Kan man fjerne åreknuder og karsprængninger?

Regelmæssig massage kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen i benene og mindske udseendet af karsprængninger. Du vil se endnu bedre resultater, hvis du kombinerer det med behandlinger med æteriske olier.
Kan man fjerne åreknuder og karsprængninger?
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

I dagens artikel vil du lære, hvordan du naturligt og effektivt kan fjerne åreknuder og karsprængninger. Karsprængninger og åreknuder er alvorlige problemer, der handler om mere end det kosmetiske problem med, at man ikke ønsker at vise sine ben frem. De kan være forårsaget af en række faktorer, og der kræves intensiv behandling for at behandle dem korrekt.

Årsager til karsprængninger og åreknuder

Du har måske set det mærkelige lilla edderkoppespind på dit ben uden at tænke nærmere over det. Det er dog en god idé at holde øje med det og sørge for, at det ikke udvikler sig og bliver mere alvorligt.

Ifølge denne undersøgelse fra det italienske hospital i Montevideo kan åreknuder være et tegn på et mere alvorligt fremtidigt problem, f.eks. trombose.

Kun en læge kan stille en nøjagtig diagnose af din tilstand. Du bør også forsøge at finde ud af, hvad der forårsager forekomsten af dine åreknuder eller karsprængninger.

Med tiden kan åreknuder endda blive smertefulde, hvis de ikke behandles, og forhindre dig i at gå, bære bestemt tøj eller udføre daglige aktiviteter.

Heldigvis kan du med dedikation og øvelse behandle disse åreknuder og karsprængninger, der manifesterede sig i dine ben og forårsager ubehag.

En ændring i dine daglige vaner kan i høj grad forbedre dine udsigter. Åreknuder kan opstå på grund af:

  • Fedme.
  • En stillesiddende livsstil.
  • Rygning.
  • Genetik, som anført i denne undersøgelse af Stanford University.
  • Kredsløbssygdomme. Ikke desto mindre er der ikke noget afgørende videnskabeligt bevis for, at allerede eksisterende problemer kan være en udløsende faktor.

Tips til håndtering af åreknuder og karsprængninger

Kvinde i højhælede sko har ondt i benet

Disse tips vil hjælpe med at forbedre udseendet af karsprængninger, åreknuder og andre ubehageligheder og hjælpe dig med at ændre et par dårlige vaner.

Forbedr blodomløbet

Dette er et vigtigt aspekt af blodgennemstrømningen overalt i kroppen, ikke kun i dine ben. Øvelser med lavere intensitet som f.eks. at gå tur med hunden, gå en tur i parken, cykle eller svømme er alle gode aktiviteter for et godt blodomløb.

Du kan også holde dine ben hævet, når du sidder hjemme i sofaen. Prøv ikke at blive siddende eller stående i lange perioder, og husk at skifte stilling så ofte som muligt.

Tab dig

Fedme eller overvægt er en væsentlig årsag til åreknuder og karsprængninger. Det skyldes, at dine ben bærer mere vægt, og at venerne skal arbejde hårdere for at pumpe blodet tilbage til dit hjerte. En undersøgelse foretaget af Howard-Nize Foundation af både Frankrig og Cambridge tyder på, at kaloriefattige diæter hjælper med at føre til optimal vægt.

Tal med din familielæge eller en endokrinolog, så de kan hjælpe dig med at tabe de ekstra kilo, der lægger pres på dine ben.

Brug kompressionsstrømper

Folk, der rejser meget på arbejde, vælger ofte at bære kompressionsstrømper. Du kan købe disse på ethvert apotek uden recept. Brug dem hele dagen, ikke kun når du sidder eller står i én stilling.

Det er dog en god idé først at tale med din læge om, hvor længe du skal bære dem for at undgå fremtidige problemer.

