Ni karaktertræk ved eventyrlystne mennesker

Eventyrlystne mennesker har egenskaber, der gør dem unikke. Find ud af, hvilke det er, og hvordan du kan indarbejde dem i dit liv lidt efter lidt.
Ni karaktertræk ved eventyrlystne mennesker

Sidste ændring: 26 august, 2022

At opleve eventyr på egen hånd og altid se en invitation i det ukendte er to karakteristika ved en eventyrlysten personlighed. Vil du gerne vide mere om træk ved eventyrlystne mennesker?

I dag ser det ud til, at eventyr er en livsstil. Det er en måde at møde hverdagen på, uden at noget eller nogen påvirker disse menneskers dristige projekter. Ved du, hvad du kan gøre for at få nye oplevelser ind i dit liv?

Vi fortæller dig her, hvordan du bliver en mere eventyrlysten person!

Hvordan er eventyrlystne mennesker?

Eventyrlystne mennesker riverrafter på en flod

Er eventyrlystne mennesker født eller skabt? Uden at blive søgt, er denne måde at være på både skabt og opbygget med hvert valg, du træffer. Faktisk deler eventyrlystne mennesker visse træk, som gør dem glade for risici, det ukendte og det nye.

Lad os se nærmere på ni af de mest almindelige træk.

1. Eventyrlystne mennesker har det godt uden for deres komfortzone

Først og fremmest er det vigtigt at gennemgå begrebet den berømte komfortzone, som nogle gange er en smule paradoksalt. Den omfatter alt, hvad du gør, og de steder, der får dig til at føle dig rolig og komfortabel.

Generelt omfatter den forudsigelige oplevelser, der ikke genererer risici og ikke kan forårsage stress og angst hos dig. Men hvis du altid opholder dig der, forhindrer du dig selv i at opleve nye situationer, som kunne være positive.

Eventyrlystne mennesker opholder sig dog ikke altid i deres komfortzone, fordi de ved, hvad de går glip af uden for den. I den forstand sætter de sig mål, der indebærer en vis grad af risiko, som får dem til at opleve spænding og passion.

Det handler ikke kun om at løbe risici for risikoens skyld. De er altid på udkig efter at lære nye ting, der kan hjælpe dem i deres næste eventyr.

Du vil helt sikkert finde dette interessant: 5 tips til at bo på et vandrerhjem

2. Deres motto er: “Når du er i tvivl, så rejs”

Et af de vigtigste træk ved eventyrlystne mennesker er, at de ikke kender ordet “undskyldning”, fordi intet og ingen forhindrer dem i at rejse ud på jagt efter nye situationer. Eventyrlystne mennesker finder nye oplevelser lige rundt om hjørnet.

Det er dog vigtigt at rejse lidt længere væk fra de slagne veje, så de sensoriske og kognitive stimuli er til stede og tilfredsstiller det behov for eventyr, der føles så godt. Husk på, at der normalt ikke er nogen smarte hoteller eller komfort. En taske er mere end nok til at være backpacker!

3. Eventyrlystne mennesker er non-konformister

Eventyrere er non-konformister i ordets gode forstand, hvilket indikerer, at de ikke følger reglerne og de sociale forventninger blindt.

De lever efter deres egne standarder og lader sig ikke påvirke af andres ubegrundede kritik. Når et nyt eventyr bliver sat i hovedet på dem, giver de sig i kast med det uden at spørge nogen om lov.

4. De er ikke bange for risici

Eventyrere ved udmærket godt, at ethvert eventyr er forbundet med risici og usikkerheder. I den samlede balance vinder eventyret dog altid, fordi “faren” ved det ukendte vækker adrenalin, som ikke kan erstattes af noget som helst.

Når der opstår ulemper, er det derfor eventyrlystne mennesker, der håndterer dem. De minimerer dog stadig deres konsekvenser, fordi de på forhånd ved, hvad der kan ske. En reel risiko er ingen overraskelse for dem.

5. De flygter fra deres rutiner

Hvis der er én ting i denne verden, som enhver eventyrlysten person afskyr, så er det rutine. Selv om de tilpasser sig let til forandringer, keder de sig hurtigt ved monotonien i et rutinepræget liv.

I den forstand bliver de sjældent længe på det samme sted, arbejde og miljø. Men når de ser ud til at slå sig ned en gang for alle, rejser de ofte væk i jagten på andre horisonter.

