, 2022

Du undrer dig måske over, hvorfor du skal vælge at indrette din have i en afslappet stil. Sandheden er, at vi alle fortjener at have et ideelt sted at slappe af, hvor vi kan komme væk fra vores daglige stress, et sted, der giver os en følelse af fred.

Det er det, som den afslappede stil handler om. Med denne idé i tankerne er det tid til at planlægge og indrette din have, gård eller terrasse. Her er nogle tips, der vil være nyttige for dig.

Dæmpet lys giver et hyggeligt indtryk i en have i en afslappet stil

Lys er et vigtigt aspekt for at opnå en have i en afslappet stil. Da vi ønsker, at stedet skal være hyggeligt og afslappende, er den bedste løsning at installere blødt og dæmpet lys.

Der er mange modeller at vælge imellem på markedet, men før du køber dem, skal du sørge for først at planlægge, hvor du vil installere dem. Lanterner eller stearinlys er også gode til dette. Alt, der får stedet til at glimte, er ideelt.

En hyggelig have i en afslappet stil

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

De perfekte møbler er grundlæggende for en afslappet stil

Den gode nyhed er, at denne stil ikke har nogen grænser. Det kan være købte, reparerede eller genbrugsmøbler. Det eneste, disse møbler skal gøre, er at opfylde deres hovedfunktion: At give dig mulighed for at sidde, slappe af og nyde omgivelserne.

Nøglen her er at aldrig overfylde rummet.

Et andet punkt at huske på er, at møblerne skal være modstandsdygtige. Husk, at de skal stå udendørs, så de skal være lavet af et holdbart materiale, der kan tåle årets forskellige årstider.

Et spa- eller yogaområde? Du vælger selv!

Du kan installere et afslappende badekar, en futon eller endda en hængekøje, hvis du ønsker at give indtryk af at have en have i spa-stil. Det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker, for du kan også genskabe en yogahave med et trægulv og nogle måtter, der indbyder til asanas.

En anden god idé er at installere en balinesisk sofa. Enhver kan forestille sig at slappe af i en af disse. Et sted med god skygge og frisk luft er ofte det eneste, der er nødvendigt.

En pergola til at give dig skygge på solrige dage

Pergolaer er meget nyttige og en glimrende idé at have i tankerne. Ved at installere en pergola kan du ikke kun nyde et dejligt sted på en solskinsdag, men du beskytter også dine møbler. Du kan endda forestille dig den med en vinranke. Når den blomstrer, vil den se fantastisk ud!

Tænk også på nattehimlen, når du indretter en have i en afslappet stil

Det er en fejltagelse ikke at tænke på at indrette din have i en afslappet stil, for at kunne vise den frem, når mørket falder på. Du skal overveje den rigtige belysning, så du også kan nyde stjernerne.

Vi vil vædde på, at din fantasi allerede er blevet vækket. Hvad har du i tankerne?

Elementer, der giver et særligt præg

Når det drejer sig om at skabe det perfekte afslappede område, afhænger det hele af, hvad du har i tankerne. Hvis din idé er en middelhavsstil, kan du placere palmer eller kaktusser på strategiske steder i din have.

På den anden side kan du også overveje puffer, puder eller pynt. Ethvert element, der giver dig indtryk af afslapning og et afbræk fra den hektiske rutine, er tilstrækkeligt.

En nydelg terrasse

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Bedstemor ved kysten: Hvad handler denne tendens om?

En have i en afslappet stil passer til ethvert budget

Afslutningsvis er det måske mest fristende ved at beslutte at indrette din have i en afslappet stil den afslappende tilgang til den. Den har dog også et mere tiltalende punkt: Du kan genskabe indretningen uden at skulle bruge mange penge.

Det er muligt at genbruge eller restaurere gamle møbler og få et indbydende afslapningsområde på terrassen. Det er helt op til dig!

Det kan interessere dig ...
Tips og trin til at få en alpehave i dit hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tips og trin til at få en alpehave i dit hjem

En alpehave i hjemmet bærer essensen af bjergplanter. De er elegante, dekorative og inkluderer arter, der er gavnlige for sundheden.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.