Hvorfor er frossen citronterapi så godt for dit helbred?

Citronterapi er super nemt. Det eneste du skal gøre er at lægge 2 citroner i fryseren en dags tid.
Hvorfor er frossen citronterapi så godt for dit helbred?

Sidste ændring: 17 juni, 2019

I vores blog har vi ofte nævnt de vidunderlige egenskaber ved at drikke lunkent vand  med citron om morgenen, men vidste du er der også er medicinske egenskaber i frossen citron? Det er en meget populær teknik, hvor vi kan drage fuld fordel af alle de egenskaber, denne sunde frugt kan give. I denne artikel vil vi fortælle hvorfor  frossen citronterapi er så godt for dit helbred?.

Den frosne citronterapis vigtigste hemmelighed er på en enkel og lækker måde at kunne bruge den del af citronen, der kan gøre så meget for vores sundhed: sværen eller skrællen. Vil du vide hvorfor? Vi vil forklare det nedenfor.

Hvorfor er den frosne citronterapi så gavnlig?

For det første må vi forklare, hvorfor det hedder frossen citronterapi. Mange mennesker, der lider af kræft, benytter sædvanligvis dette middel som et  “supplement” til deres kemoterapi . Årsagen er begrundet i citronens antioxidante styrke til at bekæmpe ondartede celler og dens evne til at beskytte det naturlige forsvar. Disse kræftpatienter gennemgår, som du ved, nogle meget aggressive behandlinger, der i alvorlig grad angriber immunsystemet.

Det er således en meget nyttig behandling i disse tilfælde. Men vi kan ikke sige at det er et 100% effektivt anti-kræftmiddel, det er, som vi nævnte, en supplerende terapiform, dert kan hjælpe i disse tilfælde, både til at forebygge svulster og til at modvirke virkningerne af kemoterapi.

Men anti-kræfteffekten af frossen citron er ikke dens eneste dyd. Vi vil forklare et par stykker mere. Hvorfor ikke prøve dem?

1. En naturlig skat af vitaminer

Citronskallen har mindst 10 gange flere vitaminer end dens saft! Det er virkelig interessant at vide, at det er i dens eget ydre lag af denne medicinske frugt at dens bedste dyder er skjult, dem der normalt undslipper os, fordi vi ikke bruger dem, vi  smider altid skrællen væk og beholder kun saften.

Vil du vide, hvilke typer af vitaminer den frosne citronterapi vil hjælpe dig med at få?

  • Pektin
  • C-vitamin
  • Flavonoider som mandarin
  • Mere end 22 forskellige forbindelser, der kan bremse celleoxidation.

Anbefalet læsning efter “Hvorfor er frossen citronterapi så godt for dit helbred?”:

Bliv sundere med gurkemeje og citronvand

2. Beskytte og styrke immunsystemet

Dette er vidunderligt. Den frosne citronterapi vil bekæmpe mange af de daglige sygdomme, som vi konstant bliver udsat for, sådan som den klassiske forkølelse, infektioner, influenzaer Der er mange mennesker, der forbereder sig, for eksempel med teer med citronskal, men det er vigtigt at vide, at ved at koge citronen mister den op til 40% af dens egenskaber. På den anden side, hvis den er frosset, bevarer vi alle dens fordele og den er let at indtage. Og det er også lækkert!

3. Frosne citron til at tabe sig på

Som du ved er citron en meget nyttig frugt til at hjælpe med at afgifte kroppen og også til at bekæmpe tilstedeværelsen af fedtstoffer i blodet, som forårsager dårlig kolesterol, og som oplagres som fedt i vores krop. Efter hvad ernæringseksperter fortæller os, ville det være godt at indtage omkring 75 gram citron hver dag for at hjælpe med at tabe os på en sund måde, og altid ledsage denne med en sund kost. Hvorfor ikke prøve det?

Hvordan forbereder du frossen citron?

Citron og koekkenredskaber

Forberedelse til frossen citronterapi er så enkel, at du ikke vil være i stand til at gå uden dette naturlige middel i din dagligdag, og ikke kun fordi det er let at tilberede, men på grund af dens smag og de originale retter du kan tilberede med den. Vær opmærksom på, hvad du skal gøre:

Hvad har jeg brug for?

Hvordan tilbereder man den?

Citronterapi er super nemt. Det eneste du skal gøre er at lægge 2 citroner i fryseren en dags tid. Der er ikke noget hemmeligt ved det. Nogle forbereder dem ved at skære dem i to eller tre dele på forhånd, for at gøre det lettere at rive dem bagefter, men det anbefales at fryse dem hele.

Læs også denne artikel efter “Hvorfor er frossen citronterapi så godt for dit helbred?”:

Fordele ved at indtage citrus til morgenmad

Hvordan indtager man du frossen citron?

Frugtcocktails

Som vi tidligere har nævnt, er det ideelt at indtage 75 gram frossen citron hver dag. For at gøre dette, er det du skal gøre at rive citroner, når de er helt frosne, for at forbruge det hele. Umiddelbart efter vil du bemærke dens naturlige duft og du kan tilsætte dem i dine retter til at give dem et originalt præg og gøre dem virkelig lækre. Vi vil give dig et par enkle eksempler på, hvordan du kan indtage dem:

  • Tilsæt 25 gram frossen revet citron i naturlig yoghurt uden sukker.
  • Tilsæt 25 grams frossen revet citron til din salat til frokost. Hvor du kan tilsætte spinat, nødder, frisk ost, nogle få stykker laks og nogle få cherrytomater.
  • Du kan tilsætte frossen revet citron til enver af dine friske teer. Sådan som afkølet grøn te eller en anden afkølet naturlig drik, ideelt til midt på eftermiddagen.
  • Frossen citron er også let at kombinere med enhver frugtsalat som du laver. Såsom for eksempel en lækker mulighed er at tilberede en skål med hakket ananas, tre jordbær, en halv kiwi, hakkede nødder og ca. 25 gram frosset revet citron på toppen.

Den frosne citronteknik hjælper os. Som du kan se, med at gøre brug af fordelene ved sværen eller skrællen, som vi normalt smider ud. Husk, at fra nu af har du ikke længere en undskyldning: du og din familie kan nu nyde en “jern”-sundhed takket være denne enkle løsning. Hvorfor ikke lægge to citroner i fryseren i dag?

Det kan interessere dig ...
Ting du bør vide, før du går på citronkur
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Ting du bør vide, før du går på citronkur

Mens du er på citronkur, er det ekstremt vigtigt, at du spiser masser af frugter, grøntsager og sunde fedtstoffer, så du ikke svækker din krop.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.