5 indretningsidéer til multifunktionsrum

Når det drejer sig om multifunktionsrum, er der ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Lad fantasien få frit løb, og indret som en ekspert med disse tips!
5 indretningsidéer til multifunktionsrum

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kan du huske Harry Potters “Room of Requirement”? Dette er det nærmeste, man kan komme et rum med mange anvendelsesmuligheder. Selvfølgelig opstår og forsvinder det sted, du har derhjemme, ikke, men det er indrettet til de aktiviteter, du beslutter dig for. Netop derfor er det så svært at vælge indretning til multifunktionsrum.

Du er hverken den første eller den sidste til at have et rum i dit hjem, der er beregnet til afslapning, arbejde, studier, læsning og endda musik. Men du skal ikke fortvivle. Der findes masser af gode indretningsidéer. I denne artikel vil vi dele dem med dig.

1. Ved du allerede, hvad der skal være i dit multifunktionsrum?

“Det er et multirum, så det er indlysende, at jeg vil have mange anvendelsesmuligheder for det.” Det er sandt. Og det er din ret, da det er dit hjem.

Men for at skabe orden og få indretningen på plads er det vigtigt, at du bestemmer, hvilke aktiviteter der skal foregå der. Det er ligegyldigt, om der er mange eller få.

Tænk på alt det, du vil lave, for hver eneste kvadratmeter tæller. Et multifunktionsrum kan være et soveværelse, hvor du ud over at hvile dig kan studere eller se fjernsyn. Du kan også læse en bog, spille et instrument eller spille videospil.

Det kan også være en stue om dagen og blive et gæsteværelse om natten. Eller et rum til syning, strikning og strygning. Sandheden er, at der er ingen grænser!

Dreng spiller violin i et multifunktionsrum

Hvis rummet skal bruges til musik, er det nødvendigt at tilpasse indretningen til dette formål.

2. Forveksl det ikke med et lager

Selv nogle opbevaringsrum har en flot indretning. Kort sagt er det, vi vil sige, at du ikke bør forsømme eller ignorere indretningen.

Ja, det er et rum, hvor mange aktiviteter samles, men det er ingen undskyldning. Tværtimod er det bevist, at indretningen påvirker dit humør og din vilje til at udføre opgaver.

Når det er sagt, skal du huske på, at det også afhænger af de anvendelser, du giver dit rum. Hvis det f.eks. er et rum, hvor du laver kunstneriske og kreative aktiviteter, så prøv at tilføje billeder, vinylplader eller endda sætninger på væggen.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 6 almindelige fejl, der skal undgås, når du indretter køkkenet

3. Indret med skabe og hylder

Lad os antage, at dit multifunktionsrum skal bruges til syning, strikning og strygning. Til syning er det sandsynligt, at du ud over det bord, som du placerer symaskinen på, har brug for en hylde med opbevaring, hvor du kan placere stof, rester, bånd, tråde og nåle. Der er dog altid mulighed for at bruge en systation, som kombinerer det hele.

Nu gælder det samme for strikke- og strygeudstyr og materialer. Så du bør beslutte, hvor mange af disse møbler du skal bruge, samt andre detaljer (placering, størrelse, materiale, farve, om de er åbne eller lukkede osv.).

4. Udnyt hver en centimeter af dit multifunktionsrum

Skabe og hylder er ideelle til at udnytte pladsen, især den lodrette plads. Men ud over dette gamle pålidelige valg er der andre, der er meget udbredt i gæsteværelser, f.eks. en sovesofa.

Nogle mindre almindelige muligheder, der kan forbedre indretningen af dit rum, omfatter drømmesenge. Eller du kan vælge et værelse med to højder – det vil sige med sengen øverst, så du kan udnytte pladsen nedenunder. Det er en kendsgerning, at med et forslag i denne stil vil dine gæster kun have komplimenter!

5. Hold rummet organiseret

Med så meget at lave i et multifunktionsrum er det nemt at lade kaos tage overhånd. Så ud over at skabe vaner og være disciplineret skal du anskaffe dig opbevaringsmøbler!

Det er ligegyldigt, om det er kasser eller kurve, købte eller hjemmelavede. Det relevante er, at alting er på sin plads.

Et meget rodet værelse

Rod kan ikke anbefales, selv om du laver forskellige aktiviteter i rummet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan indretter du med træpaller på badeværelset

Et multifunktionsrum kan være alt, hvad du kan finde på

Når vi taler om et multifunktionsrum, er det første, vi kommer til at tænke på, et soveværelse med en arbejdsplads, et læsehjørne eller en stue. Men sandheden er, at mulighederne er uendelige.

Soveværelset kan også dele plads med et kunstgalleri, en fotoudstilling og endda en vinterhave, hvis du har en altan eller terrasse. Når alt kommer til alt er der lige så mange indretningsidéer til multifunktionsrum, som der er anvendelsesmuligheder for det.

Det kan interessere dig ...
Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?

Lær alt om nordisk tapet: Hvad det er, hvor du kan bruge det, hvordan du kan kombinere det, og hvorfor det aldrig går af mode.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.