Idéer til at renovere området omkring håndvasken

Området omkring håndvasken er et godt sted at renovere for at gøre dit hjem mere hyggeligt. Der er mange måder at gøre dette på, som er simple, billige og vigtigst af alt ser fremragende ud. Læs denne artikel for at få nogle tips!
Idéer til at renovere området omkring håndvasken

Sidste ændring: 11 august, 2022

Folk tror fejlagtigt, at det er alt for dyrt at renovere – såsom at renovere området omkring håndvasken. Det er det selvfølgelig, hvis du hyrer en dyr designer. Du kan dog foretage nogle effektive, moderne og økonomiske ændringer på egen hånd.

Nye trends inden for modedesigns er det nye skrig disse dage. De skaber fascination, opmærksomhed og planer. Det er sådan, nye former for indretning dukker op hver dag, og huset er også et sted, hvor man kan udforske nye stile.

Det er interessant at renovere området omkring håndvasken, da det er en af de vigstige dele af huset. Det er et af de områder, der bliver brugt til daglig, personlig hygiejne, så det er essentielt, at det altid overfører en følelse af renlighed.

Læs med for at få nogle idéer!

Fem idéer til at renovere området omkring håndvasken

Det første trin, du skal tage i betragtning, når du ønsker at renovere området omkring håndvasken, er forberedelse. Denne fase er essentiel for dem, der ønsker at analysere og beslutte sig for, hvilke elementer de ikke kan lide og ønsker at ændre så hurtigt som muligt.

Ligeledes er det et øjeblik, hvor du er nødt til at definere de teknikker, du ønsker at bruge, såvel som de nye elementer, du gerne vil tilføje, samt den passende distribuering af ting. Det er essentielt at lave en plan, der gør det muligt for dig at tage alle detaljerne i betragtning og etablere et klart mentalt skema over de resultater, du ønsker at opnå.

Der er alle mulige idéer afhængigt af din smag og det område, du arbejder med. At renovere dit område omkring håndvasken kan rangere fra det simple til det yderst detaljerede.

Håndvask i håndvaskområdet

Dette område bliver almindeligvis associeret med renlighed, så designet er nødt til at være rettet mod dette. Lad os tage et kig på nogle hjælpsomme tips i henhold til dette.

1. Mal væggen

Ligesom at ændre farven på facaden kan det være en kickstart til at skabe bemærkelsesværdige ændringer og give dit område omkring håndvasken et nyt præg. Grundene hertil kan være mange, enten fordi den nuværende maling ikke ser godt ud, eller fordi der er en ny, fed farve på markedet, som er et bedre valg til denne struktur på dit badeværelse.

Det afgørende punkt at tage i betragtning her er at vælge maling af god kvalitet. Det skal være en maling, der garanterer en passende stand og ikke vil blive ødelagt på grund af faktorer såsom fugt.

2. Maling af keramikfliser for at renovere området omkring håndvasken

Der er tidspunkter, hvor du ikke har problemer med farven på væggen, men ikke kan lide de slidte eller gammeldags fliser. Ydermere er de måske ikke i så dårlig stand, at du ikke rigtig har lyst til at erstatte dem. Den gode nyhed er, at der er nogle innovative alternativer til at renovere området omkring håndvasken med de samme fliser. 

Det er en simpel og effektiv måde. Alt, du skal gøre, er at give dem nyt liv ved at male dem. 

Du skal slibe dem først, så malingen kan klæbe fast, og dernæst skal du male dem med et glaseret produkt. Til sidst skal du rengøre fugemassen mellem fliserne. Så er du klar til at male!

3. Lægning af klæbende fliser

Der er ingen nem måde at renovere fliser på, der har været der i noget tid. Det er derfor, der er et billigt alternativ, som kan bidrage med et unikt design: Klæbende fliser.

Det er et godt valg for de folk, der synes, det er for kompliceret af male fliserne, eller mener, at denne ændring ikke er radikal nok for det, de har i tankerne. Klæbende fliser er tilgængelige på markedet i forskellige farver og mønstre til at blande og matche. 

Du skal først rengøre væggen, så fliserne kan klæbe fast på en poleret og ensartet måde. Dernæst skal du blot fjerne plastikfilmen, og den nye stil vil ligne fliser. Der er to typer: Dem, der dækker hele væggen, og dem, hvor man kan installere én firkant ad gangen. Vælg din favorit!

4. Tapet til at renovere området omkring håndvasken

Okay, måske er fliser ikke lige dig. Du kan måske lide denne nyere tapetteknik. Det kan dække hele væggen og erstatte maling. Folk vælger denne løsning, fordi mønstre får området til at se mere moderne ud og ikke så statisk.

Desuden kan denne idé få dig til at vække specifikke steder i dit hjem og genskabe en original stil med andre slags teksturer. Vinyltapet er det anbefalede materiale at placere omkring håndvasken, fordi det beskytter det mod fugt, og det er nemt at gøre rent.

Vi anbefaler, at du læser: Tips til at rengøre hjemmet under corona-krisen

5. Møbler og tilbehør til området omkring håndvasken

Du kan også innovere ved at overveje afgørende elementer såsom møbler. Forsøger du at renovere uden at foretage store ændringer? Så behold bare de samme elementer og mal dem for at få dem til at passe til en ny stil. Hvis du virkelig ønsker en dramatisk ændring, så inkluder nogle nye møbler. Der er mange billige møbler på markedet.

Du skal ikke undervurdere tilbehør, da de tilføjer et visuelt touch til dine omgivelser. Spejle, hylder, kommoder og håndklæder kan tilføje det specielle touch og også forstærke de omgivende farver.

Det kræver planlægning at renovere området omkring håndvasken

Nogle af de afsluttende anbefalinger til at renovere området omkring håndvasken er:

  • Hav en brainstorming-session for at udvælge en god idé, tilpas dernæst dit budget og udfør din plan uden improvisering.
  • Få tekniske råd til at undgå at ødelægge de købte produkter og håndvaskområdet generelt.
  • Vær opmærksom på enhver detalje – fra de største til de mindste. Det er afgørende for et godt design.
  • Udfør adskillige idéer på samme tid, hvis din plads tillader det. Du kan for eksempel skifte mellem vinyltapet og malede fliser, hvis du kan lide kombinationen.

Vi håber, du har nydt disse tips!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.