Massér dine ben

Hver eftermiddag eller aften, når du kommer hjem (eller et par gange om ugen, hvis du ikke mener, at du kan gøre det hver dag), skal du prøve at massere dine ben for at forbedre blodomløbet. Denne teknik virker allerede til at behandle væskeophobning, ligesom denne undersøgelse udført af Holguin University of Medical Sciences fastslår.

Supplér din massage med nogle æteriske olier, f.eks. lavendel, olivenolie, eukalyptus eller en anden duft, du kan lide.

Sov med hævede ben

Du kan gøre dette på mange forskellige måder, men de bedste måder er at lægge puder under dine ankler, så dine ben hviler højere end din overkrop, og at lægge nogle bøger under sengen for at sikre, at dine ben er højere hævet end dit hoved.

En anden måde at forbedre blodomløbet på er at hæve din ben i et par minutter. Du kan f.eks. placere dine fødder op ad væggen, mens du lægger dig på gulvet, sengen eller sofaen.

Forbedr din kost

Det er meget vigtigt at indtage flere antioxidanter i din kost. Det er med til at holde dine vener sundere og stærkere. Tilføjelse af flere bioflavonoider kan også hjælpe med at reducere udseendet af karsprængninger, da flere undersøgelser anfører, at de har terapeutiske virkninger i disse tilfælde.

Bioflavonoider findes i citrusfrugter som f.eks. appelsiner og grapefrugter.

Naturlige midler til at fjerne åreknuder og karsprængninger

Du har allerede lært nogle måder til at forbedre udseendet af åreknuder og karsprængninger. Desuden ved du, at din kost er vigtig for at forbedre enhver tilstand eller ethvert problem. Nu vil vi gerne dele nogle af de bedste hjemmemidler til at fjerne åreknuder og karsprængninger:

Tranebær til at fjerne åreknuder og karsprængninger

Tranebærjuice til at fjerne åreknuder og karsprængninger

Tranebær hjælper med at forbedre blodomløbet, fordi de er vasodilatatorer, der hjælper med at fortynde blodet og samtidig styrker dine veners vægge.

Prøv at spise mindst en håndfuld tranebær om dagen, enten alene eller i juice eller salater.

Morgenfrue til at fjerne åreknuder og karsprængninger

Denne blomstrende plante er gavnlig både for din hud og din indre sundhed. Ifølge en undersøgelse udført af University Institute of Pharmaceutical Sciences, Panjab University i Indien, forbedrer morgenfrue venerne og forhindrer dem i at blive forværret på grund af tidens gang eller dårlige vaner.

Det reparerer beskadiget væv, reducerer hævelser og er antiinflammatorisk ifølge oplysninger fra forskellige sundhedsinstitutioner.

Du kan købe naturlig creme med morgenfrue i helsekostforretninger og smøre den på dine ben hver aften, inden du går i seng. Du kan også lave din egen salve derhjemme:

Ingredienser

Fremgangsmåde

Knus blomsterbladene sammen med vandet, indtil du får en pasta. Påfør den på de områder, der er ramt af åreknuder eller karsprængninger, hver aften. Skyl af om morgenen. Gør dette hver dag i mindst en måned.

Troldnød til at fjerne åreknuder og karsprængninger

Åreknuder på ben

Denne urt menes at have astringerende egenskaber, der hjælper med at åbne dit kredsløbssystem og lindre den tyngde, som åreknuder producerer. Der er dog ingen videnskabelige beviser for brugen af den. Du kan indtage denne plante ved at lave te:

Ingredienser

  • 1 teskefuld tørrede troldnøddeblade (5 g)
  • 1 kop kogende vand (250 ml)

Fremgangsmåde

Lav en te, ligesom du ville gøre med enhver anden urt, og drik den, når den har nået en behagelig temperatur.

Hvis du foretrækker at anvende den topisk, kan du bruge troldnøddevand. Tilbered teen, men i stedet for at drikke den, skal du lade den køle af og påføre den på dine ben med en klud eller vatrondel. Der er dog ingen videnskabelige beviser, der bakker op om nogen effekt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.