8 indretningstips til kontoret

Det er ikke spild af tid at dekorere dit kontor. Modsat øger det din produktivitet, hvis du gør det, og det forbedrer også dit humør! I denne artikel kan du læse om 8 indretningstips til kontoret.
8 indretningstips til kontoret

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Disse indretningstips til kontoret vil gøre det muligt for dig at have en bedre følelse på det område, du bruger så mange timer på at arbejde i. Lige meget, hvor stort eller småt dit kontor er, er det vigtigste, at du holder det rent og ryddeligt. På den måde vil din indretning træde frem og inspirere dig.

Foruden at opretholde orden og renhed vil en god indretning, hvor lys og inspiration dominerer, have en positiv indflydelse på dit mentale of fysiske helbred. Det er derfor, du helt sikkert bør overveje at renovere kontoret – og vi vil give dig nogle indretningstips til netop det!

Din indretning på kontoret påvirker din produktivitet

Tænk over, hvordan du ville have det, hvis du trådte ind på dit kontor, og der var papirstumper over alt, kuglepenne og blyanter på gulvet og et kæmpe, gammelt skrivebord i et mørkt hjørne uden en lampe. Ukomfortabelt, ikke?

Dette er associeret med det faktum, at rod og uhensigtsmæssig indretning kan have en negativ indflydelse. På samme måde kan en rigtig indretning øge din produktivitet og forbedre dit humør. Du skal huske, at naturlig belysning, et emne vi vil tale om senere, også er meget vigtigt.

Et andet aspekt, du er nødt til at tage i betragtning, er lugten. Aromaterapi påstår, at dufte, såsom kanel, kan hjælpe med at reducere udmattelse og lindre stress, rose hjælper med at bekæmpe tristhed, og citrusfrugter, såsom bergamot, fremmer en følelse af ro.

8 dekorationstips til kontoret

Her er 8 dekorationstips til kontoret, der foruden at give din arbejdsplads et strejf af elegance også vil gøre det en smule mere indbydende og motivere dig til at arbejde hver dag. 

Da du bruger meget af din dag på dit kontor, kan du blive træt af det. Det er derfor, det er en god idé, at du overvejer at renovere det!

1. Vægge i lyse farver

Hvis du maler væggene på dit kontor i lyse farver, såsom hvid og creme, vil det få din arbejdsplads til at se meget lysere ud. Ikke desto mindre er der nogle studier, der påstår, at andre farver også har en indflydelse på din kreativitet og produktivitet, mens du arbejder.

Orange er for eksempel en farve, der er associeret med kreativitet, succes og opmuntring. Derfor kan det være en god idé, hvis du maler en af væggene på dit kontor orange.

På den anden side symboliserer blå, lilla og grå succes. Du kan forsøge at tilføje et strejf af disse farver gennem dekorative elementer eller møbler. 

2. Motiverende fraser

Den frase, du vælger, vil afhænge af den type arbejde, du udfører. Dette tip bliver mere og mere populært på reklamebureauer eller pressekontorer for eksempel.

Hvis du godt kan lide at læse, kan du male en frase fra en af dine yndlingsbøger, som motiverer dig, på en af dine vægge. Du kan også bruge vægklistermærker eller vægmalerier. 

Hvis det ikke er tilladt på din arbejdsplads, kan du stille en billedramme med den motiverende frase, du har valgt, i stedet. Idéen er, at du kan læse den hver dag for at blive inspireret.

3. Kilder til naturligt lys er et af de bedste indretningstips til kontoret

Naturlige lyskilder har mange sundhedsmæssige fordele. Adskillige studier har konkluderet, at eksponering for naturligt lys kan forebygge neurodegenerative sygdomme såsom Parkinsons.

Kliniske forsøg med dyr har faktisk vist, at denne form for belysning forbedrer kognitive funktioner og ydeevne, da det har en indflydelse på hippocampus.

Ligeledes har andre studier vist, at naturligt lys, særligt i morgentimerne, reducerer symptomer på mental sygdom ved at stimulere serotoninproduktionen og forbedre syntesen af D-vitamin. 

