Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme

Skaber du et afslappende hjørne i dit hjem, er det det perfekte sted, hvor du kan glemme problemerne i din hverdag. I dag vil vi give dig nogle idéer, som du kan bruge til at designe et hurtigt og på et lavt budget.
Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme

Sidste ændring: 09 august, 2022

Arbejde, studie, økonomiske forpligtigelser eller opdragelse af børn kræver alt sammen, at du giver dig selv en pause, hvor du kan dedikere et par minutter til noget ro og fred i sindetAt skabe et afslappende hjørne derhjemme er i denne forbindelse det bedste, du kan gøre for at håndtere dine problemer. 

Modsat, hvad du måske tror, behøver du ikke investere masser af penge eller yde en stor indsats for at designe et afslappende hjørne derhjemme. I dag vil vi forsyne dig med nogle idéer, som du kan gøre brug af i dit hus eller din lejlighed.

Idéer til at skabe og indrette et afslappende hjørne derhjemme

Det er meget almindeligt for folk at forsømme at passe på deres fysiske og mentale helbred. Motion, en balanceret kost og at undgå dårlige vaner er blot nogle af de ting, der kan bidrage til at modarbejde problemet.

Sammen med dette er det også vigtigt at dedikere noget plads til afslapning. Læsning, hækling, drikke te i stilhed eller have en behagelig samtale med en elsket er nogle af de ting, du ikke må glemme, hvis du bekymrer dig om dit mentale helbred.

Få det meste ud af pladsen

En af de første tvivl, der opstår, når man designer et afslappende hjørne derhjemme, er, hvor man skal placere det. Heldigvis behøver du ikke have mange kvadratmeter til at skabe et sted med harmoni og hygge. 

Under en trappe, på loftsrummet eller udnyttelse af hjørnet i et rum og foran et vindue er perfekte muligheder. Bare rolig, hvis du kun har en eller to meters plads. Det er alt, du har brug for, til at begynde transformationen. Tænk for eksempel over, at mange zen-dekorationer er lavet på steder med meget lidt plads.

Hvis du ønsker, at det afslappende hjørne i hjemmet kun skal være til dig, så er alt til din fordel, da du blot har brug for et lille område. Hvis du ønsker, at flere medlemmer skal deltage, kan du overveje at lave om på placeringen af møbler for at tilføje et par ekstra meter.

Der er hjørner i dit hjem, du ikke bruger til noget. De kan være ideelle til at opsætte en lille oase.

Læs også: 6 hurtige og nemme råd til boligindretning

Vælg, hvor du vil sidde

Du har allrede valgt det sted, hvor du gerne vil skabe dit komfortable område. Nu er det tid til at vælge, hvad du vil sidde på. Der er adskillige muligheder, men du bør altid have følgende i tankerne: Det bør være komfortabelt, alsidigt og give dig den ro, du har brug for, når du er træt.

Blandt de bedste alternativer kan vi fremhæve gyngestole, puffer, sofasenge og chaiselongsofaer.  Hvis du går efter minimalisme, kan du blot bruge et par puder på gulvet eller endda installere en hængekøje.

Når du vælger møbler, skal du huske, de skal gøre det muligt for dig at strække dine ben, ændre stilling og opmuntre til bevægelse. Når alt kommer til alt, vil du, når du sidder ned, helt sikkert have brug for at give slip på ophobede spændinger fra en travl og stressende dag.

Omgiv dig selv med ting, der giver dig ro

Hvilke ting gør dig glad? Er det en lille bogreol, en bestemt type plante, en bestemt duft? Tænk nøje over dette. Forsøg dernæst at integrere en eller to ting, der gør en forskel i at opnå harmoni og afslapning.

Duft, lys, æteriske olier og visse teksturer kan bruges til at supplere ovenstående. Det er på dette tidspunkt, du begynder at personliggøre dit afslappende hjørne derhjemme. Undgå at overfylde området. 

Ideelt bør der være et par diskrete objekter, der, selvom de ikke er fokuspunkt, formår at transformere dette hjørne i dit hjem til et sted, hvor du ønsker at slappe af et par minutter eller timer.

Indret med lyse eller neutrale farver i dit afslappende hjørne derhjemme

Der er et tæt forhold mellem farver og emotionelle tilstande. Kort sagt vil de farver, du vælger at indrette dette nye afslapningssted med, afgøre, hvordan dit humør vil være i de øjeblikke, du vælger at bruge det. Et sikkert bud er at gå efter lyse eller neutrale farver.

Hvis du bruger tekstil, gardiner, puder eller tæpper i meget mørke farver, vil du blot overbebyrde området. Du skal huske, det er et lille område, så alt bør flyde frit. Du skal tage dit valg baseret på din smag, så længe det korresponderer med den foreslåede skala.

To af de mest succesfulde farver er lyseblå og lysegrøn. Den første minder om havet eller himlen, så den giver en følelse af rumlighed og befrielse. Den anden minder dig øjeblikkeligt om naturen.

Du er måske interesseret i: En japansk teknik til at eliminere stress

Inkludér et godt gulvtæppe

En af de første ting, du gør ved afslutningen af en lang dag, er at tage dine sko af, når du kommer hjem. Det betyder, at dit afslapningshjørne i dit hjem, ikke bør mangle et gulvtæppe. Det er at foretrække, at du vælger en blød og behagelig tekstur.

Hvis muligt, skal du sikre dig, at gulvtæppet, du vælger, passer til farverne og områdets design. Det skal være så stort, at du kan strække dine ben ud. Gør det til en vane at tage dine sko af, når du bruger dette specielle sted til at lindre stress. 

