10 genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge Feng Shui

Der er flere ting, der er vigtige for at harmonisere et rum. Det kan være en hjælp at kende de genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui.
10 genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge Feng Shui

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 18 september, 2022

Feng shui er et kinesisk filosofisk system, der er ansvarligt for en række maksimer for at opnå harmoni i et rum. Derfor er indretningen grundlæggende aspekter, når det drejer sig om at skabe et miljø med god energi. Ligesom der er elementer, der genererer positive ladninger, er der også nogle genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui.

Det handler om at opnå en energibalance ved at fjerne disse genstande eller placere dem i bestemte sektorer. Ødelagte spejle, spidse møbler og ure, der er gået i stå, er nogle af de elementer, som feng shui foreslår at fjerne. Dette er ud over alt, der indebærer tilstedeværelsen af død, såsom tørrede blomster eller ornamenter med dyredele.

Genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui

Feng shui betyder “vind og vand”. Målet er at gøre hjemmet til et harmonisk miljø, der genererer en positiv indflydelse på dets beboere. For at opnå dette foreslår feng shui en bevidst udnyttelse af rummet gennem organisering, tilstedeværelsen af vand og forskellige farver.

Det er dog ikke alle elementer, der er knyttet til denne filosofi. Der er flere genstande, som ifølge feng shui tiltrækker dårlig energi og hindrer energistrømmen i rummet. Lad os tage et kig på, hvad de er.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Hvad er følelsesmæssig indretning, og hvordan kan du anvende det?

1. Ure, der er gået i stå

Feng Shui-filosofien angiver, at ure, der er gået i stå, absorberer energien i hjemmet og forårsager stagnation. På den positive side kan et dyrt eller betydningsfuldt ur repareres.

Det kan endda være, at det blot har brug for et batteriskift. Dette bør dog gøres, så snart det holder op med at gå. Ellers kan det påvirke vores humør og projektforløb, ifølge denne filosofi.

Et ur, der er gået i stå, tiltrækker dårlig energi

Ure, der ikke virker, forbindes med dårligt humør og fastlåste projekter.

2. For meget støv på genstande tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui

Rengøring af hjemmet kan virke som en besværlig opgave, men støv samler sig hurtigt på møbler og genstande. Dette er et aspekt, der ifølge feng shui ikke tillader passage af positiv energi. Derfor er det at holde miljøet rent og støvfrit synonymt med sundhed og vitalitet.

3. Planter med torne

Nogle arter, såsom kaktusser og andre planter med torne, er ofte blevet dekorationsgenstande, der er karakteristiske for interiører. Men feng shui-troen anbefaler, at de står i udendørs rum eller i det mindste på et vindue i stedet.

Ifølge det østlige filosofiske system tiltrækker torne uheld, især i den finansielle sektor.

Men da planter som kaktusser er nemme at passe og behagelige at se på, er det ikke nødvendigt at kassere dem. Det er nok at holde dem udendørs, så de kan frigøre den ophobede negative energi.

4. Ødelagte spejle

Spejle er ud over at være dekorative og funktionelle elementer genstande, der er omgivet af flere myter og legender i populærkulturen. Ifølge feng shui-systemet er det ikke negativt at have et, men det skal være rent og uden revner. Et ødelagt spejl er synonymt med dårlig energi.

Ødelagte genstande repræsenterer lavt selvværd ifølge dette trossystem. På den anden side anbefales det ikke at have spejle i soveværelset, selv om de er i god stand. Ifølge taoistisk filosofi kan de stjæle energi under søvnen, hvilket resulterer i dårlig hvile.

5. Sakse er genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui

Selvfølgelig er sakse et uundværligt værktøj i hjemmet. Derfor anbefaler denne orientalske filosofi ikke at fjerne dem, men at opbevare dem i en skuffe og ude af syne.

For at undgå deres negative energimæssige virkninger foreslås det desuden, at de altid forbliver lukkede. Dette virker også for at forhindre snit og ulykker, især hvis der er børn i huset.

6. Døde dyr

Der findes nogle dekorative genstande, der indeholder døde dyr. For eksempel er hjortehoveder meget karakteristiske for jagtrum.

Feng shui-filosofien anbefaler, at man ikke har denne type eksotiske dekorationer, da tilstedeværelsen af død bringer uheld og negativ energi.

7. Møbler med kanter

Borde, hylder eller bogreoler med spidse kanter er andre genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui. Hvis hjørnerne er meget udprægede eller skarpe, kan de have en negativ effekt på rummets energimæssige centrum, da de afskærer strømmen og stagnerer den.

I dette tilfælde anbefaler den orientalske filosofi at bruge runde, ovale møbler eller møbler med mere organiske detaljer. På den anden side er det muligt at placere en dug på firkantede borde for at dække spidserne.

8. Tørrede blomster tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui

Ingen kan være i tvivl om, at blomster og planter er blandt de mest karakteristiske dekorative genstande i hjemmene. Der findes et enormt udvalg af planter, både indendørs og udendørs, til at dekorere bordplader, møbler, hjørner i stuen eller haver. Men de er også nogle genstande, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui.

Det skyldes, at de ifølge det kinesiske filosofiske system kan hindre energistrømmen. Visne blomster afspejler mangel på liv.

Hvis en plante tørrer ud, enten på grund af manglende pleje eller sygdom, er det derfor vigtigt at fjerne den fra dit hjem. Du bør også udskifte vandet og holde dine planter rene og sunde.

Buketter med tørrede blomster

Tørrede blomster bruges ofte til dekoration, men feng shui anbefaler dem ikke.

9. Voldsomme dekorationer

Der findes alle mulige slags billeder og plakater med voldelige billeder. Mens mange mennesker ikke ville vælge dem til at begynde med, foretrækker andre dem, eller måske repræsenterer de billedet af en film, som de kan lide. Feng shui foreslår dog, at man fjerner disse dekorative genstande, da de skaber spændinger og dårlig energi.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Langsom indretning: Lær, hvad det er, og hvordan du anvender det i dit hjem

10. Gammelt tøj

Det tøj, der er ophobet og ubrugt i vores garderobeskabe, bliver objekter, der tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui. Denne type tøj, ud over at blive forringet med tiden, forhindrer fornyelse af energi.

Brugte genstande tiltrækker dårlig energi ifølge feng shui

Ud over de specifikke genstande er der en generel regel om genbrugte genstande for feng shui-filosofi. Selv om de kan være en stor økonomisk fordel, er de ikke altid forenelige med det taoistiske trossystem.

Levereglen antyder, at de tiltrækker tidligere menneskers energi. Dette udmønter sig i en hindring for at få det sted, du fortjener, som afspejler, hvem du virkelig er.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.