Hyggelig indretning: Hvad er det, og hvordan kan jeg opnå det?

Den "hyggelige" stil har til formål at skabe ro og komfort i hjemmet. For at opnå dette vælger man en række bløde materialer, naturlige tekstiler og neutrale farver.
Hyggelig indretning: Hvad er det, og hvordan kan jeg opnå det?

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 10 november, 2022

Mange mennesker ønsker at indrette deres hjem på en måde, der giver en følelse af varme, naturlighed og ro. En af de mest hensigtsmæssige tendenser til dette formål er hyggelig indretning. Denne stil er baseret på brugen af håndlavede elementer, naturligt lys og bløde farver.

Hyggelig indretning er en stil, der stammer fra den nordiske eller skandinaviske trend. Den bruger enkle elementer, men søger at fordele dem på en bestemt måde.

Farvepaletten, teksturer og lysstyrke er afgørende for at opnå komfortable, intime, varme og hyggelige rum. Det er en meget nem indretningsstil at gennemføre, selv om en række grundlæggende aspekter skal overholdes.

Hvad er hyggelig indretning?

Det er en trend med oprindelse i den nordiske stil. Ordet hyggelig refererer til komfort og varme. Det bruges ofte inden for forskellige områder af mode.

Hvad angår indretningsstilen, søger hyggelig indretning at skabe hyggelige miljøer gennem anvendelse af bløde farver og naturligt tilbehør. Hovedidéen er at overføre ro og velvære, mens man nyder et behageligt rum med masser af lys.

For at gøre dette bruger den nogle specifikke teksturer, såsom silke eller fløjl, herunder en neutral farvepalet. Hyggelig indretning forvandler rummene med en række enkle og tilgængelige ændringer.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan kan du indrette en tv-væg

Karakteristika og anvendelse af hyggelig indretning

At gennemføre den hyggelige trend i dit hjem er en enkel opgave og kan være meget budgetvenlig. Den er baseret på tilstedeværelsen af visse tekstiler, naturlige elementer, planter, puder, tæpper og materialer som f.eks. flet eller træ.

Spisestue er eksempel på hyggelig indretning

Farvepalet

Den mest effektive række af nuancer til at skabe en følelse af ro er de neutrale farver. Blandt dem er beige, lysegrå, brun og hvid.

For hyggelig indretning er det altid vigtigt at indarbejde nogle grønne, lyserøde eller pastelblå detaljer. Dette er med henblik på at tilføje en følelse af varme.

Planter

En god måde at inkorporere farven grøn på er gennem indendørs planter. Det er elementer, der giver den naturlige komponent, samtidig med at de forbedrer luftforholdene og tilføjer visuel æstetik.

Nogle eksempler på planter til stilen kan være vedbend, gardenia eller svigermors skarpe tunge. Det er vigtigt, at de producerer en behagelig duft og har blomster på bestemte tidspunkter af året.

Belysning til hyggelig indretning

En af de mest relevante detaljer, der udgør en hyggelig indretning, er tilstedeværelsen af lys. Dette kan opnås gennem naturligt lys eller også gennem kunstigt lys. Målet er at formidle en følelse af velvære og glæde.

Tilstedeværelsen af ild, enten med stearinlys eller pejse, passer også meget godt ind i hyggelig indretning. I denne henseende anvendes stearinlys i vid udstrækning, både til at skabe varme ved møbler og til borde.

Teksturer

Ligesom farveskalaen er vigtig, er teksturerne i de materialer, der vises i hjemmet, det også. Til sengetøj, puder og sofatilbehør omfatter hyggelig indretning kombinationer af fløjl, silke, fleece og uld.

Tilstedeværelsen af disse elementer giver ro og elegance til rummet. På den anden side samarbejder placeringen af hørgardiner med denne følelse af ro og varme. Selv om materialet skal være blødt, skal gardinet have et tykt format.

Materialer til hyggelig indretning

Et andet aspekt af at gennemføre denne stil på en integrativ måde er brugen af bestemte materialer. De bør følge præmissen om at bringe et strejf af naturlighed ind i rummet.

For eksempel er træ, flet eller sten alle gode elementer til at indrette et hyggeligt rum med. Det er elementer af naturlig oprindelse, som kan bruges i ornamenter, møbler, hylder og andet tilbehør.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Pin-up stil til boligindretning: 6 idéer

Tæpper eller gulvtæpper

En kategori, der får en fremtrædende plads i hyggelig indretning, er tæpper eller gulvtæpper. De bruges til at skabe komfort og hygge på gulvene i rummet.

Samtidig kan de være nyttige til at afgrænse rum og omorganisere møbler. Det er vigtigt, at de tilpasser sig den neutrale farveskala.

Stue med gulvtæppe

Tekstiler, der skaber varme

En meget enkel måde at tilpasse dit rum til den hyggelige indretning på er ved at tilføje forskelligt tilbehør til din sofa i stuen. Prøv især nogle uldtæpper, som skaber en følelse af ro og varme. Desuden giver de varme i vintermånederne.

Tæpper, både til sofaen og sengen, er typiske genstande i denne indretningsstil, men ikke de eneste. Det er også muligt at tilføje puder i neutrale farver for at øge følelsen af ro.

Det samme bør man tage hensyn til, når man arrangerer møblerne. Det er tilrådeligt at vælge komfortable stole og sofaer med runde kanter i stedet for lige kanter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Balderrama Armendáriz, César Omar, Flores Figueroa, José de Jesús, Aguilera Ampudia, Germán,  El entorno cotidiano, la estética kitsch y su relación con los diseños. NÓESIS. REVISTA DE CIENCIAS SOCIALES [Internet]. 2016;25(49):98-120. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=85943066004
  • RODRÍGUEZ, MAURICIO BERMÚDEZ. “DISEÑO DE INTERIORES Y DECORACIÓN.” Anfitrión, como Deleitar a Sus Comensales. Universidad del Externado de Colombia, 2021. 101–122. Disponible en: https://doi.org/10.2307/j.ctv1ddcx02.8
  • del Olmo Barbero, Jesús,  El color como elemento comunicacional. Comunicar [Internet]. 2006; (26):112-116. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=15802617

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.