4. Køb et praktisk skrivebord

Det skrivebord, du vælger, er meget vigtigt. Hvis du godt kan lide rumlighed, er det bedst at vælge et skrivebord, der er en smule længere, end det er bredt. På den måde vil det optage mindre plads end et robust et af slagsen.

Det kan også hjælpe dig med at optimere den plads, du har tilgængelig, hvis du vælger møbler med vertikale skuffer til at opbevare dine arbejdsting, hvis du har et lille kontor.

En anden anbefaling til et lille kontor er, at du vælger et foldbart skrivebord. På den måde vil du vinde plads, når arbejdsdagen er slut. Det er særligt tilfældet, hvis du arbejder hjemmefra.

5. Indretningstips til kontoret: Foldbare stole

Dette tip minder om det tidligere. Nu til dags kan du finde adskillige accessories, der kan gøre en foldbar stol meget komfortabel til at arbejde på. I sidste ende vil den gøre det muligt for dig at vinde en smule mere plads.

En anden fordel ved at købe sådan en stol er, at du kan finde moderne og farverige af slagsen, der slet ikke ser ud som traditionelle kontorstole. Du skal dog huske, at den vigtigste faktor er komfort.

Du synes måske om denne artikel: Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme

6. Brug hylder til at organisere alt

Hylder er meget brugbare. Hvis du har mange papirer, mapper eller arbejdsting, er dette den ideelle løsning til at holde alt ryddeligt og organiseret. 

Du skal helst gå efter vertikale af slagsen med mange opdelinger. Det vil gøre det lettere for dig at tildele hvert sted til en bestemt ting, og du vil formentlig kunne finde alt meget hurtigere. Desuden vil du undgå at rode.

Hylder kan hjælpe dig med at spare meget plads. Hvis du arbejder hjemmefra, bør du overveje at skaffe hylder.

7. Vertikale skabe til filer

Vertikale skabe til filer er den bedste løsning til vigtige dokumenter og mapper. De sparer plads og er fremragende steder til at opbevare dokumenter og anden vigtig information. Du bør ideelt placere denne type møbel i et hjørne.

Læs videre for at lære mere: Idéer til et hyggeligt og indbydende hjem

8. Tilføj dit eget personlige præg – det vigtigste af vores indretningstips til kontoret

Dette sidste indretningstip til kontoret er det vigtigste. Som vi har nævnt ovenstående, bruger folk meget tid på at arbejde på deres kontor.

Derfor bør du overveje at personliggøre dit. Stil en billederamme med et billede af din familie eller dit kæledyr. Stil din egen blyantholder eller et par planter, såsom sukkulenter eller en kaktus.

Hvad synes du om disse indretningstips til kontoret?

Har du tænkt dig at gøre brug af dem på dit kontor?

Nu ved du, at den rigtige indretning af dit kontor – foruden æstetik og trends – har en positiv indflydelse på dit helbred, produktivitet og humør. Derfor er det en god idé, hvis du kommer i gang med arbejdet!

Det kan interessere dig ...
3 metoder til at arbejde effektivt hjemmefra
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
3 metoder til at arbejde effektivt hjemmefra

Er det muligt at arbejde effektivt hjemmefra? Det er egentlig det samme som enhver anden type arbejde. Du skal dog overveje nogle fordele og ulempe...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Zhou Z, Zhou R, Zhang Z, Li K. The Association Between Vitamin D Status, Vitamin D Supplementation, Sunlight Exposure, and Parkinson’s Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis. Med Sci Monit. 2019 Jan 23;25:666-674. doi: 10.12659/MSM.912840. PMID: 30672512; PMCID: PMC6352758.
  • Joel E. Soler Alfred J. Robison Antonio A. Núñez Lily Yan. Light modulates hippocampal function and spatial learning in a diurnal rodent species: A study using male nile grass rat (Arvicanthis niloticus). Hippocampus, 2017. https://doi.org/10.1002/hipo.22822.
  • Lewy AJ, Bauer VK, Cutler NL, et al. Morning vs Evening Light Treatment of Patients With Winter Depression. Arch Gen Psychiatry. 1998;55(10):890–896. doi:10.1001/archpsyc.55.10.890

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.