Inkorporér kunstværker

Du er ikke nødt til at forvandle dit afslapningsområde til et museum, men det er vigtigt at inkorporere et lille maleri eller en skulptur.

Du har to muligheder: Vælg et kunstværk, der overfører en følelse af frihed, eller gå efter en tilstand af ro. Det afhænger af din personlighed.

Som et forslag skal du undgå kliché motiver såsom en galopperende hest eller en silhuet af stranden. Du skal huske, at vi kigger på den differentierende faktor, der forvandler området til et unikt sted til at kanalisere spændinger.

Tilføj et bord til dit afslapningshjørne

Afslutningsvis bør du tilføje et bord, helst et lille et, så det ikke forstyrrer harmonien blandt de andre ting. Det er et sted, hvor du kan lægge bøger, stille en kop te eller kaffe, have friskskårne blomster, din mobil eller endda avisen.

Et bord er en stor hjælp, da du ikke ønsker at være nødt til at arrangere dine ting på gulvet eller ovenpå dig. Det behøver ikke at være et nyt et, og det behøver heller ikke have et attraktivt design. I ethvert tilfælde kan du bruge hør eller bomuld til at dække det med for at fremme eller matche dets stil.

Tips til at harmonisere dit afslappende hjørne derhjemme

Nu da du ved, hvordan du kan skabe et afslappende hjørne derhjemme, er det tid til, at vi afslører nogle tips, som du kan gøre brug af, når du indretter det. Læg godt mærke til dem, da de er meget nemme at implementere og vil være brugbare til at forenkle indretningen.

Genbrug ting, som du allerede har i dit hjem, i dit afslapningshjørne

Når du overvejer at skabe et afslapningsområde derhjemme, antager du formentlig, at du er nødt til at investere mange penge. Det behøver ikke være tilfældet. Du kan faktisk bruge det, du allerede har, for at minimere dit budget. 

Vi har alle et bord, en stol, en boghylde eller adskillige dekorative ting, vi ikke bruger til noget. Måske har du pakket det hele ned for år tilbage, fordi de ikke længere passede til den nye indretningsstil, du valgte til dit hjem. Det er det perfekte tidspunkt til at støve dem af og give dem en ny funktion.

Gå altid efter naturlig belysning til dit afslappende hjørne derhjemme

Som du sikkert ved, giver naturligt belysning dig adskillige fordele fremfor kunstige lyskilder. Vi taler ikke kun om energibesparelse eller miljøbæredygtighed, men også dets relation til visuel sundhed, depression, stress og afslapning.

Når du kan, bør du udnytte det naturlige lys, når du skaber dette komfortable område. Den bedste måde er at opsætte området i nærheden af et vindue eller himlen. Selv da bør du installere kunstige lyskilder, som vil oplyse området, når natten falder på.

Brug principperne fra feng shui i dit afslappende hjørne derhjemme

Uanset om du er tilhænger af denne praksis, der stammer fra Kina, er de emotionelle fordele ved feng shui tæt relateret til det mål, du ønsker at opnå med dette afslappende område.

Derfor bør du ikke fylde området med hundredevis af objekter eller gøre brug af koncepter, der går imod dine overbevisninger. Dette filosofiske system er faktisk baseret på at opnå harmoni med det område, du bor i. 

Gør brug af dets principper, og du vil se, hvordan de passer perfekt sammen til at opnå den ro, du har brug for.

Hold altid området ryddeligt

Der er ikke nogen pointe i at have et afslapningshjørne derhjemme, hvis det altid roder. Gør det til et mål at holde det i en perfekt stand, hver gang du bruger det, såvel som at støve det af og fjerne skidt for at holde det rent.

På den måde undgår du ubehagelige stunder i fremtiden, særligt hvis du en aften er træt og ikke kan nyde dette område, som du burde. Hvis andre medlemmer af din familie bruger det, skal du pålægge alle denne regel.

Gå efter naturlige teksturer og ting

Som vi allerede har forklaret, overfører nogle teksturer og farver, der refererer til naturen, en følelse af frihed, fred og mindre bekymring. Du kan opnå dette ved hjælp af planter eller endda en træstamme som et dekorativt objekt i hjørnet. Men det kan også gøres med nogle teksturer.

Borddugen, ryggen fra nogle bøger og gardinerne, du vælger, er en god start til at opnå denne naturlige følelse. Nogle dufte, særligt citrus, forstærker dette yderligere.

Dette område kan ikke blot bruges til at slappe af

Som det sidste skal du huske, at du også bør udvide nogle koncepter til andre dele af dit hjem. Det er for eksempel upraktisk for dig, hvis du holder dit afslapningsområde ryddeligt, hvis resten af dit hjem er noget rod!

Vi håber, du har nydt disse tips!

Det kan interessere dig ...
9 tips til at slappe af på kun 5 minutter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 tips til at slappe af på kun 5 minutter

Stress, nerver og angst er alle meget dårligt for vores helbred. Det er derfor, at det er vigtigt, at du lærer hvordan du kan slappe af på kun 5 mi...  • Arora, R. Importance of Interior Decoration in Home. J. Civ. Eng. Environ. Technol. 2015; 2(3): 219-220.
  • Payne, R. A. Técnicas de relajación. Editorial Paidotribo. 2005.
  • Ventura, A. T., & González, S. C. Ideas prácticas en decoración. Lexus Editores, Lima (Perú). 2006.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.