Perfekte tricks til at booste din hukommelse

Hjernen har omkring hundrede milliarder neuroner, der, når de er forbundet med hinanden, danner et fantastisk netværk af enorm kompleksitet. Lær hvordan du maksimerer din hjerne med disse utrolige hukommelsestips og tricks.
Perfekte tricks til at booste din hukommelse

Sidste ændring: 27 maj, 2022

Mennesker tænker på sig selv som værende langt bedre end dyr. Men nogle fugle kan huske det nøjagtige sted, hvor de deponerede deres frø flere måneder tidligere… Og vi glemmer næsten hvert eneste aspekt af vores daglige liv. I denne artikel får du de perfekte tricks til at booste din hukommelse!

Hjernen har omkring hundrede milliarder neuroner, der, når de er forbundet med hinanden, danner et fantastisk netværk af enorm kompleksitet.

Denne enorme forbindelse er, hvad der gør hukommelsen mulig, sammen med evnen til at behandle og fastholde en masse oplysninger.

I dag skal vi se nogle tips til at forbedre din hukommelse.

Kvinde med daarlig hukommelse
 • Stress er en af de største fjender mod din hukommelse. Under stressede perioder skal du slappe af, lukke øjnene, tage dybe indåndinger og gendanne, hvad du lavede på det tidspunkt, du prøver at huske tilbage til.
 • At tage pauser, mens du studerer, er en anden fremragende taktik til at huske ting og bundfælde det, du lærer.
 • Hvis du studerer og ønsker at huske alt, skal du prøve at bruge billeder og skemaer. Det vil gøre det meget nemmere at huske.
 • Hukommelse er altid forbundet med følelser, og får derved stimuli fra dem.
 • Hvorfor forekommer de såkaldte “hukommelsessvigt”? Normalt sker de, fordi du ikke er opmærksom.
 • At tage noter eller skrive nøglepunkter ned kan hjælpe med at cementere en ide i sindet, mens du skriver det ned. Det er også nyttigt at gennemgå alt på et senere tidspunkt.

Se også denne artikel efter “Perfekte tricks til at booste din hukommelse”: Styrk din mentale ydeevne og hukommelse

Mand med daarlig hukommelse
 • Når du ikke forstår et koncept eller en ide, gør det det sværere at huske. Når du gør en indsats for at forstå det, etableres der dog et forhold mellem de elementer, der udgør et koncept, og det forhold forener og kombinerer dem med et logisk sæt.
 • Du kan klassificere lignende begreber for at huske dem bedre. Du kan for eksempel opdele din opgaveliste med ting, der skal gøres hjemme, arbejde, aktiviteter i fritiden og så videre. Disse oplysninger kan grupperes i blokke eller bestilte varer, selv alfabetisk, hvis du ønsker det.
 • Det kan også være meget nyttigt at sige tingene højt. Når du udtaler et ord, tvinger du dig selv til at huske, hvordan det er sagt, og det skaber en hukommelsetråd fra det.
 • Når du lærer noget nyt, skal du forbinde det med det, du allerede ved. Hvis du forbinder nye ideer med lagrede minder, er det meget nemmere at kode og hente disse oplysninger, fordi foreningen giver dig en anelse.
 • Hvis du f.eks. vil kode en persons navn til din hukommelse, kan du for eksempel relatere det til noget af deres udseende eller noget andet, du kommer til at tænke på. Selv om associationen måske ikke er særlig logisk, så bliver det lettere at huske.
 • Hvordan kan du konsolidere de ting, du allerede ved? En af de bedste teknikker er at gennemgå det, du har lært, ved at forklare det til en anden person.

Leder du stadig efter flere tricks? Tjek disse interessante tricks:

Tricks til at øge din hukommelse

Ung kvinde med daarlig hukommelse

1. Længden af ​​ord og tal

Dette er en ideel regel til at huske lange tal. Udskift hvert nummer med et ord, der indeholder det antal bogstaver, og du vil danne en sætning.

Jo længere tallet er, desto mere effektivt er dette trick for din hukommelse.

2. Fabel tricket

Nøglen her er at opfinde en historie, der integrerer de begreber eller ideer, som du vil huske.

Dit sind kan huske en historie meget bedre end individuelle ord.

3. Kæden

Dette ligner det tidligere trick. Din hjerne gendanner historier eller absurditeter meget bedre end mere logiske ideer.

For at huske en liste eller et koncept, så opfind en historie bestående af ord, der ikke giver mening.

4. Det første bogstav

Det første bogstav i ordet, du vil huske, kan bruges til at konstruere en meget enkel sætning.

Hvis du vælger smarte eller ironiske ord, bliver det lettere at huske. Du kan også opfinde et nyt ord bestående af de initialer, du vil huske til senere.

Besøg denne artikel efter du har læst “Perfekte tricks til at booste din hukommelse”: 6 fantastiske fordele ved kokosolie

5. Stedreglen

Denne teknik er baseret på forening af et sted og en kendt rute.

Når du prøver at huske, hvor tingene er placeret i dit hus, kan du for eksempel mentalt sortere objekterne efter de rum, hvor de hører hjemme.

Prøv disse tricks. Du vil blive overrasket over, hvor godt de kan hjælpe med at øge din hukommelse!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.