Ingefærte med citron: Egenskaber og fordele

Ingefærte med citron er en drik, der giver flere sundhedsmæssige fordele. Vi fortæller dig, hvad de er, og hvordan du tilbereder drikken.
Ingefærte med citron: Egenskaber og fordele
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 28 februar, 2023

Tilberedning af ingefærte med citron er en sund måde at indtage en hjemmelavet te på. Ingefær er roden af en plante, der tilhører Zingiberaceae-familien, som ikke kun er kendt for sin særlige aroma og den krydrede smag, den giver mad, men også for de egenskaber og fordele, den giver for sundheden generelt.

I kombination med citron kan denne drik toppe listen over hjemmemidler til at lindre fordøjelsesbesvær og styrke immunforsvaret. Nedenstående fortæller vi dig mere om fordelene ved denne te.

Hvad er fordelene ved citron?

Citron er en meget alsidig frugt, når det kommer til madlavning, da den passer godt til mange retter. Ud over at fungere som dressing og til tilberedning af visse fødevarer har denne citrusfrugt flere sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest indeholder den C-vitamin, som er vigtigt for at beskytte kroppen mod frie radikaler.

Ifølge en artikel fra National Institute of Health forbedrer dette vitamin desuden optagelsen af jern fra visse plantebaserede fødevarer og bidrager til, at immunsystemet fungerer korrekt. Dette gør det ideelt til at beskytte kroppen.

På den anden side påpeger en gennemgang offentliggjort i Chemistry Central Journal, at citrusfrugter har antiinflammatoriske egenskaber, hvilket er vigtigt for at hjælpe med at afbøde symptomerne på kroniske inflammatoriske sygdomme.

Ingefær indeholder mange sundhedsfordele

Og ingefær, hvad giver det os?

Ingefær er et af de mest populære krydderier i verden, ikke kun for den smag, det giver maden, men også for dets næringsværdi. Det er blevet brugt i årevis til at forbedre fordøjelsen og lindre symptomer på influenza og forkølelse.

Desuden påpeger en artikel offentliggjort i Integrative Medicine Insights, at indtagelse af denne rod er en effektiv og naturlig måde at behandle kvalme og opkastninger på. Faktisk benytter mange gravide kvinder sig af ingefærens fordele for at forbedre denne tilstand.

Som det fremgår af en undersøgelse, der er foretaget på 4628 personer i tidsskriftet Nutrition, kan daglig indtagelse af ingefær også have positive virkninger, når det gælder forebyggelse af hjerte-kar-risiko. Det kan reducere forekomsten af arteriel hypertension og koronarsygdomme.

Ingefærte med citron: Hvordan tilberedes den?

En af de bedste måder at kombinere fordelene ved citron og ingefær på er ved at tilberede en te. Denne drik er meget populær, når det gælder om at få alle egenskaberne fra planter, urter, blomster og frugter. Desuden er dens tilberedning meget enkel.

Ingredienser

  • 1 stykke ingefærrod på ca. 2 centimeter uden skræl
  • 200 ml vand
  • Saften af en halv citron
  • Honning (efter smag)

Fremgangsmåde

  • Skær ingefæren i skiver. Hvis du foretrækker det, kan du også rive det for at forbedre drikken yderligere.
  • Varm derefter vand op i en lille gryde, og tilsæt ingefær og citronsaft.
  • Når vandet er varmt, før det når kogepunktet, slukker du for det og lader det trække i 5-10 minutter.
  • Si og server teen varm med en skive citron. Hvis det ønskes, sødes med honning.
  • Denne drik kan indtages op til 3 gange om dagen.

Hvornår skal man drikke ingefærte med citron?

Selv om ethvert tidspunkt er et godt tidspunkt til at nyde en varm drik fuld af egenskaber og sundhedsfordele, er der nogle anbefalede situationer, hvis du ønsker at lindre symptomer eller få ekstra energi.

For eksempel for at fremskynde stofskiftet og bidrage til tab af fedt ville det ideelle være at drikke teen om morgenen. Derudover bidrager den før måltider til den efterfølgende fordøjelsesproces.

Hvis den drikkes efter at have spist, forhindrer det ophobning af gasser. Afslutningsvis, hvis du ønsker at få en god nattesøvn, skal du drikke den om aftenen, inden du går i seng.

Citronvand i glas

Du er måske interesseret i: 7 naturlige mavebeskyttende midler

Mulige bivirkninger af ingefærte med citron

Selv om forbruget anses for sikkert i normale mængder – som nævnt ovenstående – kan overdrevent forbrug af ingefær forværre gastrisk refluks hos nogle mennesker. Desuden forårsager det irritation i munden og halsen, når man indtager for meget af det.

Så du skal passe på ikke at indtage det i for store mængder. Husk, at denne drik ikke er et mirakelmiddel, da den kun tjener som et hjælpemiddel og støtte til at behandle milde helbredstilstande. Hvis du har spørgsmål om indtagelse af denne drik, er det bedst at konsultere din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.