Hvorfor vil din ekskæreste være din ven?

Hvorfor vil han lige pludselig være venner? Opdag mulige årsager i denne artikel!
Hvorfor vil din ekskæreste være din ven?

Sidste ændring: 18 juli, 2019

Vil din ekskæreste være din ven? Uanset om det var ham eller dig, der besluttede at afslutte det, kan du blive overrasket over hans reaktion, når han beder dig om at fortsætte med at se hinanden, men kun som venner.

Hvis du har spurgt dig selv: “Hvorfor vil din ekskæreste være din ven?” Og du har ikke noget svar, så fortsæt med at læse denne artikel.

Kaerestepar

Kan din ekskæreste være din ven?

Måske har du set det i en film, en serie eller en bog… Men meget sjældent i det virkelige liv.

At være venner med vores tidligere partnere synes ikke at være en bæredygtig ide.

Hvorfor?

Nå, fordi der er mange følelser på spil og sandsynligvis en af ​​de to (eller begge) vil ende med at blive såret.

Selv om bruddet er “gensidigt” eller “på en god måde”, er det svært at gøre forholdet til et
venskab. Selvfølgelig er der forskellige undtagelser, men generelt er det svært at opretholde dette forhold over tid.

Du spørger måske dig selv: Hvis der ikke er kærlighed eller lidenskab mellem os, kan venskabet så fungere? Det er lidt kompliceret at bestemme, da vi ikke har evnen til at se ind i fremtiden.

Men hvis ingen af ​​os lider under denne nye situation, og der ikke er nogen konflikter, når vores nye partnere kommer ind i billedet, så kan vi sige, at det er muligt at være venner med en eks.

Hvorfor vil din ekskæreste være din ven? Skjulte dagsordener

Din opmærksomhed er måske blevet tiltrukket af din tidligere partner, der fortæller dig, at han vil have, at i fortsætter med at være ‘venner’.

Hans ønske vil forbløffe dig, uanset hvordan tingene sluttede. Hvis denne bekymring ikke kom op for dig, hvorfor gjorde den hos ham?

Selvfølgelig kan vi ikke komme ind i hans hjerte eller hans sind for at vide med ‘sikkerhed’, hvorfor årsagerne førte ham til at fremsætte et sådant forslag.

Vi kan dog analysere eller nedbryde nogle grunde til, at din eks har bedt dig om at forblive venner:

1. På grund af skyld

Par der er uvenner

Dette gælder, når han var den, der forlod dig. Måske føler han sig virkelig skyldig over at have afsluttet forholdet, eller over hvordan du har haft det efter ‘nyheden’, om at i ikke kunne forblive sammen.

Du vil indse, at det er et forslag der stammer fra skyld, hvis han efter at have udtømt alle sine forklaringer og undskyldninger for bruddet siger, at den typiske sætning “vi stadig kan være venner” uden den store overbevisning.

2. Vaner

Par der ser paa hver deres telefon

Når vi er i et forhold, vænner vi os til den anden person, og i starten er deres fravær det der gør ondt eller sårer os mest. Dette er sandt, selv når vi selv har besluttet at slå op.

Hvis din eks har fortalt dig, at han vil være din ven, er det måske fordi han ikke kan forestille sit liv uden dig.

Men pas på, fordi det ingen er trøst, at blive venner: måske i de tidlige dage kan han ringe til dig ofte for at gå til middag eller få en kop kaffe sammen, men som han slipper af med den vane at have dig ved siden af sig, vil møderne blive kortet ned eller afsluttet.

3. På grund af muligheden for at komme sammen igen

Kaerester smiler til hinanden - ekskaereste vaere din ven

Det kan siges, at det er lidt naivt, da han ikke var den, der besluttede at afslutte tingene.

Fakta om at være venner giver ham illusionen eller håbet, at hvis han gør det rigtige, kan du genoverveje og acceptere ham igen, men som en partner.

Hvordan ved jeg, om min eks vil være min ven og derefter blive min kæreste?

Som den første foranstaltning vil han være den mest perfekte person i verdenen. Alt, hvad du sagde på et tidspunkt, som du ikke kunne lide eller ønskede at han ændrede, vil han ændre!

Han vil heller aldrig bruge ‘men;’ han vil altid smigre og rose dig; han vil gerne tage dig med til middag eller i biografen som i de gamle dage.

I grund og grund vil han blive en ideel kandidat til dig, ligesom han var, da du først mødte ham.

4. På grund af ensomhed

Du skal være meget forsigtig, hvis din ex ønsker at være din ven, fordi han føler sig ensom, siden der er et “usundt” ønske om at vende tilbage til din side.

Hvis han ikke har andre venner, hvis han ringer til dig om natten, hvis han græder, eller hvis du opdager, at han er ked af det: han kan være meget bange for at blive efterladt alene.

I stedet for at tilbyde dit venskab hjælper du ham bedre ved at få ham ud af huset, møde andre nye mennesker, tage til en fest eller et møde eller ved at udføre forskellige gruppe- eller holdaktiviteter.

Læs også:
FInde tilbage sammen med en ekskæreste: Forårsager det flere problemer, end det løser?

5. For sjov

Par paa cykel - ekskaereste vaere din ven

Vær opmærksom, fordi dette motiv er en af de farligste der findes. Din eks har fortalt dig, at i kan være venner, når det i virkeligheden forekommer, at det der interesserer ham, er visse ting, som for eksempel lejlighedsvis sex.

Dette sker som en kombination af flere faktorer: han vil måske ikke være alene, måske kan han lide dit selskab, han kan føle sig skyldig… Men sandheden er, at han leger med dig og dine følelser, og du vil ende med at lide meget .

Det bedste du kan gøre i disse tilfælde er at stoppe det ‘af hensyn til dit helbred’, det betyder ikke at svare på hans beskeder eller opkald og afvise hans invitationer til sit hjem eller et andet sted.

Du skal gøre dig selv respekteret!

6. Vil din ekskæreste være din ven? Måske er det for egen vindings skyld

Penge - ekskaereste vaere din ven

Endelig, hvis din ekskæreste vil være din ven, kan det skyldes, at han ønsker at få gavn af ‘forholdet’. Penge, en stilling i et firma, en bestemt social status, egenskaber, et weekendhus? Det vil afhænge af, hvad du har at tilbyde.

Anerkend, i hvilke situationer han arbejder i sin egen interesse eller ændrer planer, for eksempel. Hvis han ikke accepterer dem eller bare ringer til dig, når han har brug for noget, så vil han være din ven for at udnytte dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.