9 idéer til indretning af badeværelset

Dekorationsidéer til badeværelset har vækket interessen hos mange folk. Der er flere måder, du kan dekorere dit badeværelse på.
9 idéer til indretning af badeværelset

Sidste ændring: 26 august, 2022

Idéer til indretning af badeværelset har vækket interessen hos mange folk. Selvom dette rum er blevet forsømt i lang tid, er det et af de steder, der opnår mere opmærksomhed disse dage.

Med alle de trends, der findes i dag, er badeværelset ikke længere et af de mest ignorerede steder i huset. Selvom det altid har været vigtigt at være opmærksom på renligheden på badeværeset, har mange overset visse aspekter angående indretning af dette rum.

Efter at have anerkendt, at badeværelset er et intimt og afslappende sted, er nogle dog begyndt at lede efter idéer til adskillige designs, der reflekterer et mere harmonisk og specielt miljø.

Heldigvis, er der nu flere interessante tricks og idéer til at fremhæve nogle områder i dette rum.

Hvis du overvejer at renovere, eller blot gerne vil give dit badeværelse et mere moderne pift, skal du ikke gå glip af de 7 idéer til indretning af badeværelset, vi har samlet nedenfor. Du vil elske dem!

Fantastiske idéer til indretning af badeværelset

Blåt badeværelse med hvidt inventar

Badeværelset er et rum med megen trafik. Af denne årsag, er der en fornyet interesse for forskellige måder at indrette det på, og for at give det et behageligt og afslappende udtryk.

Læs nedenfor nogle simple idéer til, hvordan du kan lave nogle ændringer.

1. Dekorativt glas til indretning af badeværelset

Hvis du ønsker, at dit badeværelse skal have et sofistikeret, nutidigt design, skal du ikke tøve med at vælge dekorationer, der indeholder paneler af glas.

Disse får rummet til at virke stilfuldt, og de fremhæver også de mest oplyste områder.

2. Vægmalerier på badeværelset

Der er nogle folk, der er mere vovede, når det kommer til indretning af badeværelset. Hvis du anser dig selv for at være i denne gruppe, kan håndmalede vægmalerier være en mulighed for dig. At bringe kunst ind i denne del af dit hjem vil give et eklektisk præg

Uanset, om du maler det selv, eller hyrer nogen til at male, anbefaler vi, at du skaber innovativ grafik, der fremhæver og passer til adskillige elementer i dit badeværelse. Selvfølgelig, skal du have i tankerne, at væggen skal være pudsekalk, marmor eller lignende materialer.

3. Mosaik

Mosaik er stadig  en af de største trends i moderne stil, når det kommer til indretning af badeværelset. Det meste af tiden, bruges det til at fremhæve en væg, såsom det område, hvor håndvasken er placeret.

Det er essentielt at vælge en løsning med farver og mønstre, der passer til resten af fliserne. Derfor, uden at miste stilen, kan du opnå et behageligt fokuspunkt.

4. Artistisk baggrund

Polstring og dekorative stykker af vinyl er en meget økonomisk måde, hvorpå du kan give badeværelset et friskt look.

Der er mange designs og farver, der kan give et vintage eller kunsthåndværker-præg. Du skal dog have i tankerne, at det ikke er særlig resistente materialer, og derfor kan det blive skadet på grund af fugt.

5. Farverige fliser til badeværelset

Indretning af badeværelse med farverige fliser

En anden måde, hvorpå du kan fremhæve en af væggene i dit badeværelse, er ved at blande forskellige farver. Hvis mosaik ikke er noget for dig, kan du forsøge dig med simple designs af små fliser i friske farver.

Resultatet er et badeværelse med et artistisk præg. 

6. En dør med et tonet vindue af glas

Hvis dit badeværelse har begrænset plads, kan et område af glas i døren være en god mulighed, til at gøre det lidt pænere. Ikke blot fordi designet ser elegant ud, men også fordi det får pladsen til at virke større og moderne. 

Ydermere, øger det også mængden af lys, hvilket skaber en følelse af rumlighed.

Spejl på badeværelse

7. Spejle

Spejle er et essentielt element i indretning af badeværelset. Lige meget, hvor stort eller lille området er, får disse elementer det til at se elegant og behageligt ud.

For at det ikke støder mod den stil, du gerne vil reflektere, kan du overveje, om firkantede, rektangulære eller ovale former er det, du har brug for. 

8. Naturlige materialer til indretning af badeværelset

Folk, der elsker rustik og traditionel stil, kan bruge naturlige materialer til at dekorere badeværelset med et meget unikt design. Eksempelvis, er der materialer i sten, træ og sand, der ser ret godt ud på væggene. 

Disse, kombineret med naturlige farver, vil hjælpe dig med at opnå et harmonisk miljø.

9. Strukturerede vægge

stilrent badeværelse

Du kan finde nogle alternativer til fliser i byggemarkeder, der vil give dig mere dynamiske strukturer på badeværelset. Der er adskillige mørke toner, der ser sofistikerede ud, når de kombineres med lys maling.

Hav dog i tankerne, at denne form for dekoration kun anbefales til badeværelser med meget plads, da det giver et mættet og smalt udtryk på mindre badeværelser.

Hvilke af disse idéer til indretningn af badeværelset, vil du vælge? Som du kan se, er forslagene forskellige og eklektiske. Du skal blot vælge den løsning, der passer til din smag og får dig til at føle dig komfortabel.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.