Jeg elsker ham, men har ikke lyst til ham som før

I stedet for at fokusere på det negative, bliver vi nødt til at lægge en indsats i at bringe lysten tilbage. Det betyder at lægge sine rutiner til side og genskabe flammen.
Jeg elsker ham, men har ikke lyst til ham som før

Sidste ændring: 09 august, 2022

Jeg elsker min partner, men jeg ved ikke, hvorfor lidenskaben er forsvundet, og jeg ikke har lyst til ham som før. Hvad kan jeg gøre? Er dette slutningen på mit forhold?

Jeg er sikker på, at du har stået i dette dilemma. Du har været sammen med ham i et stykke tid, du er vild med ham, men det hele har ændret sig.

Vaner og rutiner har påvirket dit sexliv. Nyheden er forældet, gnisten er gået ud og du begynder at tænke, at forholdet er ved at ende.

Men vær ikke bekymret. Denne mindskede lyst til ham og til sex er noget, der er helt almindeligt. Det betyder ikke, at forholdet går skidt.

Jeg har ikke lyst til ham som før. Gå ikke i panik!

Kvinde gaar i panik

Når jeg ikke har lyst til ham som før, kan det være, fordi mine tanker får mig til at føle mig desperat, hvor jeg tænker på måder at vende tilbage til begyndelsen på.

Som vi alle ved, er det dog umuligt at gå tilbage i tiden. Det sker ofte, at man tænker på denne måde.

Nogle gange bruger vi minder fra fortiden til at kaste i hovedet på vores partner. Vi fortæller dem ting, som han gjorde før, som han ikke længere gør.

Selvom vi opfører os sådan, hjælper det egentlig ikke situationen.

I vores samfund har vi lært, at når tingene forandrer sig, er det på tide at gå i en “drama tilstand”. Det er en negativ og overdreven måde at få tingene til at ændre sig på.

Vi er ikke klar over, at forandringer ikke nødvendigvis er dårlige. Faktisk lader mangel på lyst os etablere et nyt mål. Det er en lignende tilpasning som at bo sammen eller få børn.

Det er egentlig ikke anderledes end det. Problemet er, at vi har overdrevet betydningen af at have sex i et forhold. På grund af det opfører vi os ikke på en særlig god måde.

Så ender vi med at give den anden person skylden og forårsage mere spænding.

Grunden til, at jeg ikke har lyst til ham længere

Par skaendes

Før man går ind i en “drama tilstand”, er det vigtigt at analysere de mulige årsager til, hvorfor det seksuelle forhold er blevet således.

Der er mange muligheder. At være oprigtig med sig selv vil undgå at skade forholdet, samt at såre os selv og den anden person.

Til dette, lad os så se på nogle tilfælde, som du måske kan eller ikke kan identificere dig med. Vi gentager: det er vigtigt, at du er oprigtig overfor dig selv.

  • Jeg har ikke lyst til ham som før, fordi jeg føler mig sikker ved at bevare nogle vaner og rutiner. Bag alt dette er der en stor frygt for forandring.
  • Jeg er stoppet med at gøre små søde ting for min partner eller vise ham på små måder, hvor meget jeg elsker ham. Han ved det allerede!
  • Der er meget stress i mit liv med arbehde og økonomien, der gør mig i dårligt humør. Min partner er uvidende omkring al min frustration.
  • Der er problemer, som jeg har valgt ikke at håndtere. Det indebærer lidt eller ingen kommunikation med min partner. Han arbejder altid, og han har været utro.
  • Faktisk elsker jeg ham ikke længere, men jeg er sammen med min partner, fordi jeg føler mig tilpas og jeg er bange for at lede efter en anden.

Benægtelse er den første reaktion på problemerne i dit forhold. Alligevel er dette ikke nyttigt, og denne reaktion løser ikke problemet.

At gå til terapi

Parterapi - lyst til ham

På trods af de tidligere forslag, kan det være vigtigt at gå til en terapeut, hvis par ikke selv kan løse deres problemer om mangel på lidenskab.

Det er dog vigtigt at arbejde på det på forhånd.

Hvad refererer vi til?

Vi bliver nødt til at stoppe med at give den anden person skylden for situationen. Det, vi bør gøre, er at åbne vores øjne og ikke gemme os bag vores eget synspunkt. Vi bliver nødt til at åbne den anden persons perspektiv.

Som nævnt er benægtelse den reaktion, som vi bør lægge til side.

Ved at vide alt dette bør vi da begynde at efterlade rutinens behag og inkludere forandringer?  Hvad med nye ting, som giver liv til forholdet?

Bør vi slappe af og håbe, at gnisten kommer af sig selv?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.