6. De er selvlærte

Det er klart, at den bedste måde for eventyrlystne mennesker at lære på er gennem handling og erfaring. De føler sig uafhængige, fordi de går i deres eget tempo, og de færdigheder, de udvikler, er til gavn for en ny oplevelse.

De kan lide udfordringer, og jo vanskeligere, jo bedre. Jo mere folk fortæller dem, at noget er umuligt, jo mere muligt bliver det for eventyrere.

7. Eventyrlystne mennesker spreder deres spontanitet

Eventyrlystne mennesker er meget svære at afvise, fordi de har en stor overtalelsesevne. De besidder en energi og motivation, der smitter og får dig til at følge dem, uanset hvor de ønsker at føre dig hen.

8. De drømmer ikke – de lever

Hvis du spørger eventyrlystne mennesker, hvad deres drøm eller fantasi er, vil de sandsynligvis svare, at de ikke har nogen. Det skyldes, at de drømmer og opfylder drømmene uden undskyldninger og uden selvsabotage.

9. Eventyrlystne mennesker lærer af alting

For den eventyrlystne person er alting en læringsoplevelse, både det gode og det dårlige, der sker for dem. Det handler ikke bare om at være optimistisk, men om at have en positiv indstilling til at overveje, hvad de vil lære af en bestemt situation og ikke fortryde det, der er sket.

Eventyrlystne personer overvinder deres forhindringer og fortsætter med at bevæge sig fremad.

Tips til at blive en eventyrlysten person

Par leger i en pool foran solnedgang

Ethvert menneske har en mere eller mindre defineret personlighed med dens positive og negative aspekter, så det handler ikke om at ændre sig fuldstændigt og blive en eventyrlysten person fra den ene dag til den anden.

For dem, der foretrækker og nyder et roligt liv og føler sig godt tilpas i deres komfortzone, inkorporerer forslaget en dosis adrenalin (kontrolleret, hvis du vil) i din monotone rutine.

Du kan f.eks. gøre en fantasi, du længe har drømt om, til virkelighed. Det behøver ikke at betyde ekstremsport eller noget andet – bare at I er åbne for nye oplevelser. Når du er indstillet på, at tingene sker, sker de, så lad et hjørne af din fredelige verden være åben for nye situationer.

Hvis du derimod har en drøm, så gå efter den. Slip alle fordomme og negative tanker, stol på dine evner, og stop ikke ved den første forhindring. Lær af alt, hvad der sker for dig. Hver eneste oplevelse, du lever, tjener til at lære dig noget nyt!

Du vil helt sikkert kunne lide denne artikel: Alt, hvad du behøver at vide om slutningen af ungdommen

Træk hos eventyrlystne mennesker: Udfordringen er klar

Kan du identificere dig med nogle af de karaktertræk, der kendetegner mennesker, der elsker eventyr? Hvis ja, opfordrer vi dig til at sørge for, at intet ændrer din udadvendte, frygtløse og positive ånd, og at du altid har nye eventyr at opleve.

Hvis du på den anden side føler, at eventyr ikke rigtig er noget for dig, foreslår vi, at du tager nogle af disse egenskaber og tilpasser dem til din personlighed. Når alt kommer til alt, kan det være meget sjovt og en positiv oplevelse at komme lidt ud af din rutine og lave udfordrende aktiviteter!

Det kan interessere dig ...
Gaveidéer til den rejseglade person i dit liv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Gaveidéer til den rejseglade person i dit liv

Tænker du ofte over gaveidéer til den rejseglade i dit liv, som bruger så meget tid hjemmefra, men du ved ikke, hvad det skal være?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Mongay, M. A. Á. (2017). Isabelle Eberhardt, espíritu nómada. Viajar: la primera revista española de viajes, (462), 99-101.
  • Arellano, I. (2008). Rebeldes y aventureros del Siglo de Oro en sus autobiografías. In Rebeldes y aventureros(pp. 11-36). Vervuert Verlagsgesellschaft.
  • Soriano, F. G. La influencia de la personalidad en los estilos de liderazgo.
  • Maura, J. F. (2005). Españolas de Ultramar en la historia y en la literatura: Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas…(Vol. 1). Universitat de València.
  • Morató, C. (2007). Viajeras intrépidas y aventureras(Vol. 1032). Plaza & Janes Editories Sa.
  • Lulu, R., & Hoang, Z. (2015). Mochileros por Sudamérica. Revista Aportes de la Comunicación y la Cultura, (19), 31-39.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.