Jennifer Aniston åbner op om sine mislykkede IVF-forsøg

Den berømte skuespillerinde Jennifer Aniston afslørede for nylig, at hun forsøgte at blive mor ved hjælp af in vitro-befrugtning, men at hun ikke nåede sit mål.
Jennifer Aniston åbner op om sine mislykkede IVF-forsøg
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 11 marts, 2023

Jennifer Aniston efterlod for nylig sine fans målløse. Den berømte skuespillerinde afslørede, at hun har gennemgået flere in vitro-befrugtningsprocesser for at forsøge at blive gravid. Men desværre nåede hun ikke sit mål om at bringe et liv til verden. På trods af dette har Jennifer bekræftet, at denne situation har gjort hende stærkere.

Nyheden kommer efter årtiers spekulationer om, at film- og tv-stjernen ikke ønskede at blive mor. Læs videre for at få mere at vide om denne historie, og hvad den lærer os som samfund og som kvinder.

Jennifer Aniston åbnede op om sit ønske om at blive mor

Jennifer Aniston har haft stor succes gennem hele sin karriere som skuespillerinde. På trods af hendes beviste talent blev hun altid kritiseret for “aldrig at ville være mor”. Der var masser af teorier, men for nylig afslørede Jennifer i et interview, at hun for nogen tid siden forsøgte at blive gravid flere gange.

Hun prøvede endda in vitro-befrugtning (IVF), men det lykkedes ikke.

Selv om denne udtalelse var en bombe, gik stjernen fra komedier som Venner videre og efterlod os med nogle ord til at tænke over. Hun talte om den følelsesmæssigt smertefulde pris, som disse mislykkede forsøg havde på hende.

Det var virkelig hårdt. Jeg var igennem IVF, drak kinesisk te, og hvad som helst. Jeg kastede alt efter det. Jeg ville have givet alt for, at nogen havde sagt til mig: ‘Frys dine æg ned. Gør dig selv en tjeneste.’ Man tænker bare ikke over det. Så her er jeg så i dag. Skibet er sejlet,” fortalte hun til Allure.

“Det var løgn”… Jennifer står ansigt til ansigt med spekulationerne

Marley and Me-stjernen benyttede lejligheden til at tale om den usmagelige opfattelse, som offentligheden har skabt omkring hendes moderskab og ægteskab. Der var en fortælling om, at jeg bare var en egoistisk kvinde,” sagde hun.

Hun tilføjede, at folk troede, at “jeg kun bekymrede mig om min karriere, og Gud forbyde, at en kvinde skulle have succes og ikke have et barn. Grunden til, at min mand forlod mig, at vi slog op og afsluttede vores ægteskab, var, fordi jeg ikke ville give ham et barn. Det var absolutte løgne. Jeg har intet at skjule på nuværende tidspunkt.”

Frugtbarhed vurderes ud fra temperatur

Jennifer Aniston sluttede fred med sig selv

Til sidst kommenterede Aniston, at hun formåede at slutte fred med sin situation, fordi det gjorde hende til en stærkere kvinde. “Jeg fortryder ikke noget (…) Faktisk føler jeg en lille smule lettelse nu, fordi der ikke længere er noget ‘Kan jeg? Måske, måske, måske, måske…’. Jeg behøver ikke længere at tænke på det.

Hun konkluderer, at hun nu koncentrerer sig om at styrke sig selv i stedet for at kritisere sine tidligere beslutninger: “Jeg har det bedre med den, jeg er i dag, bedre end jeg nogensinde har haft det, da jeg var i 20’erne eller 30’erne eller midt i 40’erne. Vi skal holde op med at sige dårlige ting til os selv.

Hvad er IVF, og hvordan påvirker det kvinder?

Som forklaret af Mayo Clinic er In Vitro Fertilization (IVF) “en række komplekse procedurer, der anvendes til at forbedre fertiliteten eller forebygge genetiske problemer og til at hjælpe med at undfange et barn”. Succesen afhænger bl.a. af faktorer som den enkelte kvindes alder, medicinske historie og fertilitetshistorie.

Denne komplekse proces har en succesrate, der varierer fra 20 til 25 % pr. cyklus. For kvinder over 35 år falder sandsynligheden lidt mere.

Ud over frustrationen for kvinder, der ikke kan blive gravide, og de hormonelle virkninger, der forårsages i deres kroppe, viser undersøgelser, at “efterhånden som IVF-teknikkerne er blevet mere populære, er risiciene steget. På nuværende tidspunkt undersøges og anvendes der dog teknikker og procedurer for at reducere dem.”

Nogle af disse virkninger er bl.a. hyperstimulationssyndrom, flerfoldsgraviditeter og medfødte defekter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.