Hvordan man slipper af med indvendige bumser

Indvendige bumser kan behandles derhjemme. Her er, hvordan du gør det, trin for trin, for at opnå et godt resultat. Gå ikke glip af det!
Hvordan man slipper af med indvendige bumser
Maricela Jiménez López

Skrevet og kontrolleret af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 05 april, 2023

Indvendige bumser forårsager en masse betændelse i huden og derfor rødme og ubehag. Det er betændte porer, som i modsætning til normale bumser er vanskeligere at fjerne.

Det første, man skal gøre, når man har en eller flere indvendige bumser, er ikkeatklemme på området. Det kan være yderst kontraproduktivt, da det kan gøre bumserne endnu mere betændte og infektionen mere alvorlig.

Behandling af indvendige bumser

1. Vask dit ansigt

For at begynde at behandle indvendige bumser er det vigtigt først at vaske dit ansigt med vand og en god antibakteriel sæbe. Dette vil fjerne alle former for ydre snavs fra huden, såsom sved, overskydende olie og endda visse bakterier.

2. Brug damp

For at hjælpe porerne med at åbne sig og danne et hoved på bumsen er det bedst at bruge damp fra varmt vand. Du skal blot sætte en gryde med vand i kog, og derefter bevæge dit ansigt mod den i en forsigtig afstand med et håndklæde placeret over hovedet for at maksimere “sauna”-effekten.

Du kan også hjælpe poren med at åbne sig ved hjælp af en vaporizer. Mange æstetiske og dermatologiske centre tilbyder som en del af deres rensningsservice dette apparat, der frigiver varm damp på ansigtet i et bestemt tidsrum.

En anden måde at hjælpe med dannelsen af en åbning på er ved at påføre huden et varmt omslag. Det skal bemærkes, at man skal være tålmodig for at opnå gode resultater.

Det er at foretrække at anvende korte sessioner med varme og damp gradvist frem for at forsøge at fremskynde processen og ende med at skade huden.

3. Udfør en eksfoliering

Når hovedet af bumsen er godt dannet, må du ikke klemme på den for at få pus til at komme ud. Ved hjælp af damp skulle det gerne komme ud af sig selv. Selvfølgelig skal resterne renses ud, så snart det kommer frem, da det vil forhindre, at det tilstopper igen.

Når poren er blevet renset ud, kan du gå videre til en blid eksfoliering. Dette vil hjælpe med at fjerne urenheder og døde hudceller.

4. Påfør natron

Vidste du, at natron er et af de mest effektive midler til at slippe af med indvendige bumser? Denne forbindelse absorberer overskydende olie og hjælper med at fjerne snavs fra huden.

Alt, du skal gøre, er at lave en pasta, med lige dele natron og vand, og derefter påføre det på det berørte område. Når du har påført det, skal du lade det sidde i ca. 20 minutter og derefter fjerne det med varmt vand.

5. Påfør en ispose

Når de indvendige bumser er blevet fjernet, skal du påføre en ispose for at hjælpe med at bekæmpe betændelse. Husk at pakke isen ind i et tyndt klæde for at undgå at beskadige huden ved kontakt.

Det anbefales at anvende ispakken i ca. 10 minutter og derefter hvile i ca. 20 minutter, før du anvender den igen på de indvendige bumser. På denne måde undgår du at overeksponere området for kulde.

Maske til indvendige bumser

Følgende maske er meget effektiv til at opfriske, rense og fugte huden i dybden. Denne maske indeholder tea tree-olie, som er et kraftigt antibakterielt middel. Det hjælper med at bekæmpe overskydende olie og dermed urenheder. For at lave den skal du bruge følgende:

Ingredienser

  • ½ agurk
  • 0,6 dl hakket koriander
  • 2 spiseskefulde tea tree-olie
  • Vand (den nødvendige mængde)

Fremgangsmåde

  • Vask og skær en halv agurk i skiver.
  • Læg derefter agurkeskiverne i blenderen sammen med en smule vand. Tilsæt også 2 spiseskefulde tea tree-olie og koriander.
  • Blend det hele i et par minutter, indtil du får en slags glat pasta uden klumper.
  • Hæld pastaen i en krukke, og sæt den i køleskabet i ca. en time.
  • Påfør den på huden, og lad den virke i 20 minutter.
  • Skyl med antibakteriel sæbe og koldt vand.

Gå til din hudlæge, hvis du ikke selv kan slippe af med indvendige bumser

Hvis du har en eller flere indvendige bumser, der ikke forsvinder med denne behandling, anbefales det, at du går til din hudlæge for en mere grundig vurdering.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.