Tre idéer til at dekorere loftet i dit hjem

Den øverste del af rummet er en æstetisk faktor. Det er derfor, du bør dekorere loftet. Her får du de bedste forslag til det.
Tre idéer til at dekorere loftet i dit hjem

Sidste ændring: 03 april, 2023

Lofterne, som tidligere var tomme og glemte rum i hjemmet, er i et stykke tid blevet hjørnestenene i indretningen. Disse områder, der dominerer højderne, fortjener at blive dækket med charme. Dette er ikke kun af æstetiske årsager, men også af hensyn til vores mentale sundhed. Derfor vil vi tale om vigtigheden af at dekorere loftet, og vi vil give dig de bedste idéer.

De rum, vi bebor og færdes i, har en direkte indflydelse på vores humør. Som en del af disse rum fortjener lofterne naturligvis anerkendelse.

Lave lofter er f.eks. til gavn for udførelsen af rutineopgaver og stimulerer koncentrationen. Omvendt motiverer høje lofter til kreativitet.

Vigtigheden af at inddrage lofter i din boligindretning

Som nævnt er loftets indflydelse på stemningen af afgørende betydning. Et loft, der er malet i mørkere farver end gulvene i et rum, kan f.eks. give en fornemmelse af, at det vil falde ned.

På et æstetisk plan kan lofter ved at anvende de rette teknikker blive hovedaktørerne i vores hjem og bringe dem op på podiet i boligindretningen. En anden interessant mulighed er imidlertid at integrere lofterne i udsmykningen af dit hus og søge at fuldende en harmonisk effekt med væggene og møblerne.

Idéer til at dekorere loftet i dit hjem

At lade lofterne være hvide eller male dem i en bestemt farve er altid en god dekorativ mulighed. Men de mest avantgardistiske og dristige tendenser i designverdenen overrasker os med deres originalitet.

Et stort soveværelse

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan bruger du vintage tapet i din boligindretning

1. Skulpturelle lofter

Ved at appellere til soliditeten og tilpasningsevnen i laminerede gipsplader kan du lege med former og relieffer for at ødelægge idéen om, at loftet altid skal være en flad overflade.

Desuden kan der tilføjes lysplader og baggrundsbelysning til denne type loft, hvilket skaber en visuel effekt af større dybde i omgivelserne.

2. Bjælker, der ligner træ

Ved at bruge kassetter med bjælker, der efterligner træ, til at dekorere loftet kan man skabe et mere behageligt miljø. Lofterne, der er dekoreret på denne måde, bidrager ikke blot til opdelingen af boligmiljøet, men skaber også en optisk effekt, der giver indtryk af, at de er lavere, end de i virkeligheden er.

3. Indret dine lofter, som om de var gulve… og omvendt

Måske er en af de mest banebrydende og avantgardistiske ideer, når det gælder loftsindretning, den tendens, der går ud på at indrette gulve som lofter og lofter som gulve.

Denne tendens er måske inspireret af fragmenter fra “Alice i Eventyrland”. Indenfor den kan du bruge keramiske fliser eller parket til at indrette loftet, for blot at nævne nogle få eksempler. Dette vil skabe et meget mere originalt og sjovt rum.

Lamper kan bruges til at dekorere loftet

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hyggelig indretning: Hvad er det, og hvordan kan jeg opnå det?

At dekorere loftet på en miljøvenlig måde

Måske er den mest innovative – såvel som miljøvenlige – idé inden for kunsten at dekorere loftet i et hjem den, der vælger at bygge grønne tage. Denne metode indebærer fordele som bedre æstetik, reduktion af luftforurening og optimering af livskvaliteten for indbyggerne.

Dette fremhæves af den argentinske journalist María Laura Perez Casar i sin artikel i tidsskriftet Investigaciones Agropecuarias.

I samme tråd forsikrer forfatterne til artiklen i tidsskriftet Tecnología y Ciencias del Agua, at anvendelsen af grønne tage ved indretning af boliger ud over de allerede nævnte fordele også kan være en løsning på oversvømmelsesproblemerne i deres land.

Som man kan se, handler spørgsmålet om mere end æstetik. Vi kan få funktionelle og miljøvenlige tage.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Revista de Investigaciones Agropecuarias. Perez Casar, Laura. Techos verdes, una estrategia frente al cambio climático. Argentina 2017.
  • Tecnología y ciencias del agua, Vol. 10, Núm. 5.  Techos verdes para la gestión integral del agua: caso de estudio Chapinero, Colombia. Colombia 2019-2020.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.